Podražitve...

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

9. sep 2012 20:12

kot je že nekdo napisal v tej temi, zanimivo bo gledati v največji krizi tiste, ki rastejo samo na jeziku, in ki so jih polna usta globokoumnih besed in pokroviteljskih napuhlosti. 

še včeraj smo imeli eno druženje, kjer so se mi ravno taki osebki napol posmehovali zaradi mojega vrtnarjenja v soseski modernih družin, in sem se zamislila nad sabo. Od kdaj je delo v posmeh? In zakaj nekdo sodi o meni, ki me vrtnarjenje sprošča, kaz pa ne smem soditi o njegovi lenobi, ko zna samo "stanovati"? Kdo bo preživel, ko bo vse na dnu? Delavec, ki zna kaj naresti z rokami, ali gobezdala?

se opravičujem nad ostrino, ampak čedalje bolj me dviguje to pokroviteljsko obnašanje, predvsem tistih, ki ne znajo ali niso sposobni v celoti izraziti svojih misli v slovenskem jeziku.

neika

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

9. sep 2012 20:23

nejka,

veliko bolje bo, če tiste, ki so se norčevali iz tebe, kar direkt vprašaš, kaj jih muči. Ker tukaj od nas ni bilo nobenega zraven, da bi vedel, kaj se je dogajalo. Res ne vem, zakaj bi se nekdo norca delal iz kogar koli, ki pač doma zase malo vrtnari. Iz tega kar tako pa vse poprek pa "zna se, koji su oni...." pa še nikoli ni bilo nobene koristi.

Sonja

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

9. sep 2012 21:03

no, saj sem lahko bolj konkretna - bližnjim sosedom ni jasno, zakaj delava cele dneve, in namesto da bi potem počivala v naslonjaču, še vrtnariva. Pa zakaj rabiva toliko zelenjave, če jo pa lahko elegantno nafehtaš od drugih. In še več opazk v bolj posmehljivem tonu, ampak to ni bil povod, zakaj sem se oglasila v temi.

Ves sestavek ni odraz pisanja o konkretno moji izkušnji, ampak se nanaša na tole celotno temo.

neika

Sporočilo je spremenil(a) neika dne 09. 2012 21:05

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

10. sep 2012 8:07

[citat=--elaphus--]

In tako se bo razočaranje spremenilo v ihto in jezo, ki je dosti bolj imeniten sentiment kot razočaranje. Jezen ćlovek bo nemara končno le zavil vrat kakemu skorumpiranemu politiku, gospodarstveniku ali bankirju, ga pihnil ali pa vsaj povozil..

Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 08. 2012 06:07[/citat]

In potem bo do konca dni razočaran in zafrustriran gnil v ječi, ker je pač mali človek. Je pa že treba na kakšen bolj eleganten način komu vrat zavit.

lp

cervus [/citat]

No, po vseh filizofskih komentarjih mi je tale edini padel v oči. Jaz se čudim, da ekipa bosancev ni zavila vrat Hildi. In škoda, da ji niso. Namreč takšen korak bi pognal strah vsem tajkunskim bratom in bi se morda vsaj malo ustavili s krajo. In Hildino življenje? Postranska škoda. Žrtveno jagnje za boljšo prihodnost.

Sama sem govorila z delavcem, ki je bil eden od Hildinih "posvojencev". Ja, zakaj niso Hilde počili? Zato, ker so taki ljudje in imajo srce in upanje: "saj bo bolje". Ma, da se najde en, ki bi jo šicnil, bi ga slavila cela Slovenija in cel Balkan vse do Makedonije. Nihče ga nebi obsojal. Po slovenski zakonodaji bi bil v 2 letih zunaj.

Sedaj pa napad name, kako sem lahko taka. Seveda sem lahko, ker milo rečeno, škoda, ki jo je povzročila je nepopravljiva in kot nekaznovana je dala upanje vsem tajkunom, da nadaljujejo svinarije.

Kriza...kriza bo prišla, ko bodo rekli, da gre npr. NLB v 3pm in bodo ljudje panično začeli ven jemati svoj denar. Kmečka logika, ki naredi propad banke v enem dnevu. Takrat bo veselica.

Maxi25

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

10. sep 2012 9:44

Pozdravljeni,

še en moj odgovor.

Čudno, da vsi kritiziramo tajkune, kaj so naredili in kaj je potrebno z njimi naredit. Oni so naredili samo to, kar jim je omogočala naša zakonodaja in naš sistem. Izkoristili so to, za kar so vsi v vladi in na oblasti vedeli da delajo, pa nobenen ni nič mignil. Sedaj, ko pa vidijo kaj se zgodilo, pa udri po njih ( tajkune mislim ). Po mojem, bi si najprej zaslužili kazen tisti, kateri so takšna dejanja omogočili in dopustili, šele nato vsi ostali. Kaj smo pa naredili z tistimi, ki so iz Mariborskerga letališča pri osamosvajanju odnesli velike količine denarja? Vse do danes ne vemo kaj je ta denar šel, marsikdo od tistih je pa še danes glavni. Dober pregovor pa pravi: Vsaka rit najde svojo školjko, slej ko prej. Poglejmo malo na Hrvaško ( Sanader ) in vidimo, da ta pregovor drži. Mogoče bo to tudi kdaj pri nas. Verjetno takrat, ko se bo menjala celotna generacija. Lp

kuhinja.slo

Maxi25  

10. sep 2012 10:10

Ja nekje je treba začet :) Pa začnimo pri tajkunih...haha

Maxi25

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. sep 2012 10:58

Ah Vendy, da se sedaj ne kregamo okrog oslovske sence: res so nekateri omenjeni bili Karlovi sodobniki , recimo, Marx se je rodil 1818, pa če računamo odraščanje in šolanje, v tej debati lahko upoštevamo, da do leta cca 1838 vsi ( no večina ) so lahko bili le njegovi učitelji. Owen 1771-1858, Hodgskin 1787-1869, Maltus 1766-1834......... ah, pustimo, saj niti ni tako važno, važno je le, da so se med razmišljajočimi kapitalisti porodile ideje o pravičnosti družbe. Razumljivo je, da med delavci ni bilo takih idej, ker niso niti bili šolani, niti so imeli čas za filozofiranje. Ma tistega tvojega Proudhona moram mal pogledat, ne vem zakaj se je od mene do sedaj skrival........

Če se pa vrnem na temo: Žal sem jaz pesimist za cel planet, se mi zdi, da nikakor ne bo šlo na boljše, kvejčemu na slabše. Kapitalisti povsod imajo oblast, torej vojsko in policijo in so svoje privilegije in nakradeno pripravljeni tudi branit. Sedaj nam prodajajo mantre o demokraciji, ko to več no bo šlo, bojo si izmislili kaj drugega.

ežoj

Maxi25  

10. sep 2012 11:42

Teli filozofi so živeli 100 let nazaj in nimam pojma zakaj jih vmešavamo v današnjo krizo? Kje je povezava?

Maxi25

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

10. sep 2012 11:57

Mogoče zato, ker je bilo zaradi komunistov vmes slabih sto let dobrohotnega kapitalizma in so zadnji pred nami, ki so poznali to bazično obliko razredne delitve.

Sergej

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti