27. feb 2005 10:40
Pozdravljeni!
Sicer nisem brala teme pa vendar se mi zdi, da imam tudi jst za pripomnit nekaj o kajenju.
Sama sem ozdravljena kadilka, kadila sem 10let, nakar mi je počasi to že jedlo živce in sem v neskončnost čakala tisti klik.
Enkrat je prišel... preprost klik, da sem se psihično prepričala, da mi bo uspelo. Eden izmed življenjskih preizkušenj mi je bil opustitev kajenja. Premagala sem samo sebe. :D
Sedaj niti pomislim ne, da bom še kdaj kadila.
Ni bilo lahko, odvadila sem se v prisotnosti samih kadilcev, ko smo šli na kavo so mi vsi smradili meni pa se je luštalo čika, da se mi je skoraj zmešalo. Ampak enkrat mi je pa le začelo smrdeti tudi kajenje. Končno. Kar ne morem si predstavljat, da sem nekoč to svinjarijo vlekla vase.
Moram reči, da so/smo spreobrnjenci še hujši kot nekadilci, ker nam dim smrdi še bolj.
Moj nasvet: ko greste v gostilno na kavo, je cigaret skoraj obvezen, tako si kadilec misli. Da premagaš tisto: ko se vsedem si naročim kavo in prižgem cigaret, si naročite zraven pijače še vodo z limono in slamico. Namesto vrtenja cigareta v roki vrtite raje slamico, z njo dregajte limono, ko bo le-ta do konca izmučena pa iz slamice napravite palmico, tako da jo precepite na 4 dele na obeh koncih, prepognete in zatlačite v kozarec. Potem pa je pijače itaq že konec, palmica pa izgleda prav posečeno. :D
Potem pa je bil naslednji projekt odvaditi mojega partnerja, ki je bil strasten kadilec 12 let. Skadil je zelo dobro škatlico na dan, ko sva kam prišla je prvo preučil možnosti, kje si ga bo prižgal. Ali pa kar med potjo, ali pa še preden sma kam šla.... groza!
V ta namen sem mu iz knjižnice navlekla kakšnih 5 knjig, ki pa so po večini brezvezne, saj si morš pisati dnevnik kajenja in podobne nesmisle. :roll eyes
Vse knjige sem prebrala sama in najbolj se mi je dopadla knjga: Preprosto nekadilci, za zdaj in za zmeraj, avtorja Allena Carra. Toplo jo priporočam vsem, kadilcem in tudi nekadilcem.
Knjiga ni napisana v slogu: če želite prenehati kaditi morate storiti to in ono.... ampak tako, da si na koncu misliš, joj kak bedak sem jest, da sploh kadim, če vem, da je škodljivo, da smrdi, ... kako so kadilci bogi, ker morajo kaditi...kako bom srečen, ko ne bom več kadil....
V glavnem: krasno je ne kaditi, človek je osvobojen, vedno znova si srečen, ker ne kadiš, to je res krasen egotrip, ko vidiš, da si sposoben premagati vse, tudi sebe... kadilca v sebi...:)
Držim pesti za vse, ki skušate odnehat. To je težko delo, pa vendar se ga da opraviti... za zdaj in za zmeraj ;)
Tina Kuder