Opustitev kajenja

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

17. jan 2005 10:46

Polnjeni kruhovi muffini? Kako pa ti izgleda, mislim s čim jih polniš in kakšno je testo? Navadno krušno? Vsem skupaj veliko uspeha in volje, Darja

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

17. jan 2005 12:35

Ja, mogoče se nisem najboljše izrazila, nisem vedela kako rečt - kruh, ki ma na sredi filo, pečen je pa v modelčku za mufine. Sem ti kar cel recept napisala: Ja, to je navadno krušno testo, jaz sem delala iz 600 g moke tip 850, sol (3 žličke tokrat, ker je to slan prigrizek), kvas (tokrat suhi, malo manj kot 1 vrečka; nisem mela svežega) - to vse skup zmešaš in dodaš vodo - ne vem, točno koliko, ker sem jo kar iz pipe dolivala v skledo. Zamesiš, daš vzhajat, spet premesiš in razdeliš na 2 dela. Vsakega zvaljaš in zrežeš na 6 kosov (skupaj 12), če so koščki premali, še vsakega posebaj malo zvaljaš - pride precej na tanko - cca 3mm. Na sredo daš nadev po želji in zaviješ kot cmoke. Naoljiš pekač za muffine, povaljaš vsak cmok v olju, napolniš pekača in muffine potreseš z grobo soljo ter jih daš vzhajat. Spečeš pri 200 stopinjah cca 20 min. Nadev je baziral na bučnem nadevu za raviole, dodala sem še na majhne koščke narezano in popečeno suho salamo. Osnovni nadev je malo bolj kompliciran: pol zimske buče (tiste oranžne) opereš in izdolbeš in zrežeš na rezine (jaz je nisem olupila, olupka pa se ni niti čutilo). Te pomažeš z mešanico olja in začimb (koriander, poper, sol, čili, zelene začimbe...) in daš pečt v pečico. Ko so pečene, vse kup zmiksaš v multipraktiku in ohladiš. Temu dodaš 1/4 kg skute (250 g) in nariban sir - jaz sem dala parezana in sicer kar precej - 3/4 trikotnika (zavitka v karerem prodajajo trdi parmezan v kosu) in seveda začimbice: majaron, origano, timijan, žajbelj, poper in sol. Vse skup zmiksaš in dodaš še tiste popečene koščke suhe salame. Dobiš precej trdo zmes, ki je super za polnit, ker se ne razleze in jo lahko oblikujše v kroglice, ki nimajo zraka vmes (beri: dobro:). Seveda je lahko nadev v bistvu karkoli - od koščka sira do mesne omake z špagete... Veri

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

17. jan 2005 14:52

Hej Veri, telje tvoji recepti "kar tako" so vedno full dobri. Dej, vpiši še tega za kruhove muffine v bazo. Mi deluje kot zelo dobra varianta tudi za malico za v službo. Lp, Tjas Tjas

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

17. jan 2005 15:20

Tako ja, bolje novi recepti, peka in kuha kot pa cigareti. S takim delom se clovek malo zamoti, pa ne misli na tisti dimcek ki daje take uzitke. Drzim pesti, le pridno naprej. Vesna Vesna Milek Recko

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

17. jan 2005 15:41

ja to že.. samo kilce se ti pa tudi na tak način lepo nabirajo.... lp, Studentka1

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

17. jan 2005 16:09

Ja, Veri! Super se sliši. Meni po glavi roji nadev iz mozzarelle, na primer ena kroglica mozzarele in recimo rezina paradižnika pa bazilika, seveda. Je pa tole super ideja! Najbrž res lahko polniš skoraj s čimerkoli. Fino! Samo še čas rabim. LP, Darja

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

17. jan 2005 20:58

Študentka 1 - peci in pripravljaj za druge ( pa ne za v službo, ker te premami družba ) Peci za sosede, prijateljice, sorodnike, otroke na igrišču ( ti so najhvaleznejši in nikoli sit sloj prebivalstva ) Tako delam jaz. Mulariji pred blok vedno nesem kako pecivo...... Če je pa preveč sline v ustih soseda priporoča požirek navadne vode, da umiri želodček. Še vedno raje kilogram ali dva preveč ( to lahko sčasoma popraviš ) kot pa nepopravljive spremembe na pljučih. Smo z vami!!!!!! Lumpica

Veri  

18. jan 2005 11:11

Se strinjam s tabo, Lumpica! pazit pljučka, punce! pa počasi se daleč pride! Študentka, lisička, držita se! čim manj, pa bo! Tudi pri fantih so dekleta z malo širšimi boki precej bolj priljubljene kot tiste, ki smrdijo po cigarteih - za tiste brez partnerja mogoče dober razlog. Če pa mož kadi, mu boš pa verjetno bolj dišala s cigareto, kaj pa vem... Aja, bom dala v bazo tiste kruhke, upam, da vam bojo všeč. Darja, tisti tvoj nadev ala bella italia (paradižnik, mocarella in bazilika) bi bil tudi super! Bomo probali, mogoče celo z domačo mocarello, če mi jo bo uspleo do takrat naredit:) Ja, res je lahko karkoli, super za porabit raznorazne ostnke od nadevov, omakic (samo vržite not malo naribanega sira, da bo bolj gosta), zelenjavnih in mesnih prilog:) Saj cmočki so kar hitro narejeni, tako mimogrede (vsaj moji so bli) - samo testo je pač - kruh, ne?:) Mi mamo krušno peč in če je topla vzhaja ko bog, tak da gre hitro:) Tjas, ti me pa kdaj pobockaj, da napisem se kaj, ce te zanima, saj prakticno vsak dan kaj improviziram:) Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 18. jan 2005 11:20:56

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

18. jan 2005 13:15

pozdravljeni spet vsi! oglašam se spet z enim uspešnim dnevom za sabo... mož pa še kar noče in noče nehat.. in zdaj mi kar smrdi, ko pride iz balkona, kjer kadi... pa nikak se ne da prepričat... kaj naj naredim, da ga prepričam? in zaradi njega ravno, se tudi meni še kdaj zalušta cigaret, čeprav mi potem ne paše preveč... ja Veri, ti moraš pa bit super kuharca! :)) .. jaz si že tako dolgo kupujem ta pekač za muffine, pa vedno odlagam.. eh, saj bom že... samo res ga moram enkrat kupit, pa sprobat pol par receptov.. sicer sem pa taka, da vedno poizkušam nove recepte, vmes si kaj prilagodim po svoje, pol vsi hvalijo, pol pa pozabim na njega... in tiste hrane več ne delam... pa sama ne vem zakaj...? no, ok.... vsem skupaj dosti uspehov pri.... saj veste čem vse.. od cigaret, do diet in preizkušanju receptov.... :)) lp, Studentka1

Veri  

18. jan 2005 13:34

Bravo Študentka! Moža boš mogoče lahko prepričala, če mu rečeš, da ti zdaj cigareti smrdijo in da bi ti bolj dišal brez njih... malo mu namigni:) Eh, jaz sem še mlada, nimam toliko kilometrine pri kuhanju:) Ampak hvala, vas bom enkrat povabla, ko se preseliva, na kako tortico:) Sicer kot pravi fantova mami da tudi kilometrina ni vse: če 50 let kuhaš eno in isto ali pa če par let kuhaš vse živo:) Ampak nisem (še:)) kak ekspert, smo rada probavam nove stavri in staršno rada experimentiram; res pa je, da rada kuham in da vedno vsi vse pojejo:) Jih že dovolj sestradam prej:) Študentka, saj zdaj si pa lahko namesto cigaret kupiš pekač za mufine, zračunaj, koliko si že prihranila, po mojem boš kmalu tam:) Sem pa ista ko ti - zelooo redko skuham isto stvar 2x, mora bit res nekaj posebnega - ali salamensko dobra, ali strašno enostavna za kadar ni časa niti knjige odpret ali reeees poceni in dobra hkrati, seveda:) Vem pa, zakaj je tako: ker se mi lušta sprobat tiste recepte, ki jih še nisem...:) Po mojem maš ti isti probelm:) Pa saj pravijo, da je zdravo pestro jest, a ne?:) me že cimer zafrkava, če sem že kdaj spoh naredila isto stvar - saj odkar je on tu, verjetno res ne... če je pa komaj pol peta tu... Držte se! Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti