27. jan 2005 23:05
Cer vsem skupaj, Nalin, telo sestoji iz veliko procentov vode (ce me ubijes, se ne spomnim koliko procentov je v cloveskem telesu vode, vendar je to res visoka stevilka). Ko manj jes telo menda nekako dehidrira (najprej gre voda, potem sele speh in ce ne pazis, izgubljas tudi misicno maso, kar pa je najslabse). Prav zaradi tega vsaka dieta predpisuje veliko tekocine in pa seveda zato, da z urinom odplavljas strupe, ki jih telo ob hujsanju proizvaja. Za kaksno strokovno razlago pa bos morala pobrskati po kaksnem drugem forumu. Jaz imam pa tudi eno vprasanje in sicer prebiram Judy Mazel. Njene ugotovitve zvenijo zelo logicno in pripravljena sem verjeti. In tukaj se mi zastavlja vprasanje - trdi namrec, da je prepovedano kombinirati proteine in OH. Glede na to (mini, midi, maxi OH), da v kategorijo OH uvrsca tudi zelenjavo in sadje, pomeni, da ne smemo jesti skupaj mesa in solate oz. mesa in zelenjave? A sem pravilno razumela? Sicer sem sele na strani 73 in malo sem poskilila naprej, vendar nikjer ne kaze, da bi bila navedena kombinacija dovoljena. Tudi sama sem namrec razmisljala kako naprej po dieti in ker ste bile ve tako navdusene, sem kar malo zalostna, ker tole zame sploh ne pride v postev. Odsvetuje (pravzaprav prepoveduje) tudi kisle kumarice in to me je cisto vrglo iz tira. Knjigo bom sicer prebrala do konca, ker sem firbcne sorte, vendar mislim, da se bom vrnila k "svojemu Montignacu". Res bom hvalezna za odgovor glede kombinacije meso - zelenjava - solata! To je namrec moja najljubsa kombinacija. Dobrodosle "ta nove"! Ni hudir, da bi nam vsem skupaj ne uspelo, a ni tako kameradi?!! Danes sem sla spet na sprehod in sem mislila, da bom spet tako lahkotno tekla kot v torek, pa sem imela noge tezke kot cent. Nic hudega, hitra hoja je tudi OK. Takole, gremo spat. Jutri pa skrobni dan ... imeli bomo filane paprike s krompirjem in zeleno solato. Se ze veselim :o) Aha, se eno vprasanje. Zelenjavna pizza me muci. Katero zelenjavo ponavadi uporabite? Ali naredite testo iz temne moke (to ponavadi uporabljam jaz) ali kar navadno testo za pizzo. V Rinini knjizici sem namrec prebrala nasvet naj testo kupimo v trgovini. Tam prodajajo samo testo iz bele moke, ta pa je nekako prepovedana za nase tri mesece. Ali se motim?? Zdaj pa res jadram v horizontalo. Lahko noc in veliko veselja ob izgubljanju kilogramov Marina5