18. dec 2012 10:57
Jaz sem si snela zdaj p90x. sicer nisem za te komercialne programe, sam ker v fitnes več ne hodim, ker mi je pa res daleč zdaj, sem se odločila, da si doma opremim telovadnico. To bom delala za začetek, če se bom naveličala vaj, jih bom zamenjala s kakimi drugimi. V bistvu se mi pa trenutno bolj gre za to, da motiviram mojega... Mi je pa to trenutno važno - včasih sem šla 6x na teden v fitnes in zjutraj tečt, zdaj se pa moram sicer malo bolj prilagajat partnerju 8on ni navdušen...), zato se je moje športanje ustavilo pri kakih 3x tedensko in potem se malo poleniš... Znuva uzačet, je pa po mojem huje kot da prej nikoli nisi, ker točno veš, kaj si že enkrat dal skozi :) Zato bom probala tale program, da preizkusim malo svojo voljo in kako je to, ko si spet aktiven skoraj vsak dan.
Dieta mi pa ni problem - sam men je lažje računat na moj programček - sem sam imela problem, kako doseči razmerje B 50 % in OH 30 % ostalo M - ker si nosim malico s seboj in mi je npr. mrzel piščanec ful ogaben :))) Solate si nimam kje naredit, narejena bi bila pa čudna. Edino testeninske, čičerikina in podobne, sam potem se preveč poveča vnos OH. tako da sem se pač morala sprijazinit, da bom pač imela edino proteinske šejke... Nikoli še nisme bila na tako nizkem vnosu OH - to je men čist sicer napačen pristop (sam gledam da se hujša dolgoročno, tu je pa v bistvu precej kratek rok...). Jaz sem prej začela z višjim razmerjem in šele potem povečala B in zmanjšala B, pa kalorije postopoma. Ampak zaradi eksperimenta bom pa naredila kot piše po programu.
Tisti, ki ima težave s koleni, pa teh vaj ne sme delat, odsvetujem. Moj ima težave in bo delal nekaj drugih vaj. Treba je vaje pravilno delat - to je po mojem pri začetnikih problem... Jaz imam to srečo, da sem vsaj nekaj stvari dala skozi, ker sem prej veliko trenirala pod nadzorom trenerjev, osebnega trenerja enkrat, pa del izobraževanja imam za seboj, ker moram učit tud športno vzgojo (čeprav od tam še najmanj odneseš... faks...). Kako je pa potem to, če se učiš brez nadzora pa ne vem - po mojem je fajn, da te vsaj nekdo gleda - saj se vidi razlika, pa verjetno se tudi naučiš malo kontrolirat mišice, ko pridobiš na moči.
Pomaga pa glukozamin - za kolena...
xxs