Insanity vadba

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. dec 2012 14:28

xxs je napisal/a:

... Jaz imam to srečo, da sem vsaj nekaj stvari dala skozi, ker sem prej veliko trenirala pod nadzorom trenerjev, osebnega trenerja enkrat, pa del izobraževanja imam za seboj, ker moram učit tud športno vzgojo (čeprav od tam še najmanj odneseš... faks...).

Itak, kaj pa oni tam vejo, na faksu. Je pa ja boljš na enih hitrih tečajih.....tam so sami stručkoti.

rimljanka

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

18. dec 2012 17:41

Ti rimljanka si pa zadnje case nekam hudo naspicena ... te ni nic prevzela predbozicna evforija

Pa brez zamere, samo malo te spikam

urska

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

18. dec 2012 19:18

rimljanka je napisal/a:

xxs je napisal/a:

... Jaz imam to srečo, da sem vsaj nekaj stvari dala skozi, ker sem prej veliko trenirala pod nadzorom trenerjev, osebnega trenerja enkrat, pa del izobraževanja imam za seboj, ker moram učit tud športno vzgojo (čeprav od tam še najmanj odneseš... faks...).

Itak, kaj pa oni tam vejo, na faksu. Je pa ja boljš na enih hitrih tečajih.....tam so sami stručkoti.

rimljanka

Ne glede na razpoloženje, na tako pisanje kako drugače ni mogoče odgovoriti.

minka2

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

19. dec 2012 10:47

Saj nič ne zamerim. Ampak res glede določenih stvari na faksu ne odneseš nič, ampak šele ko delaš sam. Faks je samo teorija, pa še to se včasih nsiem strinjala o nekaterih stvareh s kakšnim profesorjem.

Ko začneš delat, šele nabereš izkušnje, pa še to nekateri delajo vse narobe par let, pa jaz nisem izjema... Si ne mislim, da je pri meni kaj drugače.

Kar se tiče tečajev, moram pa tudi nekaj povedat (šla sem že na taužnte stvari, ker sme nekako po naravi nagnjena k radovednosti in željo po novih znanjih, pa pol glede tega res razmetavam z denarjem). Da iscer moraš biti malo kritičen kaj izbereš in plačaš, ni nujno, da je najdražje najboljše. Ker sem bila vzgojena, da je izobrazba zelo pomemba, so mi to vbili v glavo, sem šla celo plačat 3000 eur, da sem šla delat magisterij... Zdaj mi jih je v bistvu žal - po eni strani, čeprav sem se dosti naučila, ampak več iz izkušen. Mogoče se ne bi toliko, brez predavanj. Sam žal mi je pa teh 3000 eur (na letnik...), ker če primerjam s tečaji, ki sem jih obiskovala, da sem šla delat NPK, kar ne rabiš druga kot OŠ, da nisem porabila za še več takih uporabnih tečajev, ker sem veliko več praktičnega odnesla. Hitri praktični tečaji so zakon - pa mi je ravno tako mama rekla, da zakaj mi bo to... Ker sem imela prej štipendijo za nadarjene (ki je itak bila zame ovira, ko sem ugotovila, da delam napačen faks in da sem odkrila stvar, ki mi pa res ne leži), se je pra vzmrdovala, manjvredno se ji zdi (šla sem še pred koncem faksa delat nekatere stvari). Zdaj mi je pa žal, da nimam še kake frizerske, kozmetične ipd. narejene :) Dejansko mi je žal,d a sem delala fakse - oziroma, vsaka stvar je dobra za nekaj, ampak mislim,d a od njih nisem druga odnesla kot mogoče neko splošno razgledanost, sposobnost kritičnega presojanja, drugače pa nič kaj... Npr. kar se tiče glasbene izobrazbe, so mi pa kake inštrukcije sintesajzerja res mimo... No, to nisem nikol sprobala, ker so bili časi, ko smo lahko hodili z zelo poceni denar v glasbeno šolo. Za te stvari mi res ni žal, da sem jih delala na šolah po učnih programih - oziroma, bom tako rekla, da itak vse tečaje, ki sem delala, so organizirani na šolah po učnih načrtih. Kolegica z uni dil. ekonokžmist, je pa tudi naredila prekvalifikacijo v slaščičarja, pa dela še zraven razne tečaje, na katerih se pa menda veliko več naučiš kot v šoli. Na firmo pa včasih dobimo kake, ki so ravno končali faks - ponavadi s strojne fakultete. Ni sicer moje področje, sam moj partner pravi, da vsaj za to stroko arhitekti in strojniki, ko pridejo s faksa, ne znajo popolnoma nič in da so se včasih veliko več naučili, pa še to ti več dajo izkušnje.

xxs

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

19. dec 2012 14:01

No, ko prideš s faksa, pa res ne moreš imeti že čisto vsega znanja. Zato pa se tudi reče, da se celo življenje učiš.

trac

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. dec 2012 14:45

Šola je zakon. Človek si niti predstavlja ne, kaj vse se v šoli nauči.  Potem pride delo in izkušnje. Po mojem je kombinacija obojega najboljša. In vsak tečaj, karkoli že, te obogati in nadgradi tvoje znanje. Naj ti ne bo žal, ne časa, ne denarja, draga deklica. Se vidi, da si željna znanja in da veliko že znaš. In bodi hvaležna, da si lahko privoščiš znanje. Mnogi bi študirali, pa nimajo možnosti.

naor

xxs  

20. dec 2012 8:48

Vem, se zelo zavedam tega, kako srečo je še moja generacija imela, da smo se lahko v bistvu zastonj izobraževali - skoraj... Če ne bi imela štipendije, se tudi sama ne bi mogla. Bogi študentje zdaj, res - si ne predstavljam. No, tisto sem si pa potem sam aplačala, ker je bilo zadnjo leto po starem sistemu in ni bilo več financirano s strani države :) Da ne rečem, da je bila glasbena včasih dobesedno zastonj in sem lahko igrala dva inštrumenta, ki sem ju mogla imet izposojena, pa mama ni imela neke dobre službe in imela je srednješolsko izobrazbo. Vse je bilo očitno zelo poceni. Jaz si pa ne predstavljam, kako bom lahko svojim otrokom to omogočila, ker danes je to že luksuz. Glasbena stane 35 eur mesečno za en inštrument, izposoja je pa še potem nekaj zraven.

No, jaz sem se že odločila, da bova z mojim delala p90x, ker insanity ima res zelo veliko poskokov, da po mojem ni za nobenega od naju. Preveč bi morala spreminjat, pol pa ne vem če ima smisel.

xxs

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

20. dec 2012 9:23

Meni se pa ne zdi, da je bila glasbena včasih tako zelo poceni.

Smo si pa sedaj 'nabili' precej dodatnih stroškov za stvari, brez katerih 'naj ne bi mogli živeti': mobitel, kabelska TV, internet...

trac

xxs  

20. dec 2012 9:32

Aja, še eno vprašanje glede jedilnika za p90x, mogoče za tiste, ki ste dali to skozi.

Men, če se lotim sestavit jedilnik po tistih p90x tabelah, ne pride ven za prvo fazo razmerje oh b m 30 50 20. Imam ene tabele s podatki o živilih, ki so pa čisto točni, ker sem sama vnašala podatke. Zato sem si zdaj sestavila svoj jedilnik po mojih izračunih. Mogoče pa sicer uporabljam več kakih mlečnih iuzdelkov kot je napisano tam, da se lahko - ker pač sem zamenjala beljakovinske ploščice s šejki, šejk si pa delam z mlekom... Tako ej tega mal več. Pa edina stvar so, ki jo lahko vzamem v službo - ker je tako malo OH, je zelo težko najt priemren obrok za s seboj - solate si nimam kje naredit, opcija je surova zelenjava in piščanec, ki mi je pa mrzel obupen... Pa ne me, mogoče bo tud to... Sam mi je pa 30% OH zelo malo, ker nikol nisem na tako malo OH, vedno imam 30 30 30 ali 40 40 20. Pa tudi kalorije sem zmanjšala na 1500, ker že malo vem od prej, pri katerih kcal ob intenzivnem treningu izgubljam kg... Ampak je malo razlika - da so tu krajši, intenzivnejši treningi, jaz sem pa prej zjutraj tekla po kako uro (pa tek, jogging je v primerjavi s tem smešna stvar), zvečer pa uro in pol fitnes, sicer s ponovitvami do 12 do odpovedi, drugače pa vmes veliko pavz - pač mal je razlika, ker je tam bolj gužva, da prideš na vrsto, za kar hočeš (zato sem se odločila menjat fitnes za domačega...).

Zdaj imam 3 normalne obroke - no, pač trde :) , pa 3 obroke s šejkom - eno je whey, mleko in banana po treningu in sem pogledala sestavo recovery p90x, tako da to potem pride podobno. Dva sta pa mleko in šejk, ki se uporablj iscer kot nadomestek obroka.

OK, kompliciram, sam če grem tole skozi, potem naj bo čim bolj po planu :)

xxs

xxs  

27. dec 2012 18:05

trac je napisal/a:

Meni se pa ne zdi, da je bila glasbena včasih tako zelo poceni.

Smo si pa sedaj 'nabili' precej dodatnih stroškov za stvari, brez katerih 'naj ne bi mogli živeti': mobitel, kabelska TV, internet...

trac

Mobitel mi moj plačuje No, v bistvu imamo vsi skupaj račun na firmi, ker je bolj uporabljen za poslovne zadeve.  Pa itak sem pridna in nič ne kličem. Ne vem za včasih, ker mi je mama plačevala, se pa spomnim, da sta bila eno leto z očetom dogovorjena, da mi plača on - pa ni plačal niti ene položnice... In sem si mogla za  eno leto nazaj sama plačat - od štipendije, če sem še želela hodit. No, takrat se mi je zdelo res drago. Ko sem začela delat po končanem faksu, sem se ponovno vpisala v glasbeno šolo, sem se želela izpopolnit še na določenih področjih, se mi je pa zdelo dokaj drago... Za en inštrument tokrat, prej mi je mama plačevala dva, pa po mojem je imela slabšo plačo kot jaz zdaj. Plačat je morala še najemnino za dva inštrumenta, čeprav se mi zdi, da so takrat, če si igral dva inštrumenta, eno vpisnino celo spregledali. Moram še štet pa brata zraven... On je potem sicer šel na tenis, ki se je pa potem zelo podražil, praktično postal nedostopen za neko povprečno družino. Naši so se dogovarjali, da bi potem stroške pomagala krit stara mama in ata, starši pa nsio bili za to... Škoda, ker je bil mali nadarjen -edin za to, zdaj mu v drugo smer seka... Ma ne vem - vse se je podražilo - tud motor sem imela pri 15. letih in sem si plačevala sama iz štipendije bencin, zdaj bi verjetno bilo za en dan vožnje No, sam to je druga tema.

Še o P90X mal :) Sem ravno z Dunaja, kjer sva se z mojim en dan klatila po dežju z enim malim dežnikom in sva prišla domov cela prehlajena... Pa se mi ni zdelo. V soboto sva se najprej kar peš sprehajala in hodila celih 5 ur, ne da bi se kjerkoli ustavila ali vsedla. Sva imela karte za podzemno, sam je bilo preveč zanimivega za videt. Sem protestirala proti sendivčem, na koncu pa nama ni uspelo najt restavracije in sva se morala zadovoljit s tem. Zvečer sva našla restavracijo in šla nekaj normalnega pojest, trgovine so pa zaprli - in cel dan nisva pila. Naslednji dan pa ta dež in po ne preveč zdravem zajtrku, sva spet cel dan iskala eno norlalno restavracijo (ker nisem hotela v isto), pa sva potem ugotovila, da si moraš verjetno rezervirat prej... Vrste do zunaj... Na koncu pristala v piceriji in ker meni očitno neko tako prehranjevanje ne ustreza, sem pol naslednjega dneva sicer doma in na božični večer, preživela zraven školjke in z vročino čez 38... Danes, po enem celem prespanem dnevu in skoraj stradanju, ker mi ni nič pasalo, sem šla mal gledat cdje od p90x... In nisem mogla sam gledat. Sem prišla do nekje polovice, pol me je pa moj klical da pride domov - in sem nehala, d prikrijem dokaze :) V bistvu sem imela občutek, da se oni na cdju delajo, da so zadihani (razen če so nekajkrat že ponavljali snemanje), ker pri ogrevanju še nisem bila, sam ogrevanje tudi ni maksimalno intenzivno. Ko se pa nekje po pol ure prične stopnjevat in delaš do konca, pa bi se sigurno mogla ustavit - sploh v tem mojem stanju. Vaje so po mojem čist OK tud za začetnike, ampak je trevab nadzorovat pulz in se ustavit, če preveč naraste - IN tudi ustavit posnetek, če je treba. Mi smo sicer na treningih delali zahtevnejše vaje, pa se spomnim, da smo začeli na polno, ampak takrat pri 15. 16. letih :) Mogoče je bilo bolj blizu insanity, mi smo veliko dvigovali noge in tekli na mestu, noge si pa dvigoval čim višje - če jih nisi, si itak delal sklece... No, zdaj pri 32. ne grem raje na polno :) Pa mogče bi šlo - sam sem že takrat po kakih trenignih bruhala, pa ne vem, v čem je smicel tega - razen, če hočeš delat samomor (mojga pri nejgovih 41. letih glih rukne...). Doma imam uro, ki se ji reče interval timer in delaš npr. vaje za moč po intervalih (jaz sem delala po njen 13. tedenski program teka za začetnike, čeprav sem že rpej tekla, sam je ful motivacija sledit nekemu programu). Če si manj pripravljen pač podaljšaš počitek, tako da s tem, da ustaviš psonetek ni nič narobe, celo priporočljivo, če ne gre, ker je lahko nadlajevanje tud nevarno če res pretiravaš... Slabost ni dober znak in tud omotica ne.

Po tej vadbi, mi je pa moj rekel, da sem še kr tako zelena v obraz in še nisem mogla veliko jest... Ampak v cca eni uri se mi zdi,d a sem v prejšnjem stanju, pa kot da sem na baterije Sice rpa jaz sem se sam držala nasveta enga trenerja, da če si bolan od glave dol, pol ne trenirat (ker itak ne moreš, če ti je slabo), če pa od glave gor, pol pa lahko (celo se priporoča). No, ker zdaj se šteje, da sem še samo prehlajena...

xxs

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti