18. mar 2005 7:51
Aknirad, pozdravljena med nami...
tako ti bom povedala, jaz sem sicer lani hujšala s to dieto in to uspešno, sem na koncu imela -15kg manj. letos januarja (točno 3.1.), pa sem se odločila, da si enostavno več ne bom kupila cigaret, ker so mi v prvi vrsti predragi, ker sem smrdela po cigaretih, ne glede na to koliko krat sem si umila zobe, da se ne pogovarjam o laseh (ti se šele navlečejo dima), pa vseh oblačilih... navsezadnje in najpomembnejše (to sicer vsi vemo!), pa še škoduje zdravju... in veš, tako kot si se morala psihično pripravit na dieto, tako se moraš tudi psihično pripravit na odvajanje od cigaretov.. in ja, nekaj časa ti bo hudo in boš imela krize, ampak ne toliko zaradi cigareta samega, pač pa zaradi same navade in rituala (tako kot si napisala, ni kave brez cigareta), pol pa se navadiš... tudi brez cigareta je kava dobra... in še marsikaj druga.. in v bistvu potem sploh ni tako težko.. meni npr. zdaj cigareti nenormalno smrdijo (mož še kadi), in če se mi nenormalno zalušta, si ga tudi prižgem, ampak običajno ga niti skadit ne morem do konca, ker ima čisto drug okus kot prej, in mi smrdi... tako, da če se boš psihično dovolj močno pripravila in si ne boš več kupila nove škatle, ti bo uspelo, in to brez večjih naporov...
edina stvar, ki me zdaj moti je to, da imam večji apetit in bi skoz nekaj kuhala in pekla (seveda so domači veseli, ker 2-3 na teden pečem peciva in sladice), ampak meni pa gredo kg spet gor.. zdaj čakam samo, da bo zelenjava (predvsem solata) spet cenejša, takrat pa se spet spravim na 3MD, in bo spet šlo dol.. pa bom lepa in zdrava!
držim pesti zate in za vse ostale, ki se tudi odločate za to pot...
pa lep pozdrav... :))
Studentka1