27. dec 2012 18:05
trac je napisal/a: |
Meni se pa ne zdi, da je bila glasbena včasih tako zelo poceni. Smo si pa sedaj 'nabili' precej dodatnih stroškov za stvari, brez katerih 'naj ne bi mogli živeti': mobitel, kabelska TV, internet...
trac
|
Mobitel mi moj plačuje No, v bistvu imamo vsi skupaj račun na firmi, ker je bolj uporabljen za poslovne zadeve. Pa itak sem pridna in nič ne kličem. Ne vem za včasih, ker mi je mama plačevala, se pa spomnim, da sta bila eno leto z očetom dogovorjena, da mi plača on - pa ni plačal niti ene položnice... In sem si mogla za eno leto nazaj sama plačat - od štipendije, če sem še želela hodit. No, takrat se mi je zdelo res drago. Ko sem začela delat po končanem faksu, sem se ponovno vpisala v glasbeno šolo, sem se želela izpopolnit še na določenih področjih, se mi je pa zdelo dokaj drago... Za en inštrument tokrat, prej mi je mama plačevala dva, pa po mojem je imela slabšo plačo kot jaz zdaj. Plačat je morala še najemnino za dva inštrumenta, čeprav se mi zdi, da so takrat, če si igral dva inštrumenta, eno vpisnino celo spregledali. Moram še štet pa brata zraven... On je potem sicer šel na tenis, ki se je pa potem zelo podražil, praktično postal nedostopen za neko povprečno družino. Naši so se dogovarjali, da bi potem stroške pomagala krit stara mama in ata, starši pa nsio bili za to... Škoda, ker je bil mali nadarjen -edin za to, zdaj mu v drugo smer seka... Ma ne vem - vse se je podražilo - tud motor sem imela pri 15. letih in sem si plačevala sama iz štipendije bencin, zdaj bi verjetno bilo za en dan vožnje No, sam to je druga tema.
Še o P90X mal :) Sem ravno z Dunaja, kjer sva se z mojim en dan klatila po dežju z enim malim dežnikom in sva prišla domov cela prehlajena... Pa se mi ni zdelo. V soboto sva se najprej kar peš sprehajala in hodila celih 5 ur, ne da bi se kjerkoli ustavila ali vsedla. Sva imela karte za podzemno, sam je bilo preveč zanimivega za videt. Sem protestirala proti sendivčem, na koncu pa nama ni uspelo najt restavracije in sva se morala zadovoljit s tem. Zvečer sva našla restavracijo in šla nekaj normalnega pojest, trgovine so pa zaprli - in cel dan nisva pila. Naslednji dan pa ta dež in po ne preveč zdravem zajtrku, sva spet cel dan iskala eno norlalno restavracijo (ker nisem hotela v isto), pa sva potem ugotovila, da si moraš verjetno rezervirat prej... Vrste do zunaj... Na koncu pristala v piceriji in ker meni očitno neko tako prehranjevanje ne ustreza, sem pol naslednjega dneva sicer doma in na božični večer, preživela zraven školjke in z vročino čez 38... Danes, po enem celem prespanem dnevu in skoraj stradanju, ker mi ni nič pasalo, sem šla mal gledat cdje od p90x... In nisem mogla sam gledat. Sem prišla do nekje polovice, pol me je pa moj klical da pride domov - in sem nehala, d prikrijem dokaze :) V bistvu sem imela občutek, da se oni na cdju delajo, da so zadihani (razen če so nekajkrat že ponavljali snemanje), ker pri ogrevanju še nisem bila, sam ogrevanje tudi ni maksimalno intenzivno. Ko se pa nekje po pol ure prične stopnjevat in delaš do konca, pa bi se sigurno mogla ustavit - sploh v tem mojem stanju. Vaje so po mojem čist OK tud za začetnike, ampak je trevab nadzorovat pulz in se ustavit, če preveč naraste - IN tudi ustavit posnetek, če je treba. Mi smo sicer na treningih delali zahtevnejše vaje, pa se spomnim, da smo začeli na polno, ampak takrat pri 15. 16. letih :) Mogoče je bilo bolj blizu insanity, mi smo veliko dvigovali noge in tekli na mestu, noge si pa dvigoval čim višje - če jih nisi, si itak delal sklece... No, zdaj pri 32. ne grem raje na polno :) Pa mogče bi šlo - sam sem že takrat po kakih trenignih bruhala, pa ne vem, v čem je smicel tega - razen, če hočeš delat samomor (mojga pri nejgovih 41. letih glih rukne...). Doma imam uro, ki se ji reče interval timer in delaš npr. vaje za moč po intervalih (jaz sem delala po njen 13. tedenski program teka za začetnike, čeprav sem že rpej tekla, sam je ful motivacija sledit nekemu programu). Če si manj pripravljen pač podaljšaš počitek, tako da s tem, da ustaviš psonetek ni nič narobe, celo priporočljivo, če ne gre, ker je lahko nadlajevanje tud nevarno če res pretiravaš... Slabost ni dober znak in tud omotica ne.
Po tej vadbi, mi je pa moj rekel, da sem še kr tako zelena v obraz in še nisem mogla veliko jest... Ampak v cca eni uri se mi zdi,d a sem v prejšnjem stanju, pa kot da sem na baterije Sice rpa jaz sem se sam držala nasveta enga trenerja, da če si bolan od glave dol, pol ne trenirat (ker itak ne moreš, če ti je slabo), če pa od glave gor, pol pa lahko (celo se priporoča). No, ker zdaj se šteje, da sem še samo prehlajena...
xxs