10. sep 2012 11:58
Ma Maxi, to sem jaz kriv. Ko se začne govorit o kapitalizmu, lastnini, družbeni delitvi ( česarkoli ) butneš v te filozofe, ki so dejansko te stvari razčiščevali že zdavnaj. Jaz sem trdil, da so že davno pred Marxom........... no pa nekje je izpadlo da niti ni davno pred njim ampak mal pred njim in v njegovem času, so veliko o tem razmišljali. Osebno mislim, da je treba sedanj trenutak razumeti, mal je premal sam jamrati, kako so nas tajkuni pokradli. Tudi če bi vse pokradeno vrnili, to ne reši situacije na daljši rok. Pokradeno je treba vrnit zaradi higijene ( pravne ) in po moje je treba družbo postavit na nove temelje. A bo šlo brez revolucije je vprašanje, revolucija pa v današnjem času s tako oboroženimi kapitalisti bi bila resnično krvava ( in si verjetno tega nihče ne želi ). Da bi kapitalisti prostovoljno vrnili nakradeno pa tudi ni zelo verjetno.
Po moje je resničen problem ker se situacije v kateri se nahaja cel planet, trenutno zaveda zelo malo ljudi, pa še ti niso med politiki na oblasti. O naših politikih pa ne vredi izgubljat besed, dokler hodijo po svoje mnenje v Berlin, Bruselj ali Washington.
ežoj