"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

prestigio  

član od: 17.7.2009

sporočila: 1

17. jul 2009 10:44

Pozdravljeni! Sama sem bila letos že kar nekajkrat na Hrvaškem. Bila sem v Dalmaciji in tudi v notranjosti, vendar niti enkrat nisem čutila nobene napetosti oz. nestrpnosti s strani Hrvatov. Če si ti normalen se tudi oni do tebe tako obnašajo. Menim, da je to le politično napihovanje. Tako da kar brez skrbi na dopust na Hrvaško, jaz bom tudi še šla. prestigio

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

17. jul 2009 10:59

Mi smo letos zaradi spleta okoliščin, po mnogih letih letovanja na hrvaškem, pristali v Grčiji. Tudi mi nismo nikoli imeli težav na hrvaškem. Ugotavljam pa, da so njihove cene v gostilnah in restavracijah zelo, zelo visoke v primerjavi z Grčijo. Imam pa še vedno v spominu lanski dopust na Hvaru. Bili smo v kampu in nismo bili čisto zadovoljni. Po nekaj dneh smo poiskali vodjo kampa. Zadeve je takoj uredil nam pa odobril 25%popust na storitve. K

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

17. jul 2009 11:01

mamamia je napisal/a:
....Res pa je tudi, da so se moji sonarodnjaki ponekod tako obnašali, da sem raje zamolčala, od kod sem.... mamamia
..in ti seveda ne bodo nikdar zadovoljni. Slovenci, se mi zdi, da smo kar dobri in kulturni gostje. Po drugi strani, pa se delček sonarodnjakov obnaša izredno vehementno, kot da bi lahko za kovanec kupili in dobili vse, kot da bi končno hoteli sprostiti vse frustracije, ki so se nabrale od prejšnjega dopusta, in kot, da jim je tam dovoljeno početi vse, kar v SLO velja za neprimerno. Še odgovor, letos bili v Južni Dalmaciji, krasno, prijazno, cenovno ugodno, čisto. lp Vlado

sweets  

član od: 16.8.2008

sporočila: 796

17. jul 2009 11:02

Harmonika, kar korajžno in srečno na dopust. Nič te ne ogroža. Tako kot se obnašaš ti, tako ti je ponavadi vrnjeno. Lani smo bili na Pagu, v istem terminu in isti vasi je letoval tudi sodelavec. Jaz ti bom rekla, da nismo imeli problemov ne pri postrežbi in ne drugačnih.. On pa da tja ne gre več, na avtu so imeli so predrte gume in polomljena ogledala. No mi smo umirjena družina, on pa je bil s svojo družbo 20 -28 let, mislim da to veliko pove. Tudi teme o politiki so nanesle in eden od domačinov je rekel, da ne bomo grdo govorili bomo rekli tako:Politika je Marica in Marica je k.... Jaz bi z veseljem zamenjala s tabo ,ker letos zame ne bo dopusta. Srečno in uživajte. sweets

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

17. jul 2009 11:52

Jaz sem tudi že slišala za nekaj takih, ki nočejo jemati slovencev, če ne drugega zaradi sosedov. Pa s tem se sploh ni treba obremenjevati, še vedno je dovolj takih, ki jih jemljejo, klub sosedom. Ti, ki pa niso hoteli, bojo pa itak sami lahko kmalu razmišljali o tem, ali se jim splača poslušati sosede ali ne. feferon

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

17. jul 2009 11:55

Aja, pa še to... vidim, da dosti pišete o politiki... Sploh se ne čutim dolžna s komerkoli pogovarjati o politiki. Teh tem ne načenjam doma, v tujini pa sploh ne pomislim na to. Če ni drugega, se pogovarjam o vremenu, tu se vedno najde kaj za rečt feferon

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

17. jul 2009 12:34

Vedno se držim načela:Delaj drugim ljudem to,kar želiš,da bi drugi delali tebi.Do sedaj še nikjer nisem imela slabih izkušenj.Letos sploh ne razmišljam,da bi lahk bilo kako drugače. Brala sem poste od ene uporabnice.Kaj vse se ji je zgodiloSkoraj ne morem verjet,da so jo tako vzeli na piko. Tudi sama sem v teh dneh slišala mnogo stvari,ki naj bi se zgodile slovencem(prerezane gume na avtomobilih,avto polit z barvo,razbita stekla,pretep do nezavesti-komaj ostal živ in je še vedno v komi)Pa mi ni jasno,kako to da o takih incidentih nič ne beremo v časopisih,tudi svet na kanalu A o tem nič ne poroča.Se sprašujem ja. Kot sem že v začetku zapisala,držite se prvega stavka in nase ne vlečite negativne energije(zapisal ežoj). kalcicl

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

17. jul 2009 13:50

Resnica o dopustu na Hrvaškem: - morje je slano - vino je močno - olive i paški sir so odlične - škržati so glasni - ljudi so pretežno priajzni in govorijo hrvaški jezik:) Neresnice o dopustu na Hrvaškem - na Pagu je pol metra snega, okoli otoka pa krožijo 4 morski psi Pa še en dober komad, ki si ga požvižgavam v teh dneh, ko komaj čakam na morje: Postoji obala gdje more je cisto, daleka obala. Stijene su gole, a djevojke isto, daleka obala, Daleka, daleka obala nas mami, dale-kaaaa , daleka obala ... http://www.youtube.com/watch?v=XBVFrIy8-4k magnolija

popo  

član od: 25.3.2009

sporočila: 2

17. jul 2009 15:16

Mislim, halo! Narod je pa res nor, da gre nekoga vnaprej strašit in to naj bi bile "dobronamerne prijateljice"??? Ma, nehajte no. Odkar pomnim, hodimo na Hrvaško, zgodilo se ni še nikoli nič slabega. Če se pa seveda kdo obnaša "vzvišeno, saj sem vendar Slovenec", pa imajo domačini kar prav, da so malo negostoljubni. Nekateri se znajo "nosit", pa ne samo čez mejo, ampak tudi če pridejo na podeželje pri nas...No, letos že bila na Hrvaškem, izkušnje dobre, v trgovinah pa cene take kot pri nas( pivo celo še malo cenejše, mleko pa dražje kot tu). edina kritika, da bi lahko v trgovinah malenkost pohiteli s postrežbo. Za restavracije dam same komplimente, za plažo tudi. Pa uživajte na morju in ne vsake malenkosti vzet za slabo, češ, da je naperjeno proti Slovencem, če človek hoče tako razumet, tudi bo tako razumel. popo

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

17. jul 2009 15:39

biba je napisal/a:
No pa da kar tu vprašam... Kako pa je s hrano, ki jo pelješ s sabo? A ful komplicirajo na carini? K mi bi kar neki stvari uzel... biba
http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu_in Biba, na tej strani najdeš povezavo do seznama in količin hrane, ki jih lahko pripelješ čez mejo brez kompliciranja carine. Pa tudi kakšna druga uporabna informacija se najde. Vanilija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti