Opustitev kajenja

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

11. jan 2005 15:15

Veri.. hvala za podporo,.. zakaj točno pa moraš bit na dieti? to sem ugotovila da si slabokrvna očitno..a zaradi kakega posebnega razloga? lp, Studentka1

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

11. jan 2005 15:18

Veri, greva skuoaj? jaz se vedno nisem zacela...bo lazje julia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

11. jan 2005 15:48

Može, Julija! Kdaj? Ti sporočim, če dobim danes špinačo, greva jutri ok? Ja, zato, ker sem slabokrvna in bi morala sicer non stop žret tiste ogabne tablete, to dieto pa narediš 1x, pa maš za nekaj časa mir... Je lažje za 14 dni zobe stisnit (dobesedno) kot pa non stop na pol skup padat... Mi jo je dala zdravnica in dela, samo res pa je, da tudi shujšaš in si lačen (vsaj jaz:() Delala sem jo že 1x prej in je bilo potem 2-3 leta ok:) Ne vem, če samo zato, vsekakor pa je pomagala. Je pa ne propagiram za hujšanje, ker ni fajn! Veri

marika  

član od: 4.5.2004

sporočila: 125

11. jan 2005 20:17

Kakšne težave imate, jaz pa jambram zaradi teh gnilih cigaret, ki mi grenijo življenje. Baba brezobrazna, ne morem drugega reči! Gre pa na bolje, še vedno sem v fazi zmanjševanja in to me veseli, saj čeprav je dan podoben dnevu, analiza pri pokajenih cigartih kaže na upadanje. Jaz sem si plan zastavila takole: Konec prejšnjega tedna in v tem tednu delam na vztrajnosti pri vsakodnevnih aktivnostih, nič popuščanja in prelaganja, a tudi ne pretiravanja. Drugi teden s ponedeljkom začnem pojačevati tempo in malo tudi čas. Ni vrag, da ne bom z vztrajnim planom, ki sem si ga zadala uspela. Prava umetnost je že to, kar počnem sedaj. Za slabokrvnost pač ne poznam zdravila, vsaj takega ne, ki bi kolikor toliko hitro pomagal. Pri meni je trajala 9 mesecev, da sem ga spet spravila nekje do 110. V tem času sem bila večkrat občasno slepa in trpela za lažjimi omedlevicami. Tablete sem bila kar nekaj časa prisiljena jemati. Ni šlo drugače, saj sem izgubila precej krvi in jo nazaj dobila samo pol litra, ki sem jo že prej dala kot avtotransfuzijo. Mislim da mi je še najbolj pomagal tisti jutranji napitek, kot štamprle. Nek naravni izdelek, ki se ga dobi v lekarni in ima omejen rok potem ko ga odpreš. Želim veliko sreče pri popravljanju krvne slike. Marika

Veri  

12. jan 2005 10:05

Marika, nič ne podcenjujemo tvojih težav! Vem, da se je nekaj odvadit vsaj tako težko, kot speljat dieto iz zdravstvenih razlogov - tu imaš motivacijo zagotovljeno, to pa je natežje, ne? Zato nič ne skrbi, te podpiramo, počasi ali ne, samo da gre na boljše! Še bog najbi potreboval več dni za svet nardit po nekih teorijah:) Hvala za lep želje! Upam, da bo uspelo kot prvič, saj imajo tiste tablete precej nezaželenih učinkov (driska, slabo za zobe,...) in bi jih imela kot zadnjo opcijo:) Pa še pomagajo ne tako zelo... Veri

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

12. jan 2005 12:32

Spinaco imajo v eklercu. Baje pa strasno pomaga kisla repa in te je zdaj na pretek. Vesna Milek Recko

Veri  

12. jan 2005 13:14

repe pojem res ogromno, ker jo imam rada, tako da meni očitno ne... Sem se spomnila, da lahko kar zmrznjeno špinačo jem, če ne bom našla sveže, tak da sem danes začela, zdaj pa držite pesti... Pa ravno danes je tok piškotov v službi, prejšnji teden, ko sem pa umirala od lakote med poizkusi,ni bilo pa nič:( Murphy:) Ali pa kdo testira mojo voljo - nič ne bo, ker je že res nujno... Mi je škoda zobkov za tiste tablete... Veri

juditas  

član od: 12.1.2005

sporočila: 1

12. jan 2005 17:01

Pozdravljeni! Naslednji mesec bo eno leto, kar sem nehala kaditi, pa sem kadila pol svojega življenja. Še danes sem ponosna nase in samo upam, da ne bom popustila pa še kdaj začela. Ker nekaj je res; meni še vedno dišijo cigareti. Res je, kar pravi urednik te strani: najprej moraš razčistit pri sebi. Vsem, ki se želijo odvadit, VELIKO SREČE!!!!!!! juditas

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

13. jan 2005 8:53

pozdravljeni, spet se vam javljam... za mano je še en uspešen dan... ... in upam še naprej da bo tako ostalo...zdaj je že več kot 1 teden... je pa res, se mi zdi, da sem dobila večji apetit in me je strah da se bom zredila... sicer sem od prejšnjega tedna tudi na dieti, vendar se je ne morem nekak ful držat... predvsem to me skrbi.... še ima katera iste probleme? hvala za odgovore...in držimo pesti za naprej... lep dan vsem! Studentka1

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

13. jan 2005 9:42

To, Študentka, tooooo!!!!! Jaz sem samo malo manj pridna kot ti - držim se svojega dnevnega limita... Pozdrav, zvitorepka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti