"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

silva k.  

član od: 14.4.2009

sporočila: 79

18. jul 2009 20:34

Ravno danes smo se vrnili iz dopusta,točno iz Vodic pri Šibeniku.Bili smo zelo zadovoljni,pa tudo oni so bili zelooo prijazni do nas,kaj čmo saj so tut oni samo ludje,vse to dela VLADA,ne pa navadni smrtniki.Le pogumno in brez strahu. Lp Silva silva k.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

19. jul 2009 10:28

Pravzaprav se res sprašujem, zakaj toliko Slovencev tega niti ne poskusi. OK, če greš običajno na počitnice s polnim prtljažnikom hrane, potem avioni ne pridejo v poštev. Ampak sicer, ob vseh popustih za otroke, ob cenah ki so v trgovinah in lokalih enake našim...se pa ja izplača pogledat še malo čez planke!Lisa[/citat]

Bolj se ne bi mogla strinjati, sama že desetletja ne letujem na Jadranu, pa ne zaradi kakšnih zamer ali nesramnosti ampak malo zato, ker smo pač prej desetletja počitnikovali tam in sem se naveličala, malo pa zato, ker mi je drugje bolj všeč.

Dokončno me je prepričal dober teden, ki sem ga pred par leti preživela v hrvaškem teritorialnem pasu. Z velikim obžalovanjem sem spoznala, da je tisti idilični Jadran iz šestdesetih in sedemdesetih, ko si se brez problemov privezoval celo v večjih obalnih mestih, sidral v neobljudenih zalivih, iskal senco pod neobranimi figami in pustolovščine po redko poseljenih otokih, se že zjutraj dogovarjal za ribe in pasticado v  betulah in navsezgodaj čakal na topel kruh iz lokalne pekarije zares in dokončno potonil v oceanu takih in drugačnih marin, apartmajskih naselij, divje pozidave in zelo malignega množičnega turizma tako na kopnem kot na vodi.

Si za letovanje pač poiščem druga morja in obale, takšne, ki so po mojem okusu.

Do Hrvatov ne gojim nobene zamere, stanujem blizu meje in grem velikokrat čez, na obisk, po nakupih, kar tako malo na izlet, najraje pa kaj pojest, v tem so pač daleč, daleč pred nami.

V vseh teh letih sem, prav tako kot na naši strani meje ali pri drugih, zahodnih sosedih, srečala tako prijazne kot tudi neprijazne ljudi, proti Slovencem je bila po mojih izkušnjah nastrojena le blagajničarka v eni od novigradskih trgovin, pa še zanjo se je potem, ko sem jo kot se spodobi po istrsko dobro naprala, izkazalo, da je primožena  s Štajerske.

Sem bila pa ena prvih žrtev spora v Bojnem zalivu, ne vem za kaj je že takrat šlo, ali so enega metali v vodo, ali so drugemu podavili kokoši, če ni celo tretji četrtemu s čolna kazal rit, skratka, nedvomno je šlo za resen incident.

Prenočila sem na oni strani meje in ko sem se zjutraj odpeljala, mi je po nekaj kilometrih spustila guma na skuterju. Kako sem trabakulala od ene do druge bencinske pumpe in polnila tisto gumo je zgodba zase, vulkanizer je ugotovil, da mi jo je nekdo na nekaj mestih preluknjal z ostrim nožem.

Prav verjetno se je kaj podobnega zgodilo kakšnemu Hrvatu na naši strani, kdo ve, morda sta storilca celo v sorodu?

Pa mu, tako kot meni ni pomagala še tako prijazna dispozicija, niti pozitivno razmišljanje.

Mogoče, če bi nalepila smileya zraven tablice? Pa še to bi utegnil kakšen bojevitež razumeti kot posmeh in bi se v pravičnem gnevu lotil še druge gume.

nola

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

20. jul 2009 11:40

Včeraj smo se vrnili z dopusta, bili smo v Trogirju. Bilo je super, lastniki apartmaja so bili res prijazni, prav tako gostinci v lokalih.

Je bilo smešno, ko smo se včeraj poslavljali od lastnikov, pa smo jim dali en hlebec našega domačega ovčjega sira z besedami ˝bolji nego paški˝ in so se oni samo nasmejali. Potem smo jih prosili, če nas fotografirajo, za eno skupinsko fotko. Pa smo se postavili v vrsto ob bazen in je rekel naš ata apartmaja, da smo se postavili kot slovenski vojaki na fronti, v boju proti hrvatom. In smo se mi nasmejali njemu :)

Če bi bili trapasti, bi se lahko kregali, tako mi, kot oni, pa smo se raje nasmejali dobrim foram.

saša

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

30. jul 2009 13:46

jupi srečno smo se vrnili iz super dopusta -vse ok in super ,nobenih problemov vsi prijazni in res so to samo govorici tako vsi veselo n dopust lp dopustniški pozdrav harmonika

neznan uporabnik

30. jul 2009 16:40

Včeraj en član naše skupnosti prišel iz Dalmacije. Vreme super, morje tudi, so mu pa sneli registrske tablice z avta. No, eni pač vlečejo nase... japaja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

30. jul 2009 18:46

japaja je napisal/a:
Včeraj en član naše skupnosti prišel iz Dalmacije. Vreme super, morje tudi, so mu pa sneli registrske tablice z avta.No, eni pač vlečejo nase...japaja

To so nam sredi Ljubljane, tako da ... ni meril.

Atina

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

31. jul 2009 23:03

Zaj pa gren izzivat po Lipoj našoj, tak ene 14 dni bom bla govorla pravilno slovenščino. Potle pa vam poročam. Oblubim, ka nem tak na dugo pisala ko Ežoj. tumpika

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. jul 2009 23:10

nola, odvisno kako gledaš na počitnice. mal smotano je desko in 3 jadra od surfa pa še en kup pripomočkov na avion spravlat.. pa camp opremo. jaz si enostavno ne morem predstavljat da bi bivala v hotelu na morju. in zato pač grem vedno vsaj na hrvaško, če pa še imam denarja in časa pa še kam drugam. letos nisem imela slabe izkušnje v 14 dneh na hrvaškem. razen na cestninski postaji lučko. grrrrr bannanna_v_slo ;)

ADRIJANAM  

član od: 15.10.2006

sporočila: 212

2. avg 2009 20:18

Bili smo na otoku Braču. Vsi so bili prijazni. V enem lokalčku na plaži, kamor sva z možem vsako jutro šla na kapučino in otroci na sladoled, je po nekaj dneh natakarica, ko je ugotovila, da vedno zjutraj pijeva enako, kar sama prinesla kapučino in kozarec vode. Pa tudi povsod drugod, na trajektu, poti vsi zelo prijazni. Tako, da kar na Hrvaško, kdo si to želi. Adrijanam

bea  

član od: 29.7.2009

sporočila: 23

3. avg 2009 8:07

Sosedje so se sredi dopusta vrnili domov s Hrvaške z narisanim kljukastim križem na vratih avtomobila....v gostilni pa jim niso hotli postreč z zajtrkom, vse ostale so posregli samo njih ne, natakar jim je reku da naj kar počakajo saj tud oni čakajo na evropsko unijo...mislim da mi ni treba ničesar več dodati...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti