3. avg 2009 10:57
Jaz si nebi šla kolena vrtat, ker verjamem, da je kaj takega čisto možno. Pa tudi ne verjamem, da ljudje "nase vlečejo", vsaj vsi ne.
Vedno se je našlo povsod nestrpnih ljudi - tudi na Hrvaškem. Glede na to, da je trenutno politična situacija taka, je čisto normalno, da se najde še kakšen več. Če se nam je prej zgodila kakšna neprijetnost, smo to povezovali z nekulturo lastnika, gostilničarja, hotelirja, zdaj pa za iste stvari pač krivimo politične napetosti. Prej se o tem ni govorilo veliko, zdaj pa se ljudje pogovarjajo samo o tem, pišejo na forume, zato tudi več tega slišimo.
Glede nepostreženega zajtrka si mogoče predstavljam, da natakar ni bil ravno najboljše volje, jih je spregledal, oni pa so mu positnarili, pa je zinil. Kaj bi se čudili, saj še tu na forumu marsikdo kaj zine, ker ga zmoti ena nepomembna besedica v pisanju koga drugega.
Jaz sem včeraj v enem znanem slovenskem turističnem mestu (daleč od Hrvaške) sedela v gostilni in čakala pri nepospravljeni mizi, da kdo pride in nam postreže. Ker smo imeli male otroke, ki so že začeli skakati okrog mize in sem vedela, da so utrujeni in bo samo še huje, sem šla lastnika vprašat, če lahko naročimo. Nato je pristopil k mizi, povedal, da imajo delo in naj se drugič vsedemo k prazni mizi (ki je takrat sploh ni bilo), ker on misli, da smo že naročili. To mi je povedal v takem tonu, da nisem bila prepričana, ali sploh lahko naročimo, ali nas meče ven. Potem si je zapisal naročilo, nič vprašal in kasneje prinesel eno jed premalo. Trdil je, da nismo tistega naročili. Odrasli smo pojedli, otroci še ne, ko pride lastnica, začne pobirati z mize vse, le otrokom pusti krožnik. Ostala ni niti ena serveta, da bi lahko otroku obrisali roke. Sosednja miza je bila prazna že nekaj časa, pa še vedno nepospravljena. Seveda sem bila razočarana, ker smo bili po dolgem času na izletu in kljub varčevanju smo se odločili, da bomo jedli zunaj, da si vsaj kdaj kaj privoščimo. Rekli nismo nič, samo plačali smo in odšli. Očitno so bili tej gostinci čisti amaterji, kaj bi se jezili... Pa ni bistvo v tem - če bi se mi to zgodilo na Hrvaškem, bi ravno tako lahko prišla domov in rekla, da ne grem nikoli več, ker so nam to naredili nalašč, ker smo slovenci.
feferon