17. jul 2009 16:18
Mi smo se vrnili s Hrvaške. Bili smo v Poreču . Na carini nas niso nič gledal, tam pa so bili tudi vsi zelo prijazni.Nobenih izgredov ali kaj podobnega.
Zato brez skrbi ni panike.
miia
17. jul 2009 16:18
Mi smo se vrnili s Hrvaške. Bili smo v Poreču . Na carini nas niso nič gledal, tam pa so bili tudi vsi zelo prijazni.Nobenih izgredov ali kaj podobnega.
Zato brez skrbi ni panike.
miia
17. jul 2009 16:54
Avtor: miia Na carini nas niso nič gledal, tam pa so bili tudi vsi zelo prijazni.Nobenih izgredov ali kaj podobnega. ______________ Enako :) popo
18. jul 2009 10:13
Taksni in drugacni ektremi http://24ur.com/novice/crna-kronika/slovenec- Mi gremo letos spet dol.Ne dvomim,da nam en bo fajn.Upam samo,da bo vreme drzalo. LeINA
18. jul 2009 11:02
Meneju je na Jadranu povsodik blo fajno. Grem na nudl plažo, se dul slečem, pa me niše niti pogleda nea. Nekoč pred sto leti so nam v Makarski namazali stoenko s paradajzom in jajcami, samo baje ne zato, ker smo Slovenci, ampak ker je stoenka nareta v Srbiji. Uživajte in ne mislit na politiko! tumpika
18. jul 2009 11:17
Ojla! Moja sestra je z družino s tremi otroki pravkar na dopustu na Rabu (Lopar, rajska plaža) in se imajo odlično. To seveda pomeni, da nimanjo nikakršnh težav ne zaradi nacionalnosti ne zaradi česa drugega. Uživajte na dopustu! Pozdrav, Temba temba
18. jul 2009 15:25
Jaz sem bila na Rabu pred nekaj leti...zdaj pa že redno 5 let hodim v mesto blizu Zadra z imenom Nin...zeloooooo lepo :) Kar se te neprijaznosti tiče..pa ne mora biti tako hudo.Samo izzivati se ne sme :).Je pa res,da tukaj na slovenski obali nekateri niso ravno prijazni do južnjakov...tako,da je v bistvu situacija enaka.Za to pa,da bi bil vstop prepovedan slovencem....pa še nisem slišala in me je prav presenetilo :/ Vseeno pomojem ni razloga za skrb :) Važno da se imate fanj :) frka__
18. jul 2009 16:03
ali lahko definiraš -"samo izzivati se ne sme"? sem starejša generacija, kakšnih ekstremnih obnašanj se ne grem, vseeno pa ne vem kaj paše pod izzivanje. (podoben problem imam z navodili glede obnašanja na območju medveda - tudi za ta primer govorijo naj ne izzivamo z obnašanjem) Na Hrvaškem kakšnih posebno slabih stvari nisem doživela, sem se pa pred leti naveličala gledati domorodce ki so se "metali na glavo" okrog Nemcev in Italijanov, Slovence so pa obravnavali kot nekateri pri nas južnjake. Seveda ne trdim da je tako povsod, ampak po dopustu na Braču je bilo meni dovolj. Vzela sem v roke kup katalogov potovalnih agencij in ugotovila, da za enak denar lahko letujem skoraj po vsem sredozemlju. Tako sem do sedaj videla že kup grških otokov, Turčijo, Tunizijo, Španijo ....in povsod so delali z mano kot Hrvati z Nemci - prijazno, vljudno, ustrežljivo (da se razumemo- ne rabim veliko, le občutek da so me opazili in da sem dobrodošla). Pravzaprav se res sprašujem, zakaj toliko Slovencev tega niti ne poskusi. OK, če greš običajno na počitnice s polnim prtljažnikom hrane, potem avioni ne pridejo v poštev. Ampak sicer, ob vseh popustih za otroke, ob cenah ki so v trgovinah in lokalih enake našim...se pa ja izplača pogledat še malo čez planke! Lisa
18. jul 2009 17:58
Lisa je napisal/a: |
po dopustu na Braču je bilo meni dovolj. Lisa |
18. jul 2009 18:41
Dopustovanje pri sosedih je treba gledati iz več smeri. Tisti, ki imajo tam svoje premoženje ali sorodstvene vezi bodo seveda rekli, da je vse o.k. tisti, ki so jim podrli ali poškodovali premoženje so jezni in razočarani, pa verjetno ne po svoji krivdi.Potem so pa turisti, ki se znajdejo pri sosedih enkrat tukaj drugič drugje, je pa stvar lahko zelo neprijetna, lahko jih je deset prijaznih in eden neprijazen pa je šel dopust k vragu. Mislim, da nihče ne gre izzivat sosede ampak, gre enostavno na dopust, če pa že pride do konflikta, naj bi ga urejala policija ne pa, da sosedje stvari vzamejo v svoje roke.Pri sosedih sem z družino letoval štirideset let in ker sem se zavedal, da je boljše, da se mogočim konfliktom izognem imam malo stvari, ki bi mi kvarili dopust, čeprav so konflikti vseeno bili. Slovenci neradi priznamo da denar, ki smo ga vložili v dopust ni bil vržen proč , ampak se raje hvalimo, kako je bilo lepo poceni in kako so bili prijazni. Ta čas, ki pa je zaradi politične krize zelo negotov, je treba biti previden, ker ne veš kaj jih bo pičilo zgodilo se je že marsikaj pa še se bo. Ponižnost Slovencev vedno dobro izkoristijo tako v politiki, gospodarstvu in turizmu. Samo poglejmo njihovega predsednika enkrat smo prijatelji drugič smo neprijatelji, če pa pogledamo komentarje ali pa dogodke zadnjih tednov smo Slovenci pravi naslov za maščevanje. Zato Slovenci na Hrvaškem nikoli ne bomo resnično dobrodošli, tudi ko bodo enkrat v EU se stvari ne bodo kaj dosti spremenile, resda smo sosedi a je med nami ogromna razlika. ono
18. jul 2009 20:28
tumpika je napisal/a: |
Meneju je na Jadranu povsodik blo fajno. Grem na nudl plažo, se dul slečem, pa me niše niti pogleda nea.Nekoč pred sto leti so nam v Makarski namazali stoenko s paradajzom in jajcami, samo baje ne zato, ker smo Slovenci, ampak ker je stoenka nareta v Srbiji.Uživajte in ne mislit na politiko!tumpika |
Jao tumpika ,merki ,da te ežoj ne sliši ..namesto čez lužo ,bo šel na nudl plažo...
Nam je hrvaško morje všeč..letos gremo spet,pa imam drug problem,vzeti kolesa s seboj ali ne....
lp goga
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav piščanec iz pečice
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )