"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

3. avg 2009 8:15

Preživela 3 tedne na Hrvaškem, dva na Braču in enega v Istri. Brez problemov. Vse OK. Sem pa sedaj še bolj prepričana, da vso to sovraštvo med slovenci in Hrvati močno podpihujejo novinarji. O vsem tem kar se v medijih piše in govori nisem ničesar opazila. Lahko pa rečam samo eno, da smo Slovenci še vedno daleč daleč najbolj številni turisti na Hrvaškem. Ostalih je pa letos bistveno manj, vsaj v srednji Dalmaciji. kruhy

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

3. avg 2009 8:47

Bea, samo toliko... Če je to res, si jaz dam koleno vrtat.

Pozdravček!

bea  

član od: 29.7.2009

sporočila: 23

3. avg 2009 8:56

Dragička, ne vem zakaj bi se zlagali in prišli predčasno domov, kljukast križ sem vidla, bo treba štrihat vrata. Lej za natakarja pa ne vem, ker nisem bla zraven. Sem samo napisala njihovo izkušnjo, jaz mam zaenkrat s hrvati samo dobre izkušnje. LP!

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

3. avg 2009 8:57

Dragička nam so tudi čez celo havbo s črnim sprejem napisali YU. Na policijo smo čakali, da je naredila zapisnik skoraj cel dan. No to se nam ni zgodilo letos ampak 5 let nazaj. Se dogajajo neprijetnosti, vendar je to odvisno od posameznika. 99% je vse OK 1% jih pa dela naprijetnosti. Saj je bilo zadnjič na televiziji (na naši in hrvaški), ko so znanemu beograjskemu odvetniku poškodovali avto samo zato ker je imel BG na registrskih rablicah. reza

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. avg 2009 9:39

Bei verjamem, vsaj glede kljukastega križa, vedno in povsod se najdejo skrajneži, tako na naši kot njihovi strani. Kako je bilo v restavraciji je pa stavr interpretacije, kot je sama rekla je ni bilo zraven in ne pozna druge plati. Se mi pa natakarjeva pripomba niti ne zdi tako zelo neverjetna. Hči je bila teden dni na Pagu in ko so dekleta odhajala domov, sta gospod in gospa, pri katerih so imele najet apartma, prosila, če lahko po mailu sporočijo, ali so srečno prispele domov. Se mi zdi ena taka simpatična gesta in ko smo v nedeljo poslali e-pošto, smo tudi hitro dobili odgovor, da se zahvaljujejo za sporočilo in nam vsem želijo vse dobro. Takšne geste tudi dajejo ton našim medsebojnim odnosom. Mamamia mamamia

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

3. avg 2009 10:57

Jaz si nebi šla kolena vrtat, ker verjamem, da je kaj takega čisto možno. Pa tudi ne verjamem, da ljudje "nase vlečejo", vsaj vsi ne. Vedno se je našlo povsod nestrpnih ljudi - tudi na Hrvaškem. Glede na to, da je trenutno politična situacija taka, je čisto normalno, da se najde še kakšen več. Če se nam je prej zgodila kakšna neprijetnost, smo to povezovali z nekulturo lastnika, gostilničarja, hotelirja, zdaj pa za iste stvari pač krivimo politične napetosti. Prej se o tem ni govorilo veliko, zdaj pa se ljudje pogovarjajo samo o tem, pišejo na forume, zato tudi več tega slišimo. Glede nepostreženega zajtrka si mogoče predstavljam, da natakar ni bil ravno najboljše volje, jih je spregledal, oni pa so mu positnarili, pa je zinil. Kaj bi se čudili, saj še tu na forumu marsikdo kaj zine, ker ga zmoti ena nepomembna besedica v pisanju koga drugega. Jaz sem včeraj v enem znanem slovenskem turističnem mestu (daleč od Hrvaške) sedela v gostilni in čakala pri nepospravljeni mizi, da kdo pride in nam postreže. Ker smo imeli male otroke, ki so že začeli skakati okrog mize in sem vedela, da so utrujeni in bo samo še huje, sem šla lastnika vprašat, če lahko naročimo. Nato je pristopil k mizi, povedal, da imajo delo in naj se drugič vsedemo k prazni mizi (ki je takrat sploh ni bilo), ker on misli, da smo že naročili. To mi je povedal v takem tonu, da nisem bila prepričana, ali sploh lahko naročimo, ali nas meče ven. Potem si je zapisal naročilo, nič vprašal in kasneje prinesel eno jed premalo. Trdil je, da nismo tistega naročili. Odrasli smo pojedli, otroci še ne, ko pride lastnica, začne pobirati z mize vse, le otrokom pusti krožnik. Ostala ni niti ena serveta, da bi lahko otroku obrisali roke. Sosednja miza je bila prazna že nekaj časa, pa še vedno nepospravljena. Seveda sem bila razočarana, ker smo bili po dolgem času na izletu in kljub varčevanju smo se odločili, da bomo jedli zunaj, da si vsaj kdaj kaj privoščimo. Rekli nismo nič, samo plačali smo in odšli. Očitno so bili tej gostinci čisti amaterji, kaj bi se jezili... Pa ni bistvo v tem - če bi se mi to zgodilo na Hrvaškem, bi ravno tako lahko prišla domov in rekla, da ne grem nikoli več, ker so nam to naredili nalašč, ker smo slovenci. feferon

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

3. avg 2009 11:33

1.Moja hčerka je bila v Dubrovniku. Domov je prišla z namerno poškodovanim vozilom. Nekdo ji je z nogo poškodoval vrata vozila, imela je kar veliko vdolbino. 2. Nečakinja je pred tednom dni prišla iz Biograda na moru s celim vozilom, vendar brez pokrivala za avto. To bi se lahko zgodilo tudi pri nas. Drugače je povedala, da so ljudje prijazni. Iz zanesljivih virom vem, da hrvatje bojkotirajo naše golf igrišče, ki leži ob meji. Lansko leto so bili tam stalni gostje. Migla

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. avg 2009 11:41

Glede izogibanja bi rekla, da drži, in da gre tudi v tem primeru za dvosmerno cesto. Poznam namreč veliko ljudi (pravzaprav vedno več), ki se izogibajo dopustovanju na Hrvaškem. Sicer ne toliko zaradi tega, ker bi se bali, da se jim pri naših južnih sosedih kaj zgodi, pač pa zaradi tega, ker za enako ceno kot v Grčiji, Turčiji, Tunisu, Španiji ali kje drugje dobijo več kot na Hrvaškem. Mamamia mamamia

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

3. avg 2009 12:54

bea je napisal/a:
Sosedje so se sredi dopusta vrnili domov s Hrvaške z narisanim kljukastim križem na vratih avtomobila....v gostilni pa jim niso hotli postreč z zajtrkom, vse ostale so posregli samo njih ne, natakar jim je reku da naj kar počakajo saj tud oni čakajo na evropsko unijo...mislim da mi ni treba ničesar več dodati...
Kje pa se je zo zgodilo?Dalmacija?Kvarner? petardica

bea  

član od: 29.7.2009

sporočila: 23

3. avg 2009 13:24

Petardica v Umagu je blo to....sej nočem nobenga strašit sam vseen je treba bit mal previden in bit pripravljen tudi na nevšečnosti, niso vsi prijazni...pa ne govorim samo o hrvatih. Tud slovenci nismo taki angelčki...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti