Opustitev kajenja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. jan 2005 7:43

Jernej, a si ti tudi kadil in preveril metodo na sebi??? Loni Makaroni

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

5. jan 2005 7:53

Zdravo! No, sama sem prenehala pred petimi leti in to iz strastnega kadilca (več kot 1 škatla) na nič. KO sem po neki fešti ostala brez glasu, pa še v službi so nas preganjali, sem se odločila. Bila sem tečna, priznam, a je šlo. No lanskega februarja se je za to potezo odločil še mož, ki je kadil še huje. Nehal je čez noč, o tem ni povedal nikomur. Še vedno ne kadi. V glavnem - da se nehat, če si trdno odločen in tudi trmast. Se pa splača, čeprav pridelaš tudi kakšen kilogram. LP Tina

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8881

5. jan 2005 7:59

Naj še jaz pritaknem nekaj mojih izkušenj. Bila sem dolgoletna kadilka (skoraj 30 let). Vmes sem nehala 2 x po 2 leti. Zadnje čase, zadnjih 5 let mi je bila strahovita želja, da bi prenehala kaditi, ampak še bolj strahovita želja je bila po cigaretu. Zdi se mi, da sem se pri vsakem "čiku" spomnila "presneta koza, kaj ne moreš nehati...?" Sem tudi kalkulirala z denarjem - 1 škatla na dan, krat 30 dni v mesecu, krat dni v letu...?! To sta že 2 - 3 kostima na leto. Hej, baba trapasta, kaj pa delaš!!?? Po 14. septembru, ko se mi je zgodilo tisto..., da so me odpeljali na Golnik... avtomatično sem prenehala in se skoraj ne spomnim na cigareto. Zjutraj normalno pijem kavo. Zelo sem vesela... Ne morem reči ponosna nase, ker nisem prenehala s trezno odločitvijo, ampak me je morala bolezen brcniti v rit. Vrnil se mi je vonj. Skratka, srečna in presrečna, da sem se losala te zelo zelo grde navade. Moram pa tudi reči, da sedaj za praznike, ko smo sedeli ob kakšnem kozarcu, so se mi oči kar zasvetile in ustavljale na škatlicah..., ampak ne, če bom enega ob kozarčku, bo šla "mast v propast". Nekaj me pa skrbi... bojim se, da se bom še bolj zredila, ker sem se že... Moram nekako ukrepati. Pozdravček!

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

5. jan 2005 8:30

Bravo, punce, vsa čast vam,tudi jaz moram nehati!!!! Joj!!!!!!! sasa

Nincica  

član od: 3.12.2004

sporočila: 17

5. jan 2005 9:22

Naj še jaz pristavim svoj piskrček Jutri bo eno leto odkar sem nehala kaditi in počutim se super.Tudi jaz sem odlašala in seštevala v glavi koliko dam za cigarete in vse možno, ampak potem pa pride do kakšne bolezni, ko enostavno moraš prenehati. Najhuje je, da sami čakamo na to, da pride do bolezni in takrat z lahkoto nehamo drugače pa ne moremo Zredila sem se kar nekaj, ampak tudi to bo šlo nazaj dol....to spada pod novoletno zaobljubo haha. Veliko sreče vsem,....sicer pa tako kot se navadimo tako se odvadimo... Nina Nincica

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

5. jan 2005 9:23

Opala!!!! Pa sploh nisem pričakovala takšnega odziva.... Hvala vsem za vse lepe besede, pa Jerneju za psihološko pomoč... Študentka1: Tudi jaz sem 3. januarja prižgala (upam) zadnjo cigareto. Torej sva že dve in si lahko tukaj dajeva moralno podporo. Ker jo človek (še kako!) potrebuje! Se strinjam z vsem napisanim. Sama sem se (kot sem že omenila) že ničkolikokrat odločila, pa nehala, pa tečnobo stresala po hiši... Po par urah odjurišala v trgovino in skadila malodane 2 cigareti hkrati! Moj mož se je že pred leti odločil ter prenehal za eno leto. Potem je spet začel v stilu:"enega v družbi...". FIGO!!! Po pol leta je spet kadil kot jaz. Pa se je lani po dopustu spet odločil in spet prenehal. Pa so prišli božično-novoletni prazniki, pa evforija, pa nervoza, pa praznovanja, pa nazdravljanja... Mislim, da sem v zadnjih 14 dneh starega leta pokadila vsak dan vsaj 2 škatli. Mislim... kar je preveč, je pač preveč!!! Najbolj sem se pa ujezila, ko sem nekajkrat zadnje dni oz. večere komplicirala, ker sta bili v škatlici samo še npr. 2 cigareti. In zato sem se bila pripravljena peljati tudi 2 km do bencinske črpalke! HALOOO?! Da sem se nekako zaposlila, sem včeraj (najprej v službi) besno pospravljala. Tudi predale. Omare. Karkoli. Potem sem se namenoma nastavila kadilcem. ZDRŽALA!!! Doma sem malodane naredila generalko! Potem sem pojedla vsaj pol kg mandarin. Da ne bi bilo slučajno kakšnih problemov s kilami:). Danes sem že drugič doma pila jutranjo kavo brez cigarete. In gre. Čeprav REEES težko! In zdajle v službi. Tudi gre! Jernej! Tudi meni so svetovali vse mogoče nikorete pa obliže pa ne vem kaj še. Hvala lepa! Dokler ni reda na mojem podstrešju, mi vsi nikotinski pripomočki nič ne koristijo. In obratno - sedaj sem malo pospravila in nikotinskih nadomestkov NE rabim. Vas (zaenkrat) lepo pozdravlja - lisička

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

5. jan 2005 10:13

Ne se sekirat zaradi kil! Baje se človek, ko neha kadit res zredi za do 5 kg, ampak potem ti v naslednjem letu tudi sami izginejo, tudi brez posebnih diet - prej se pač moraš z nečim zamotit. Lahko pa si omislite kako drugo, bolj zdravo navado, kot na primer čajčki, navijanje las, igranje z elastiko za lase,... Veri

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

5. jan 2005 13:45

Joooooooooooj! kakšen odziv in pohvale in vsi držite pesti... pa to... res hvala za vašo podporo in vaše izkušnje glede prenehanja kajenja... naj vam povem, da je danes že drug dan brez cigareta in niti ni tako hudo, mogoče zvečer malo doma, ko gre hčerka spat,.. pa sem ponavadi takrat šla na balkon in lepo v miru enega ali dva skadila... včeraj pa sem šla raje prej spat... moža sem skušala prepričat da bi tudi on nehal, a noče.. (res ni lepo od njega, ker vem da bi nama bilo obema skupaj dosti lažje nehat, kot pa enemu samemu, s tem da ti drugi "lušte" dela...ne?).. me je pa tako razkurila njegova reakcija, da ne bo nehal, da mu bom (no, sebi in njemu) iz principa dokazala, da to zmorem. sicer pa sem od včeraj naprej spet po dolgem času tudi na 90 dnevni dieti (s katero sem lani po porodu shujšala 15 kg), ampak enih par se jih je nabralo zdaj med prazniki in jih je treba dol spravit... poleg prenehanja kajenja in še diete, moramo pa zdaj še vozit še bolj po predpisih... tak, da ... vse mogoče slabe navade sem se odločila naenkrat izločit iz svojega življenja in živeti bolj zdravo. torej vsem še enkrat hvala za vašo podporo in sem jaz tudi z vami... lp, Študentka Studentka1

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

5. jan 2005 15:12

Hojla, Študentka, samo tolk, da se javim in povem, da tudi danes uspešno premagujem krizice ter hrabro jurišam ====>(naprej!)! Stisni zobe in pesti, usta napolni z žvečilnimi, rokce pa zaposli, kakor ti je najbolj všeč! Hmmm... je še kje kdo, ki bi se nama pridružil?!? LP, zvitorepka

marika  

član od: 4.5.2004

sporočila: 125

5. jan 2005 15:26

Evo sedaj pa imam vsega dovolj in se vama ta trenutek pridružujem! Če bo šlo bo pač šlo, če pa ne, pa tudi ne bo konec sveta. Navijam za vse nas. Marika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti