11. sep 2012 23:28
strelka je napisal/a: |
Naj se javi danes eden, ki si lahko sposodi denar od 15 ljudi. OK, pol manj? Ne? Pa vsaj od treh? strelka
|
Na žalost še vedno ne zam prilepit dveh citatov.
Ampak zdaj ste me: Denar je bil drag včasih in je drag danes. Pustimo to, da eni od nekdaj komaj čakajo, da zapravijo denar, ki ga še niso dobili (na čeke, smo tudi tukajle imeli debato o tem in sem povedala svoje mnenjein dala krasen nasvet). Drugi vsak višek spravijo na banko in jih ne zanimajo sesalci za dvatisoč ali več evrov.
Resnična zgodba se je zgodila ene 3 leta nazaj:
Vprašanje: Jaz pa razmišljam, da kupil nov avto, a bi mi lahko posodil denar.
Odgovor: Lahko se zmenimo. Če grem JAZ na banko (ker jaz nimam nikogar, ki bi mi denar posodil), mi bo banka zaračunala 8% obresti za 5 let. Torej, če sprejmeš to obrestno mero, se lahko dogovoriva.
Seveda iz tega (hvalabogu) ni bilo nič in na srečo, nisem bila jaz vprašana. Od takrat je in bo mir kar se tiče posojanja denarja.
Finta je v tem in to so moje izkušnje, da si denar sposojajo (zastonj) vedno eni in isti.
Banke povsod po svetu zaračunavajo obrestne mere za hiše v taki ali drugačni obliki hipotek. In zato, da kredit odplačuješ 30 let, bo banka pač zaslužila 2 ali celo 3 hiše (odvisno od obresstne mere). In če ne boš plačeval kredita, bo banka pač sprožila postopek in ti odvzela hišo, jo prodala in če ji bo kaj denarja ostalo, bo kak cekin ostal tudi tebi.
Po odplačanem kreditu je hiša tvoja. Ker si do takrat že skoraj v penziji, jo prodaš, se preseliš v kaj manjšega, bliže zdravnikov, trgovin...., razlika v ceni pa ti ostane za dvig življenjskega standarda.
Če pa si vedno najemnik, prav tako vsak mesec plačuješ najemnino in nepremičnina ni nikoli tvoja. Torej od tega nimaš nobene prednosti. TAko je treba gledati na zadevo, ne pa z vidika, da banki plačaš še eno bajto.
To je ena.
Druga zadeva je ta ( se z Vendy ne strinjam) , da so ljudje z najmanjšimi prihodki in zato tudi najnižjo izobrazbo navadno tako revni in nepoučeni, da se enostavno ne znajdejo, če jim še bolj zaškripa ali celo ostanejo brez službe. Ravno za te bi morala vsaka država imeti nek sistem, da jim pomaga s preobrazbo in plasirnajem v nove službe. Tukaj imam predvsem v mislih tiste, ki živijo pod nivojem minimalnega dohodka.
SergejC, ne govori, da ni bil nihče lačen. Srečen si lahko (govorim za pozna 1960 in 1970 leta), da nobenega takega nisi poznal oz. ga ne poznaš!!
Maxi25, konkurenca biznisov je vedno velika, ampak če si v svoji stroki res dobra, boš tekmece pustila daleč za sabo. Samo pogum je treba zbrati, imeti veliko volje in jo mahniti naprej, namesto jamrati, kako je hudo.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2012 23:33