"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

neznan uporabnik

17. jul 2009 9:27

Preden se tema zaklene? Med tistim, kar hočemo verjeti in med tistim, kar je lahko tudi res, je včasih pa vendarle malce razlike, a ne? Slovenija je varna država, Ljubljana je oh in ah varno in simpatično mesto, "pa saj to ne more biti res!".. Okostnjaki padajo iz omar, tukaj na tem forumu berem, da so Frino napadli na lastnem dvorišču, Dragička pravi, da ji je nevarno 20m od lastnega dvorišča..un vosu je z bombami hotel v Slovenijo, mati zadavila otroka, eden enga ustrelil, ropi po bencinskih pumpah.. ma se mi niti ne ljubi sploh zarmišljati, kaj vse še..? In tudi to ni res, kajne? In res ne mislim negative tukajle zganjat, malo zdrave in ne preveč same vase zagledane superiornosti pa vseeno ne bi škodilo? In ravno tako je na Hrvaškem in BiH in Rusiji in Siciliji in ZDA in Kubi... Povsod je vse in govoriti, da ni, je neodgovorno. japaja

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

17. jul 2009 9:28

Tudi nam se je zgodilo, da so nam pobarvali havbo avtomobila in to čez noč , pa to je bilo tudi par let nazaj, ko ni bilo take napetosti med Slovenijo in Hrvaško. Objestneži se najdejo povsod, ki iz dolgega časa nimajo kaj početi, pa delajo neumnosti. S pozitivno energijo na dopust pa bo. reza

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

17. jul 2009 9:49

Bi pritegnila japaji, da se lahko vsakomur zgodi tudi kaj neprijetnega, čeprav je sam čisti pozitivec. Mi smo se pred nekaj leti skorajda zapletli v en pretep, ker je moj mož enemu domačinu v Istri bil videti kot Srb (je bolj visoke in močne postave, pa obrito glavo je imel, kot vedno na dopustu, ampak še vednonam ni jasno, zakaj ga je oni imel za Srba). Rešilo nas je prijateljevanje našega sina z domačini v vasi, kamor hodimo že 30 let, in so fantje umirli svojega sovaščana, pa še varnsotniki so posredovali, ker se je dogajalo na neki prireditvi. Zoprno, ampak zaradi tega ne bom rekla, da Hrvati ne marajo SLovencev in jim vedno hočejo kaj slabega narediti. Kot Slovenci nikdar nismo bili zadnji postreženi v restavracijah. Nasprotno, zgodilo se je, da je natakar prišel k naši mizi, čeprav smo sedli za Italijani ali Nemci, in ko smo mu to tudi rekli, je mirno odvrnil, da smo njemu ljubi gosti, in da bo naročilo najprej vzel od nas, potem pa še od njih. Res je tudi, da so številnim Slovencem vlamljali v vikende in počitnške prikolice. Res pa je tudi, da so se moji sonarodnjaki ponekod tako obnašali, da sem raje zamolčala, od kod sem, in sem govorila v čisti Hrvaščini. Kaj nepriejtnega se nam lahko zgodi vsem in to povsod. dejanja so odvisna od vsakega posameznika, človeka, ne pa od njegove narodnosti. Seveda pa vem, da so naši južni sosedje nekomu bolj ljubi in drugemu manj, in skozi ta očala tudi presojamo njihovo ravnanje. A potem tudi njim dopustimo, da na enak način presojajo nas. Nacionaliste najdemo na obeh straneh in posledično tudi ljudi, ki bodo delali težave in izzivali. Zato, kot je rekla japaja, je dobro biti pripravljen tudi na kaj takšnega. In po mojem mnenju je umik najboljša pot. Mamamia mamamia

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

17. jul 2009 9:52

japaja je napisal/a:
Preden se tema zaklene? Med tistim, kar hočemo verjeti in med tistim, kar je lahko tudi res, je včasih pa vendarle malce razlike, a ne? Slovenija je varna država, Ljubljana je oh in ah varno in simpatično mesto, "pa saj to ne more biti res!".. Okostnjaki padajo iz omar, tukaj na tem forumu berem, da so Frino napadli na lastnem dvorišču, Dragička pravi, da ji je nevarno 20m od lastnega dvorišča..un vosu je z bombami hotel v Slovenijo, mati zadavila otroka, eden enga ustrelil, ropi po bencinskih pumpah.. ma se mi niti ne ljubi sploh zarmišljati, kaj vse še..? In tudi to ni res, kajne? In res ne mislim negative tukajle zganjat, malo zdrave in ne preveč same vase zagledane superiornosti pa vseeno ne bi škodilo? In ravno tako je na Hrvaškem in BiH in Rusiji in Siciliji in ZDA in Kubi... Povsod je vse in govoriti, da ni, je neodgovorno. japaja
Se podpišem pod tole! Jaz sem sama (single white & blond female od 50 kg) z nahrbtnikom prebrodila velik kos tega sveta, od črne Afrike, do Latinske Amerike, Azije itd. itd., pa se mi ni nikjer nič zgodilo. V Ljubljani so mi pa že 2x ukradli denarnico z vsemi dokumenti, ki jih nisem nikoli dobila nazaj (v smislu, da bi pobrali vsaj denar in denarnico odvrgli, da jo nekje nekdo najde in preda policiji). Enkrat so me (nevede) obkolili na troli ob štirih popoldan, ko je (vsaj takrat je bila) gužva itak neznosna in odprli šolski nahrbtnik, še vedela nisem, kaj se mi je zgodilo, dokler nisem v študentu opazila, da imam odprtega. Drugič je imel nepridiprav strateško točko v Nami. Sem ugotovila že na Čopovi, da mi manjka denarnica v torbici in sem šla takoj nazaj, če sem jo slučajno pozabila na pultu, ko sem plačevala (čeprav je nikoli ne odlagam), pa mi je prodajalka povedala, da sem že peta, ki je prišla z istim problemom.... Od takrat se v LJ torbice oklepam kot neplavalec rešilnega obroča (malo pretiravam, ampak prav zares jo vedno krepko držim ali stiskam pod pazduho). strelka

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

17. jul 2009 9:54

Zaenkrat z dopustom v tujini še nimam slabih izkušenj. Mogoče edina slaba je bila ta, ko so nama z možem enkrat v Nemčiji v hotelu brez predhodne najave, da bodo pač nekaj delali v kopalnici, zložili vse stvari kar na hodnik in pri odprtih vratih so bili na razpolago seveda še najini dokumenti, denar in ostale stvari, ki so po čudežu ostale nedotaknjene. Saj naju je skoraj kap, ko sva se vrnila v hotel in zagledala situacijo. Potem so se na recepciji opravičili in nama dali gratis eno nočitev. Na Hrvaškem ( v Istri) kampiramo v istem kampu že 10 let, vedno so nas veseli, povprašajo celo po počutju ko pridemo, če imamo kakšne posebne želje, za "naše Janeze" občasno prinesejo v lokalu še kakšne borovničke gratis, tako da slabih izkušenj do sedaj še ni bilo. Ne izključujem pa možnosti, da se to lahko zgodi letos. Vendar, če bi pač razmišljaji samo o tem, kaj slabega se nam lahko zgodi, potem je najbolje, da smo skoz zaprti v stanovanju, da sploh ne gremo na cesto z avtom...pa še v stanovanju ni tako varno, kot se nam zdi. vida70

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. jul 2009 10:01

Torej, meni se zdi, da je harmonika odprla to temo z namenom, da izve, ali je res 99% možnosti, da jih bodo na Hrvaškem šikanirali zato, ker so Slovenci. Mislim, da te možnosti ni. Se pa lahko zgodi tudi kaj neprijetnega. Ampak to se lahko zgodi povsod, tudi doma.

lp

P.s. tole naj bi bil nekak povzetek vsega napisanega cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 17. 2009 10:03

neznan uporabnik

17. jul 2009 10:15

Elaphus, se strinjam. In mislim, da je Harmonika dobila izčrpne informacije in da ji le-te ne bojo pokvarile dopusta, pač pa pomagale, da se bodo imeli lepo. Harmonika, upam, da boš poročala, kako je bilo. Jaz sem prepričana, da se boste imeli fajn. Če se pa kaj zaplete, pa samo do prvega računalnika, SOS in priletimo na sindokalnokulinaričnorešiteljski izlet s polnimi torbami potice, urmašic, filanih paprik, melancanov, arnike v šnopcu itd.! japaja

DanD  

član od: 2.4.2008

sporočila: 20

17. jul 2009 10:35

Hojla, mi smo bili na Rabu od 28. junija do 12. julija 2009, vse je bilo OK, domačini prijazni in smo dobili občutek, da smo Slovenci na Hrvaškem konkretno na Rabu zaželjeni. DanD

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

17. jul 2009 10:40

Mi smo se sicer letos odpovedali Hrvaški, pa ne zaradi bojazni ampak zato ker so si otroci zaželeli toplic in toboganov. Je pa sodelavka hotela rezervirat apartma kamor so hodili že 15 let, pa so jim rekli, da jim je zelo žal, ampak si zaradi sosedov ne upajo sprejeti Slovencev. Soseda se je pa v soboto vrnila iz Krka in rekla, da takšne prijaznosti še doma nisi vedno deležen. Tako, da mislim, da se je potrebno čim manj obremenjevat in predvsem veselo in z dobrimi mislimi dopustovat. patka

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

17. jul 2009 10:44

No pa da kar tu vprašam... Kako pa je s hrano, ki jo pelješ s sabo? A ful komplicirajo na carini? K mi bi kar neki stvari uzel... biba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti