"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

17. jul 2009 7:24

Jaz sem bila letos od 1. maja dlje že najmanj 5 x na Hrvaškem morju in je vse OK. Če se imajo pa nekateri za vzvišene Slovencnle, potem jim pa Hrvati vrnejo milo za drago. Pri nas v vasi blizu Fažane so vsi prijazni, v trgovini, restavraciji ... Spela

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

17. jul 2009 7:52

Ojla.

Nekjkrat sem bil že letos na hrvaškem. Pred 14 dnevi krog po Istri in mtozbor na Taru pri Novemgradu, nazadnje pa včeraj v Zaprešiču in Tuheljskih toplicah. Ne vem, kako se obnašate v tuji državi, da imate vsi neke slabe izkušnje. Jaz jih nisem imel še nikoli.

Če se zavedaš, da si turist v tiji državi in se temu primerno tudi obnašaš, se imaš zagotovo lepo. Vsaj jaz se imam vedno.

To, da je bila včasih Hrvaška naša bratska republika, še ni razlog za preseravanje. Ni čudno, da dobiš potem milo za drago.

Matjaž

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

17. jul 2009 7:55

spela je napisal/a:
Jaz sem bila letos od 1. maja dlje že najmanj 5 x na Hrvaškem morju in je vse OK. Če se imajo pa nekateri za vzvišene Slovencnle, potem jim pa Hrvati vrnejo milo za drago. Pri nas v vasi blizu Fažane so vsi prijazni, v trgovini, restavraciji ... Spela
A si v Peroju? Ognjič

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

17. jul 2009 8:18

Bravo, Matjaž, točno tako kot si napisal. Sem prevečkrat videla pijano slovensko mularijo, ki je počela take stvari, da te je sram, da si Slovenec. Mene ne prepriča, ko kaka mama razlaga, "da naš fant pa nič ni naredil, pa so ga kar pretepli". Ko to enkrat vidiš na lastne oči, se lahko samo zgroziš. Najbolj ironično pa je, da je večina te mularije doma čisto normalna, ko pa pride na Hrvaško, pa misli, da je vse njihovo. Drugo je, če družini razbijejo avto, to je pač objestnost, ki se lahko zgodi tudi Hrvatu v Ljubljani, samo na prave mora naleteti. Letos greva s fantom spet na Pag, par dni bova tudi v "zloglasnih" Zrčah, tako kot lani, pa vam povem čez 14 dni, ko pridem nazaj, če sva imela kake probleme. Gigi_84 Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 17. 2009 08:18

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

17. jul 2009 8:21

Jaz res nimam nobenih slabih izkušenj na Hrvaškem. Pa ne znam hrvaško, razumem že, razumem, govoriti pa ne znam oziroma samo par besed, ki jih znam iz pesmi Oliverja Dragojevića, Novih fosilov (recimo "vitar buše" "kokolo moj" in tako naprej-ampak to verjetno ne pride tako prav pri vsakdanjem sporazumevanjem, kajne?) Tako govorim kar slovensko, v trgovini recimo, pa so me doslej še vsi razumeli, razen enega gospoda, ki sem ga v svoji štajerščini enkrat vprašala, kako se na bencinski črpalki natoči voda v kanister, pa je rekel "ne znam curice", sedaj pa ne vem, ali tudi on ni vedel, kako se tista voda natoči ali me ni razumel:). Bil je pa še vedno prijazen. Moj pa je tudi enkrat rekel "izvinijte", pa so bili potem še vedno prijazni. No, po tistem je potem bila oddaja od Zrneca in Bizovičarja z Dragojevićem, kjer je bilo rečeno: "Jst sm enkt enga puznou, k je reku hleb, pa je zginu.":) Samo dobra volja, pa bo! Jelenckova

neznan uporabnik

17. jul 2009 8:33

Dogaja se eno in drugo, da smo si na jasnem! Ti imaš lahko še tako pozitivne vibracije, a če nabašeš na zdolgočasenega butlja, ki za tisti dan "še ni izpolnil norme", ti ne gine konflikt. Zato je treba biti nanj pripravljen. Zato mi gre včasih v nos, da se začnemo vedno oglašati v stilu "meni se to ne dogaja, ker se znam obnašat, pa kaj ljudje je z vami narobe, da imate take težave?!" Se hočemo včasih samo pohvaliti, kako pa mi vse obvladamo? In da imajo težave vedno le drugi? In da smo mi boljši od povprečja? Se mi zdi, da to ni ravno realno objektivno, no? Tudi sama sem zadnje dni slišala o slabih izkušnjah na dopustu. Zato dopuščam možnost, da je pa nekaj vendarle res? In da se je potrebno tega zavedati, sploh če greš tja z majhnimi otroki. In če repliciram na tisto o prometnih nesrečah: ja, vnaprejšnja panika je odveč, a vendar vemo, da se nesreče dogajajo. In jaz vem, kako vozim in da dobro vozim. A nikoli ne vem, kako vozijo drugi, zato v prometu ne sodelujem iz svojega zornega kota ampak gledam, kaj počnejo drugi. Previdnost je mati modrosti. japaja

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

17. jul 2009 8:49

Midva sva veraj zvečer prišla iz raba, pa nikjer sledi o neprijaznosti. Obravnavali so nas prav tako kot ostale goste. Na Pagu pa je itak najboljše :)) LP mina20

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

17. jul 2009 9:11

Prav žalostna in razočarana sem, da lahko podležete našim oz. njihovim veleumnim političnim veljakom.

Kaj nam ni v nauk nedavna zgodovina? Kdo je bil kriv za vojne? Nihče drug, kot POLITIKI, navadni smrtniki so jim pa tako slepo sledili in verjeli, še vedeli niso zakaj. Roke so si umazali s krvjo.

Jaz še nikdar nisem doživela nič slabega (kvečjem 20 metrov stran od mojega stanovanja v sred Ljubljane), kvečjemu smo zvečer ob ribi in vinčku "okurcali" in naše in njihove "velemočnike".

NE!!! Ni ga boga, da bi mu nasedla, da mi reče: on je tak, oni drugi pa tak.

"Jok, brate, odpade".

Predlagam moderatorju, da to temo zaklene, ker verjamem da se še mnogim obrača želodec pri branju tega posta.

Pozdravček!

verjana  

član od: 6.3.2009

sporočila: 21

17. jul 2009 9:14

Leta in leta žw odhajamo na dopust na Hrvaško, pa nimamo prav nobene slab izkušnje. Res pa je, da tudi sami ne iščemo težav, predvsem pa se izogibamo slehernim pogovorom o političnih temah. Ljudje sopovsod prijazni, če si prijazen tudi ti. Zdi se mi, da Slovence kot goste kar cenijo, ker porbimo kakšen cent več kot drugi turisti. Bedakom in prepotentnežem, ki se zjutraj skregajo s svojo blazino, popoldne pa z vsem svetom, pa se je najbolje izogniti. Lep dopust in prijetne izkušnje. verjana

trlica  

član od: 29.2.2008

sporočila: 49

17. jul 2009 9:23

Mi smo bili na Rabu konec junija. Nobenih problemov, vsi so bili prijazni, postregli so nas kot vse ostale. Nihče ni politike niti omenil, pa je bil takrat Sanader na višku s svojimi izjavami. Edino z enim prodajalcem, ki je v mestu prodajal kič, smo malo podebatirali o tem. Človek je bil drugače iz Zagreba. Sam je rekel, da pri njih to tolk napihujejo, da se ne obrača pozornosti na industrijo, ki je v Hrvaški skorajda ni več, pa celotno gospodarstvo,... Mi imamo same pozitivne izkušnje. trlica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti