Insanity vadba

Katja_Katya  

član od: 14.8.2010

sporočila: 20

29. okt 2012 15:35

No jaz sem pa danes zacela s to vadbo in moram priznat je res morilska..Ze po ogrevanju sem komaj dihala..Pa sem hodila do sedaj na fitnes,ampak sem res bla cisto mrtva..Tud vaje sem delala komaj komaj,in na polovici sem imela obcutek da bom bruhala..No pocasi se bo dalec prislo jaz pravim..Pac nebom delala 60 dni ampak vec :) Me pa zanima kako je s hrano..Katera dieta je zraven najbolj priporocljiva ?

Katja_Katya

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

31. okt 2012 11:46

callum zelo so mi všeč tvoji komentarji in razlage. Že kar nekaj časa nazaj sem prebrala vse po vrsti, naredila test za insanity a ugotovila, da je zame to preveč ubijalsko. Se redno rekreiram - tečem cc trikrat tedensko po 4-5 km in s kombinirano hojo po 12 km in pozimi ponavadi hodim na TNZ vaje. Lani sem skupno nabrala tri tedne smučanja kar nameravam tudi letos. 

Ker se mi sedaj ne da v fitnes bi rada doma delala nekaj v smislu TNZ in za pripravo na smučanje.S sklecami mam problem, ker me ena rama boli, tako da jih ne maram preveč , nekaj pa vem da jih je koristno delat. Drugih zdravstvenih težav nimam stara sem 50.

Kaj bi mi svetoval da poberem z blinka ali partisa?

pa lep dan ;) menola

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

31. okt 2012 18:59

callum je napisal/a:

- Cathe Friedrich (ogromno ogromno ogromno različnih vadb in sistemov)

- 10 Minute Solution (zelo dobre za začetnike - a po vojni proti piratstvu je težko dobiti DVD-je)

http://www.cathe.com (predogled: http://www.youtube.com/results?search_query=cathe&am) - vadb je dovolj za naslednjih par let - le dobiti jih je malo težje - se bo moral kdo potruditi pobrskati malo po tujih torrent straneh.

Poleg omenjenih dveh pa še Brazil Butt Lift od Beachbody-ja - je pa odvisno kako všečen bo inštruktor :).

callum

Sporočilo je spremenil(a) callum dne 31.okt 2012 19:03

Katja_Katya  

član od: 14.8.2010

sporočila: 20

6. nov 2012 21:47

Imam eno vprasanje,se mi ne da vsega za nazaj se enkrat brat,ko koncas prve 4 tedne je vmes recovery week pa ne telovadis,ali delas kar naprej program ? Ker po videu sodec delas naprej program ..Hvala

Katja_Katya

kamis  

član od: 8.11.2012

sporočila: 3

8. nov 2012 20:28

Da se še jaz prijavim :) s kolegico sva pri 3.tednu in 2. dnevu :D

Skupno se spodbujave in terave da greve vsak dan za 40min telovaditi.Priznam sem zelo lene sorte in to sem se lotila direktno iz kavča,vendar vam priznam,vsakič ko končam vadbo sem ponosna sama nase :D

Ja prvi teden je bil musclefiber zelo boleč,predvsem v nogah,saj prvi mesec je večinoma baziran na tem da si okrepimo noge, da potem vse skupaj lažje delaš,vendar po sedmih dneh bolečina izgine.Še nikoli se nisem gonila takole športat kot sedaj.Resno pa razmišljam da bi si prvi mesec razpotegnila iz 4ih tednov na 6 tednov,ponovila bi še enkrat zadnja dva tedna,da bi vsaj malo še dobila na kondiciji,saj kakor vdim je drugi mesec res ubijalski.

Cel komplet posnetkov sem prenesla iz partisa.Vidim pa da zadnja dva posnetka nista uvrščena v urnik pa me zanima zakaj ne? Pa še to,zanima me če bi bilo uredu, da bi namesto zadnjega raztegovanja pri vadbah vsakič delala cardio abs(15min)??? Ker pri tem sem pa res švoh :) Ja pa tudi mene zanima kako s pauzo med prvim in drugim mesecem?Čeprov se mi zdi da je ni,oziroma vsaj logično bi mi bilo da je ni... 

Aja za nadaljevanje ko tole končave, sva se pa že odločile da naredive še brazilian butt vaje in pa hiphop abs :D

kamis

callum  

9. nov 2012 9:27

kamis je napisal/a:
Cel komplet posnetkov sem prenesla iz partisa.Vidim pa da zadnja dva posnetka nista uvrščena v urnik pa me zanima zakaj ne? Pa še to,zanima me če bi bilo uredu, da bi namesto zadnjega raztegovanja pri vadbah vsakič delala cardio abs(15min)??? Ker pri tem sem pa res švoh :) Ja pa tudi mene zanima kako s pauzo med prvim in drugim mesecem?Čeprov se mi zdi da je ni,oziroma vsaj logično bi mi bilo da je ni... 

Aja za nadaljevanje ko tole končave, sva se pa že odločile da naredive še brazilian butt vaje in pa hiphop abs :Dkamis

Živjo, cardio abs lahko delaš vedno po vadbi (to je mnenje S.T.), je pa res, da je bolje da narediš najprej vadbo s pravo formo (+celotno vadbo naj bi imela stisnjene trebušne mišice - core tight), potem pa boš videla, če bo še želja po CA. Drugače pa nikakor ne namesto raztegovanja ampak poleg. Namen CA in raztegovanja - cooldown-a je povsem drug. Resno ne preskočit ohlajanja. Med prvim in drugim mesec je po koledarju Recovery week, kjer se 6 dni dela Core Cardio in Balance - ki niti ni "recovery".

Ste se pa napačno lotile, bolje bi bilo začeti z BBL ali HHA ne pa obratno. Vadbe, ki jih nimaš v koledarju je dobro vkomponirati ko greš drugič skozi, ko je tvoje razumevanje vadbe na povsem drugem nivoju (pa brez zamere).

callum

kamis  

član od: 8.11.2012

sporočila: 3

9. nov 2012 15:48

Najprej najlepša hvala za odgovor.

Prvo,mi je čisto jasno da sem čisto nova kar se tiče telovadbe in vsega tega in kljub prebranem marsičesa še ne razumem oziroma ne znam postaviti na svoje mesto.Bom pa kljub vsemu dokončala tale insanity do konca in se po končani vadbi odločala kako naprej. Imam precej problemov med zimo z alrgijo na pršice in posledično se mi to močno kaže na koži(srbečica in močno suha in rdeča koža).Ta vadba pa mi zelo pomaga da se enkrat na dan fejst prešvicam in poslednično se mi koža malenkost izboljšuje,saj strupe med švicanjem izločam iz sebe.

Se pravi uteži pustim za spomladi(če se še enkrat lotim te vadbe)?

Lp,

kamis

civava  

član od: 10.11.2012

sporočila: 36

10. nov 2012 14:12

živijo,

ker sem nova na tej strani sem zasledila vaje insanity.

nimam partisa,pa me zanima ali mi lahko kdo posname vaje in mi pošlje po pošti ali pa se dobim osebno z njim in mu pošteno plačam.

ne znam z računalnikom najbolj opravljat pa ne znam niti vlečit dol iz teh programov.

sem pa prej vadila na youtube z eno ful znano osebno trenerko,ko nastopa v reality showu,ko hujšajo najbolj extremni ljudje z veliko preveč teže.

civava

callum  

10. nov 2012 17:53

@kamis: Z utežmi in preostalimi dvemi vadbami počakaj vsaj do zadnjih 2-3 tednov. Nista pa samo dve dodatni ampak 3 - poglej še za Fast&Furious.

@civava: verjetno si mislila Jillian Michaels. Za vadbe ti ni treba okrog skakat. Najprej klikni na to povezavo: http://www.utorrent.com/downloads/complete/os/win/tb/ shrani in namesti program. Nato klikni sem http://ca.isohunt.com/download/385778285/insanity+w ter klikni download torrent. Nato si izbereš kam naj ti shrani - počakaj par ur/dni in preglej koledar ter začni vadit. Priporočam pa ti da začneš z dvo-tedenskim uvajanjem, ki ga boš našla v tej temi.

Sporočilo je spremenil(a) callum dne 10.nov 2012 17:56

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti