Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

27. jan 2005 18:21

Ikc, z dieto sem začel, ker se nisem več dobro počutil z mojimi kg in ker sem imel težave z želodcem. Dieta se mi zdi super, čeprav je zame ogromen preobrat v prehranjevanju! Prej sploh nisem jedel sadja, jedel sem neredno, v glavnem pozno zvečer( tudi en dan nisem zvečer zdržal brez salame in sira, piškotov, piva...), pil sem dosti alkohola... Najbolj važna pri tej dieti je psihična priprava, saj le tako lahko zdržiš( in z vašo vzpodbudo!). Kar se tiče uporabe te diete za tvojega sina, jo priporočam, ampak to mora storiti po svoji volji, brez prisile! Glede na njegovo mladost pa je še posebej važno ukvarjanje s športom! Jaz pa sem danes naredil napako,upam da ni prevelika. Za kosilo sem jedel testenine z drobtinami, šele sedajle pa sem ugotovil, da bi jih moral jutri, na OH dan! Bom pač zamenjal dneva, mislim, da to ni prevelika napaka, kaj mislite? Sicer pa sem se ta teden zelo polenil, čisto nič ne športam, bom pa drugič nadoknadil... Robi

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

27. jan 2005 19:03

Ojla! Po dolgem času se vam zopet malo oglašam. Mici_33 vsa čast za izgubljene kg. Držim pesti, da bi ohranila težo. Sama sem morala dieto nekoliko prilagoditi, ker je bilo vsem mojim težavam kriva huda slabokrvnost. Ne vem kako se mi je to lahko zgodilo priporočam pa vsem vam ki ste se po dieti začele slabše počutiti, da se odločite za zdravniški pregled oz. naj vam pregledajo kri. Tako, da jaz drugega vodnega dneva nisem dala skozi, vendar računam, da bi čez kakšen teden zopet lahko bolj sledila dieti. Picika kako se ti kaj počutiš, imaš še kakšne težave? Tudi zate stiskam pesti, da bi ti uspelo ohraniti na novo pridobljeno težo. Kako pa kaj oba fanta? A vama kg lepo izginjajo? Kokos, tebi pa spolh vsaka čast. Izgubiti toliko kg ni mačji kašelj. Za vse vas , ki ste tukaj na forumu stiskam pesti in sem še vedno z vami. LP Dipsi

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

27. jan 2005 19:08

Vprašanje: moji tašči, (ki je tudi na dieti) so se okoli ust naredili rdeči izpuščaji in tudi notranja stran ustnice jo peče. predvidevam da je to alergijsko, drugače seveda tudi na oh dan poje nekaj jedilne-črne čokolade. Ali mora prekiniti dieto ali jo lahko nadaljuje in če lahko kaj mora storiti, da se ji stanje izboljša? nalin

tocka  

član od: 10.6.2004

sporočila: 170

27. jan 2005 19:20

Tako, za mano je prvi uspešen dan, sem kar ponosna nase, da mi je končno spet uspelo se spraviti na to, da je treba spremeniti prehrano. Vendar sem spila samo 1,2 L vode, več mi ni uspelo. Zanima me koliko kaj ve (tudi fanta) spijete tekočine oziroma vode dnevno? lp tocka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. jan 2005 19:32

Živijo! Hvala vsem za besede tolažbe,se sedaj kar veliko bolje počutim.Bolezen lahko človeka hitro zamori in še sreča da ste tukaj.Ko sem vas zdejle brala,sem takoj postala boljše volje. Oj Bobby Robi,ne zamenjuj dnevov,to je v Rinini knjigi še posebej poudarjeno:Vrstnega reda dni ne smete menjati! Zato je dobro,da si pišeš,kateri dan imaš,da ne zamenjaš vrstnega reda.Najboje,da si to označiš na koledarju,za vseh deveteset dni. Ravno sem se spomnila Bobby,da si enkrat napisal,da na dieti ne boš do konca,ampak samo toliko,da shujšaš do željene teže.NAPAKA! To je vendar dieta za spreminjanje metabolizma in moraš se je držati vseh 90 dni in še potem 90 dni zajtrkovati sadje in paziti na pravilno kombinacijo živil.Samo tako se ti bo metabolizem spremenil.Če pa boš z dieto končal prej,se boš zredil nazaj in še pridobil kakšen kilogram več.Pa ne se bat,da bi zdaj shujšal preveč.Samo prvi mesec izgubiš veliko kilogramov,potem pa kile ne grejo več tako hitro dol. Pa ne se pustit lenobi.Pomisli malo,kako dobro ti gre.Ne se pustit! Pa še to!Jutri imej spet normalni OH dan,kot bi ga moral imeti po vrstnem redu.Tako boš grešil samo enkrat,če pa boš dneva menjal,boš grešil dvakrat.NE MENJAT DNEVOV! A Tocka,sej se boš navadla pit vodo,jaz je spijem več kot tri litre na dan.Ko boš nekaj časa na dieti in boš izgubila že veliko vode,te bo začelo tudi bolj žejati,tako da boš spila več.Pa dobrodošla med nami1 OK,grem jaz zdej na vroč čaj. Mejte se lepo in zaupajte vase,kajti uspelo vam bo! Adijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 27. jan 2005 19:39:04

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

27. jan 2005 19:39

Vsem en lep dober večer! No lepo , Meli in Dipsi, da sta se oglasili! Saj vaju že kar pogrešam, sem mislila, da sta nas pozabili. Veš Dipsi vse težave so izginile tako kakor so prišle. Malo porihtaš v glavi pa zopet vse funkcionira. S tem mislim na Kokosovih -30kg in od ostalih -kg, malo spodbude iz vaše strani, malo trme pa gre. Spretno se izogibam virusom, ker je vse okoli mene bolano. Sem pa ravno danes zjutraj razmišljala, da bi bilo dobro, če bi obiskala zdravnico in se dogovorila za pregled krvne slike mislim, da je enkrat to spraševala že Kokos glede izvidov. Drugače pa se cm topijo mogoče zato, ker sem rada na toplem (hehehehe). Ti pa se hitro pozdravi, ti držim pesti. Bobby dneve raje ne menjaj saj tako piše v rinini knjižici, lepo imej jutri svoj OH dan. Raje si vodi dnevnik kateri dan imaš ter kaj ješ in kako se počutiš. Preverjeno, da dobro funkcionira no vsaj pri meni je tako. Drugače pa si zelo priden kot berem tu. Le tako naprej saj že to, da si spremenil način prehranjevanja je velik napredek. Sedaj pa grem na korenčkov sok, ki mi bo danes za večerjo imam namreč sadni dan. Lep večer še naprej vsem sotrpinom, picika

nuška  

član od: 27.1.2005

sporočila: 1

27. jan 2005 20:15

Pozdravljeni, sm nova na portalu, a že nekaj dni berem. Ker že od poletja počasi a vztrajno vzhajam, sem se odločila, da je skrajni čas, da se spravim v red. Verjetno se boste nekateri zgrozili, ko vam povem, da nisem ravno debela sem pa nekako štiri kilograme nad svojo idealno postavo. Zdaj me pa zanima kaj v takem primeru narediš, saj več kot to pa ne bi želela shujšati. Pa zanima me še, kdaj lahko ješ sir? Verjetno na beljakovinski dan? Hvala za pomoč! nuška Sporočilo je spremenil(a) nuška dne 27. jan 2005 20:15:49

mici_33  

član od: 21.10.2004

sporočila: 119

27. jan 2005 21:29

Povem vam eno zanimivo stvar, mogoče jo bo katera znala razložiti. Pred 3MD sem si izmerila krvni sladkor in holesterol. Sladkor je ostal enako nizek kot je bil, al pa je še malo višji, ker sem si merila zvečer, pa je bil še vedno v okviru jutranjega normativa, a holesterol mi je narastel iz 3,7 na 5,4, kar se mi zdi ogromno. Sploh glede na to, da so nam rekli, da se holesterol spremeni v parih mesecih (dnevno ni odstopanja). To se mi pa res zdi čudno. Gibanja ogromno, telovadba, zdrava prehrana, pol pa takole.... Mogoče katera ve zakaj??? mici_33

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

27. jan 2005 22:07

Mici_33, to je pa ful čudno. Da bi ti holesterol tako fejst narasel? Se bo treba malo pozanimati. Daj si ga še enkrat izmeriti. saby

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

27. jan 2005 22:09

Mici_33, jaz bi na tvojem mestu vprašala kar zdravnika, saj on bo najbolje vedel za kaj gre. Mogoče bo imel kakšno pametno razlago, pa nam potem lahko poročaš . Nalin, tudi tvoji tašči bi svetovala obisk pri zdravniku, saj je verjetno prišlo do kakšne alergije. To je velika sprememba v prehrani in se kaj hitro lahko zgodi, da naše telo odreagira proti našim željam. Picika, tudi jaz, pa dalmatinka in francka, če se ne motim smo imele danes sadje, jutri pa 3. vodni dan. Se mi zdi, da so ti trije meseci takoooo hitro minili. Ko sem na začetku razmišljala "joj 3 mesece, kako je to dolgo" si nisem mislila, da bodo tako hitro mimo. Mislim, da mi tiste, ki ste to že dale skozi lahko samo potrdite, zato povem vsem tistim, ki ste še zadaj, da bo še prehitro minilo Da ne bom preveč dolga, se bom kar poslovila. Se oglasim kaj jutri, ko sem na VODI! Nočko in lepe sanje Meli Don"t worry, be happy! Sporočilo je spremenil(a) meli* dne 27. jan 2005 22:11:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti