6. jan 2005 10:41
Da se pridružim še z mojo izkušnjo. Ko so pred leti vpeljali protikadilski zakon, so nekateri v službi težili, da bodo prepovedali (tiste 2 do 3, ki smo jih uspele čez cel dan skadit ob kavi) kadit. Ko sem prišla domov, je rekel mož, da greva na en cigaret. Ne, od zdaj naprej ne kadim več. Trma. To je bilo novembra, potem prazniki. Spet sem kadila, a samo v družbi, potem cel teden nič. Brez problemov. Ko pa sem ga občasno v družbi enega prižgala, pa me je mož začel zafrkavat: kadi ali ne kadi. No, če ti škodi, da pokadim enega na teden bom pa škatlo na dan (prej nikoli toliko). In to po par mesecih nekajenja!!! Čez nekaj časa je mož nehal kaditi, jaz pa še vedno. V hiši ne kadim, v avtu tudi ne, zadnja 4 leta niti v službi. S trudom sem nekako zmanjšala na enih 12 dnevno, a tisti klik v glavi mi ne naredi več. Zadnjič sem rekla, da bom nehala (odločila sem se po jutranji kavi s cigaretom, v službi, kjer itak ne kadim) Tiste 4 ure, ki jih vedno prebijem brez najmanjše želje po cigaretu so se mi zdele dolge celo večnost. Stalno sem iskala nekaj za jest in mislila na to, kako jaz ne bom več kadila. Totalni neuspeh.
Ja, tudi jaz si želim nehati. Spet bom provala. Tu, z vami. Zdaj!!!!!!!!"??
Uau, to tu je ratal cel roman.
Lep pozdrav
Punce poročajte, da bomo imele podporo.
Suzana