Podražitve...

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

11. sep 2012 21:09

Vendelina jr. je napisal/a:

... ker sem imela, čudo božje, ostanka 450 DEM na mesec. In ja, potem sem še tri leta potrebovala, da sem odplačala kredit. Je bilo razumljivo, a se vidi, na kaj se referiram, matematične operacije grejo?

Ta silni standard v poznih dvajsetih je bil posledica moje odločitve, da vlagam v svoje znanje in sem pač zaradi podiplomca bila samo polovično v službi in so mi dajali minimalca...Vendelina jr.

Včasih se je za 450DEM nekaj dobilo, danes se ne more, ker je razmerje plača in hrana precej drugačna kot včasih.

heh, kaj naj rečem. Jaz sem podiplomca delala ob službi, ki zahteva več kot 8 ur. In? Ali imamo sedaj problem izobraževanja? Ker dvomim, da je tale forum in sploh ta tema namenjena hvaljenju kdo ima več znanja o Aristotlu, Marksu in podobnih filozofih, katerih teorije so ovrgli že zdavnaj. Pa ne bomo o tem. Ker ni tema namenjena tem stvarem.

Sedaj pa prosim, da se vrnete nazaj na temo podražitve in debati o tem. Sicer prosim administratorja, da se vse skupaj zaklene, ker moj namen tudi slučajno ni bil, da se sprevrže v temo obtoževanja in neizkušenosti nas mladih.

Maxi25

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

11. sep 2012 21:15

Maxi25 je napisal/a:

Včasih se je za 450DEM nekaj dobilo, danes se ne more, ker je razmerje plača in hrana precej drugačna kot včasih.

Maxi25

To je pa povsem res. Včasih se je za plačo dobilo veliko manj hrane kot danes. Saj si dobra v statistiki, a ne, boš pa že znala najti, kje lahko to prebereš.

Sonja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. sep 2012 21:19

Maxi25 je napisal/a:

..................................................

.................................................

Ker dvomim, da je tale forum in sploh ta tema namenjena hvaljenju kdo ima več znanja o Aristotlu, Marksu in podobnih filozofih, katerih teorije so ovrgli že zdavnaj. Pa ne bomo o tem. Ker ni tema namenjena tem stvarem.

.....................................................

.....................................................

Maxi25

Ma, mi mladi moramo pazit tudi kaj napišemo. " Ta stari " so premazani s vsemi žalbami, in jim neresnica in neznanje takoj pade v uč. Marxovih teorij niso nič ovrgli, čezdalje je več zanimanja za njih...........

ežoj

Maxi25  

11. sep 2012 21:22

ja, sem narobe napisala. Nebi smela omeniti hrane. Imaš prav. Bomo rekli nepremičnine . Ker pač danes ti na 700€ niti kredita ne dajo. No, dajo...40.000€ na 30 let pod hipoteko, preplačaš pa tm 70.000 ali več. 

če imaš seveda redno zaposlitev za nedoločen čas - kar je pa danes že čudež.

Maxi25

Sporočilo je spremenil(a) Maxi25 dne 11. 2012 21:24

limnol  

11. sep 2012 21:30

"Včasih" ni bilo hipotekarnih kreditov. Maksimalni kredit so ti izračunali kot eno tretjino plače za obdobje, za katerega si imel zaposlitev. Zaposlitve za nedoločen čas so za mlade po letu 1990 tako rekoč čudežno izparele, ne morem govoriti za druge, jaz sem svojo dobila po 17 letih dela v (isti!) javni ustanovi, do takrat sem imela pa pogodbe kakor kdaj, od 3 mesece do 3 leta (pa nisem bila nikakršen ekscesni primer, pač pa vzorčni eksponat stalne prakse zaposlovanja v javnih zavodih). Pa zdaj računaj, koliko se je dalo dobiti kredita na 500 mark plače, če si imel pogodbo za eno leto, kvadratni meter je stal pa 2000 mark. 

Sonja

Maxi25  

11. sep 2012 21:37

No, in kako ste kupili nepremičnino?

Maxi25

limnol  

11. sep 2012 21:40

Brez kredita.

Sonja

Maxi25  

11. sep 2012 21:53

Brez kredita ste kupili nepremičnino?? Pa svaka čast! In, na kak način? Ker jst kakorkoli obrnem ni variante, da v vseh te letih delovne dobe prišprama toliko, da si čez 5 let nekaj kupim.

Bom pa zelo vesela razlage in idej, saj zame je to znanstvena fantastika.

Maxi25

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. sep 2012 22:02

Maxi25 je napisal/a:

Brez kredita ste kupili nepremičnino?? Pa svaka čast! In, na kak način? Ker jst kakorkoli obrnem ni variante, da v vseh te letih delovne dobe prišprama toliko, da si čez 5 let nekaj kupim.

Bom pa zelo vesela razlage in idej, saj zame je to znanstvena fantastika.

Maxi25

Normalno, če pa trdiš, da se dandanes za nekdanjih 450  DEM ne da nič dobiti.

lp

cervus

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

11. sep 2012 22:12

No, ta odgovor pa tudi mene zanima, ampak ga po moje ne bomo dočakali.

Drugače je pa moja mama prodala svojega hrošča in kupila parcelo za hišo. Upam, da veste, kakšen avto bi danes morala prodati za 600 m2, pa ne v prestolnici. Toliko o perspektivi, kaj se je takrat dobilo za določen denar in kaj danes.

Malo manj pokroviteljstva starejšega občinstva bi koristilo celotni kulinarični klimi.

strelka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti