23. jan 2013 9:48
Živjo vsem!
Upam, da še kdo dela po Insanity vadbi, da bom imela s kom kaj podebatirat :)
Naj se najprej predstavim. Sem 30 - letna mlada mamica skoraj 1,5 staremu fantku. Že celo življenje imam težave s težo, vedno sem se borila s 5-10 kg viška. Po srednji šoli (sem bolj malo migala, nato sem začela hodit v fitnes, skoraj 1,5 leto. V tem času sem se malo naveličala uteži in vsega, zato sem nekaj mesecev hodila na Zumbo. V letu 2010 sem zanosila in rodila v sredini leta 2011. Med nosečnostjo sem se kar se kg tiče zelo dobro držala, zredila sem se samo 10kg. Pazila sem, da se nisem nažirala z vsem, česar nisem potrebovala zase in za otročka. Hvalabogu tudi nisem imela izrazite želje so sladkem, slanem ali čem drugem. Ker sem rodila s carskim rezom, sem se malo bala kdaj in kako začeti z vadbo, zato sem z začetkom odlašala. Po porodu sem izgubila vse kg, ki sem jih pridobila med nosečnostjo. Tudi to je verjetno bil razlog, da nisem športala, ker sem si mislila, da se ne bom zredila. No, pa sem se. Pri svojih 170 cm sem prišla na 79kg!!!!!!! Ojej, sem si rekla, to je pa too much :/
Aja, po porodu sem se udeležila tudi 5km Dm teka (junij 2012), kar mi je dalo vzpodbudo, da začnem z miganjem. Nisem uspela pretečt v uglednem času (43 min), sem pa prišla čez cilj in sem bila nase zelo ponosna. V septembru 2012 sem začela hodit na Step aerobiko, vendar je bila vedno grozna gužva, zato mi je motivacija padla.
Odločila sem se, da ne bom zapravljala težko prisluženih € za fitnes in bom sama doma vadila. Po novem letu sem začela tečt. Ker imam štadion skoraj pred vrati, bi res bilo škoda, da ne bi. Začela sem z 2 km, izmenično tek in hoja. Vsakič poskusim preteč več in manj hodit. Nato bom razdaljo povečevala. Tudi letos se nameravm udeležit Dm teka.
Ker mi vremenske razmere ne dopuščajo, da bi lahko hodila tečt, sem s ponedeljkom začela z Insanity vadbo. Ni lahko, je pa fajn :D Shaun T je super, fajn te motivira. Trudim se po svojih najboljših močeh, da iztisnem iz sebe kolikor se da.
Ker se zavedam, da je potrebno zmanjšati tudi vnos hrane, že od novega leta pazim kaj jem. Zajtrkujem mislije z jogurtom, polnozrnat kruh s kakšnim namazom,... Jem 5x na dan, več vode, manj sladkarij (skoraj nič - imam čokolado z 80% kakava), izogibam se krompirju, rižu, zvečer jem jogurte, kakšno sadje. Po vadbi si naredim bananin šejk z medom in cimetom.
Danes zjutraj sem se vagala in številka se zmanjšuje :) Trenutno kaže 76 :D Po postih, ki sem jih prebrala, lahko pričakujem povišanje teže, tako da bo najbolje, da se nekaj časa ne vagam.
Razmišljam, da bi, če bi imela preveč muskelfibra, vmes delala Jillian Michels, da se telo navadi na takšno intenzivno vadbo kot je Insanity.
Dig deeper!
Lp vsem
Jasna82