11. sep 2012 7:19
limnol je napisal/a: | ||
A res? Daj no? Pokaži mi enega, ki ne bi šel v tak deal, pri nas ali kjer koli drugje na tem svetu, zdaj ali pred poljubnim številom let in desetletij. Punca, verjamem, da se počutiš izgubljeno, ko začenjaš samostojno življenje in se moraš sprijazniti z nekaterimi grdimi resnicami o življenju. Recimo, da hladilniki nimajo funkcije samodejnega polnjenja in da ročno polnjenje stane - toliko, da te zmrazi, ko gledaš, kako ti bankovci ob tem frčijo iz denarnice in če plačuješ še najemnino za sobo ali stanovanje, je plača tam nekje po dveh tednih že fuč. Ko končaš šolo, prislovična radodarnost babic in tet v večini primerov izpuhti, češ, saj zdaj pa je čas, da si najdeš službo in služiš svoj denar. Potem ti pa počasi kapne, da je poleg polnega hladilnika tudi streha nad glavo nekaj, kar niti pod razno ni samo po sebi umevno. Ampak s tem so, smo se in se boste morali sprijaznili vsi, ne glede na leto rojstva. Sonja |
Sedaj ne vem, ali sem bila ravnokar ocenjena, da sem ravnokar začela samostojno življenje in se prvič soočam s stroški? Sem ocenjena, da ne vem, da moram sama hladilnik napovnit? Da sem imela babice in tete, ki so me na polno zalagale z denarjem med študijem?
ajajaj, slaba to. Niti ena stvar ne drži.
Sicer pa ja, očitno niste dojeli mojega pointa. Se strinjam, da je treba v življenju nekaj narest in se odpovedat, da nekaj imaš. Mislim, meni to ni treba govort, ker sem ena izmed tistih. Ampak, sam sistem ne dopušča. Je lepo ena uporabnica napisala par postov nazaj, da ko pride meja, ko nimaš več kaj prišparat - potem pa kako naprej?
Maxi25