16. jul 2009 19:19
Tako kot so bili letos prijazni, niso bili še nikoli . Sva z možem ugotavljala, da jim takšno obnašanje čisto nič ne paše, hehe
jasna
Tako kot so bili letos prijazni, niso bili še nikoli . Sva z možem ugotavljala, da jim takšno obnašanje čisto nič ne paše, hehe
jasna
jancka, a vidiš, da funkcionira. Ti in še par takih z negativno energijo fašete vse negativno, za nas ostale je potem vse O.K.
Drugač, lahko rečem, da na hrvaško hodim že petdeset let in za toliko negativnih izkušenj kot jih navajaš ti niti slišal nisem, kamoli doživel. Tebi pa priporočam, da poskusiš Havaje, Akapulko............
ežoj
16. jul 2009 19:26
A veste kaj, mene pa razne zgodbe v stilu "joj, Hrvati ne strežejo Slovencem"..."sem slišal dva, ki sta rekla Piran je naš..." in podobno spominja na tisto temo o "zaroti v primeru nove gripe".
Kolikor očitamo politikom, da so nestrpni, pa da pretiravajo, pa da mlatijo prazno slamo - poglejmo se v ogledalo: a nismo tudi mi s takelimi "grožnjami", ki so prestrašile našo kulinarično kolegico, in "delanjem slonov iz muh" ter gojenju predsodkov še slabši.
Povsod se dogajajo lepe in manj lepe stvari, pa naj bo to Hrvaška, Grčija, Španija ali Južnoafriška republika. Povsod bomo našli ljudi, ki probleme imajo, pa jih ne delijo z drugimi, pa take, ki jim problemov ne bi bilo treba imeti, pa jih povsod iščejo, pa take, ki problemov (razen tistih, za katere vemo, da smo si jih sami pridelali)v drugih in drugje ne iščemo in vrtamo za njimi....Velikov citatov na temo "kar želiš zase, ponudi tudi drugemu" ste že nanizali in jaz se pod vse take podpišem.
@Harmonika, ne, to ne leti nate, razumem, da si zaskrbljena, ni čudno če te pa nekdo že ves dan telefonsko bombardira z "senzacionalnimi" novicami tipa "Direkt".
Se tele tvoje kolegice, ki te klicarijo, sploh zavedajo, kakšen strahin negotovost so s svojimi štorijami ustvarile pri tebi - namesto veselja in pričakovanja, si zdaj vsa na trnih.
To pa ni prav! Kaj pa če bi ti njih vsako jutro (preden se z avtom odpeljejo od doma) klicala in jim poročala najnovejše novice iz jutranje črne kronike, koliko nesreč se je spet zgodilo na slovenskih cestah itd. In s tem ustvarjala pri njih strah pred cesto - bi jim bilo lepo?
Harmonika, pomiri se in začni z otroškimi očmi gledati na odhod na morje - poglej otroka, kako se veselita in veseli se z njima. Saj greste vedrar na Moooooooorje, juhuuuuu in na morje se gre zato, da se tam uživa!!! Tam se išče prijatelje in ne neprijateljev in od tam prideš poln energije za vse dolgo leto!
Hitro kovčke v roko, pa vsi skupaj zapojte Kekčevo pesem, katere besedilo čudovito ponazarja vse, o čemer tule filozofiramo:
http://www.youtube.com/watch?v=0XViah7DJrM
"Kdor vesele pesmi poje gre po svetu lahkih nog, če mu kdo nastavi zanko, ga užene v kozji rog. Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, vdrugi roki zlati smeh. Bistri potok, hitri veter, bele zvezde vrh gora, gredo z mano tja do konca tega širnega sveta. Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh." | |||
Mojca
16. jul 2009 19:29
MamaF,
Vanjaneznan uporabnik
16. jul 2009 21:00
Ežoj, kot sem rekla, v CRO sem šla vedno v veselem pričakovanju, z dobro družbo, pa so nas vse nas*******- Glede na to, da smo res res velika družba, smo verjetno vsi tolk negativno nastrojeni, ja, ja, ja, to bo, tudi 5-letna deklica, ki jo je natakar malodane pohodil, tudi ona je negativna, in točno zaradi tega nam je še taisti natakar zabrusil, da smo Slovenci popolnoma nevzgojeni. Uf, ah. Zdaj hodim raje v Grčijo, Korziko, Sardinijo ... ni nič kaj dlje, je pa definitivno ceneje!! Harmonika, ti pa kar pogumno. Jaz ti želim, da se imaš lepo, da ti bodo prihranjeni kakšni nesramni izpadi. Predvsem pa veliko potrpljenja na cesti, pa lepo vreme. Tega pa najbolj. Jaz pa se pač ne vračam tja, kjer mi ni bilo fajn. In pač povem svojo izkušnjo, če me zanjo sprašujejo. In do tega imam vso pravico, anede? Razen če harmonika nočeš slišati negativnih izkušenj?? Potem sem temo narobe razumela in se ti opravičujem, če sem te po nepotrebnem vznemirila. jancka
16. jul 2009 21:15
jancka iz srca hvala za tvoje izkušnje ,verjemi ,da si temo dobro razumela ,točn te "ta slabe "izkušnje sem recimo želela izvedeti in tudi verjemi ,če bi se meni kje zgodilo kaj slabega se tja več ne bi vrnila hvala jancka ,ker iskrenost je prava beseda lp harmonika
16. jul 2009 21:31
No, če hočte slišat slabe izkušnje z letovanja na hrvaškem morju, vam jih bom napisala. Lani sem dobila kamen v glavo. Krvi je bilo toliko, kot da bi prašiča zaklal. Pa nisem nič govorila, provocirala, mirno sem sedela na obali in brala knjigo. Aja, mulc, ki mi je zagnal tisti kamen, je bil Slovenec, ne morš verjet. In njegova mama in ata tudi Slovenca, čistokrvna. Res, častna pionirska, no. Tole je po moje mal pokvarilo mojo zgodbo. Tole, kar bom pa naprej napisala, jo bo pa verjettno še bolj - smo šli seveda k doharju in seveda je bil dohtar Hrvat. In sestre okoli njega tudi. In vsi so vedeli, da sem Slovenka. In glej, čudo neviđeno, vsi so bili prijazni do amena. In so me vzeli preko vrste, ko so videli, da jim bom celo čakalnico s krvjo posvinjala. In so mi dajali navodila, kako naj mirno ponoč pridem, če mi bo slabo, če bo karkoli tako, kot ne bi smelo biti. In niso bili privatniki, čisto normalna bolnica v Puli je bila.
lp
cervus
16. jul 2009 23:18
Podobne slabe izkušnje, tako kot elaphus, imamo tudi mi. V glavnem hodimo na dopust na Krk in v Istro že trideset let in nikoli nismo imeli slabih izkušenj. Pravzaprav imamo veliko dobrih prijateljev tam, domačinov pa tudi Zagrebčanov, ki hodijo dol. Tako da si dostikrat organiziramo tudi športne igre ter se malo ponorčujemo iz politikov in igramo tekme za npr. Piranski zaliv ipd. Moram priznati, da je zabavno, saj je ta bogi zaliv malo naš in malo njihov, odvisno kdo zmaga. To sploh ni važno, samo da je smeh in zabava.
Da pa se lahko najde kakšen pijani butelj in naredi incident pa tudi ni izključeno, saj takih najdeš z te in one strani meje.
Zato samo pogumno na počitnice in uživajte.
Lp
17. jul 2009 0:50
Mi že 5 let ne hodimo na hrvaško morje. Imeli smo slabo izušnjo na Pagu, pa tudi na sindikalnem izletu v Šibeniku, kjer nas je redar zmerjal z ''slovenačkim govnom''. Za enak denar, lahko preživiš počitnice v Grčiji, Turčiji, kjer te enako cenijo kot Nemce ali Italijane in nisi samo ''neumen'' Slovenec, ki je vedno zadnji postrežen. Lani je HR obiskalo 1 milijonov Slovencev- ali ste kje opazili jedilne liste in prospekte v slovenskem jeziku. Tudi po radiu nikdar ne omenijo koliko Slovencev je tisti dan prečkalo mejo, ampak govorijo samo o Nemcih, Italijanih in ostalih.. Celo leto se veselim dopusta in mislim, da bi mi neumna opazka ali prerezane gume pokvarile dopust, zato ne tvegam in raje grem drugam. Že to soboto se bomo odpravili v Grčijo. Komaj čakam. LP atic
17. jul 2009 5:11
No, naj še jaz napišem nekaj. Prijatelji so se vrnili z Raba. Bile sta 2 družini z dvema majhnima otrokoma. Obojim so poškodovali avto. polomili so ogledala in uničili ključavnico na prtljažniku dveh avtov. Ukradli niso nič, ks+er ni bilo kaj za ukrasti. poškodovali so tudi drugim avte, vse slovenske tablice, ostale pa ne.
Moj sin je bil v Umagu v kampu Stelamaris in se je v ponedeljek spokal na slovensko obalo. Po telefonu mi ni hotel povedati zakaj. Pol je že nekaj bilo! Tudi na meji so ga zajebavali. S prijatelji v avtu so jih maltretirali več kot uro na žgočem soncu in iskali drogo. Pa niso bili edini. Sedaj kampirajo v Izoli.
Jaz zaradi slabih izkušenj nisem bila že 10 let na hrvaški obali niti me tam ne bodo videli naslednjih 10 let. rajši hodim v Turčijo. Letos pa za spremembo grem v Srbijo v Gučo na sabor trubača, v jeseni pa na Kanarske otoke.
Ti pa samo uživaj na morju, potegni z dopusta najboljše in fajn se imej. Ko prideš, pa poročaj, kako je bilo.
Kyara
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ribja juha s testeninami
Zelenjavna zloženka