"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

16. jul 2009 16:42

Midva sva bila sredi junija nekaj dni na Rabu in lahko rečem, da so naju povsod praktično nosili po rokah. Landlorda sta naju pa skoraj posvojila in se poslovila od naju: "Sad ste prijatelji...". Res je pa tudi, da sva se šele pred nekaj tedni spravila rezervirat drugo rudno na morju, tokrat bolj južno, in je bila večina apartmajev, kjer sva poskusila (in poslala sva ohoholala povpraševanj) že zasedenih. Ne vem, ali zato, ker sva Slovenca, so bili pa praktično vsi prijazni v odgovorih, večina se jih je priporočila za kdaj drugič, nekateri pa so nama celo poslali variante pri njihovih sosedih / znancih. Pod črto je torej plus. strelka

nicol  

član od: 8.11.2004

sporočila: 120

16. jul 2009 16:51

tudi midva sva bila letos v začetku maja na Pagu pa je bilo vse ok,upam,da bo tudi konec avgusta ko grema še eno rundo,ker,če ne bova pač doma nicol

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

16. jul 2009 17:10

ežoj je napisal/a:

Zdej bi zelo rad citiral my dear lady friends Vendy, pa se ne spomnem, ki pravi nekako takole ( prosta interpretacija ): če greš tam z negativnimi pričakovanji, bojo vse sile vesolja poskrbele, da se ti negativna pričakovanja uresničijo!

ežoj
se podpišem pod tole. ker grem na dopust vedno z optimizmom, pa naj je to hrvaška obala ali kaj bolj "eksotičnega", sem se še vedno imela super. pa saj zato imamo dopust. Ne se obremenjevat z negativnimi izkušnjami drugih in pojdite na Rab, predvsem pa kar najbolje izkoristite dopustniški čas, ki ste ga namenili sami sebi in svoji družini. Uživajte, čeprav bo limonada malo bolj topla, plaža bolj nabasana, kot ste pričakovali, in čeprav boste v gostilni čakali pet minut dlje, kot ste si zamislili. Saj imate čas. 5rusa

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

16. jul 2009 17:19

Bila sem v Istri. Nobenih priblemov nismo imeli, razen nekaj "veleumnih voznikov", ( no kaskaderje srečaš tudi pri nas na cesti). So me pa nekajkrat zamenjali za Nemko in doživela sem več prijaznosti kot sicer. Uživajte na morju! angela33

Avena  

član od: 14.7.2003

sporočila: 277

16. jul 2009 17:22

Sama sem bila sicer nazadnje na Lošinju lani oktobra in nimam niti ene pripombe. Tudi vsi znanci, ki so dopustovali na Hrvaškem v tej sezoni nimajo slabih izkušenj. Ravno nasprotno. V vseh letih dopustovanja pri sosedih se mi še ni zgodila ena sama neprijetnost, ampak res ne. Jih pa lahko naštejem ene par iz naše "turistične" ponudbe. Skrajneže pa tako najdeš pri vsakem narodu. Že če bereš komentarje na slovenskih forumih ti je hitro jasno, kako in kaj. Pa lep dopust želim, kamorkoli se boste že odpravili! Avena

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

16. jul 2009 17:34

Meni je pa všeč tale: "V ljudeh najdete, kar iščete, zato iščite dobro." In jaz sem našla dobro. Dolores

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

16. jul 2009 17:37

midva z možem sva dobro pozitivno razpoložena ,samo spet ponavljam ,da če slišiš več slabih mnenj ,si začneš malo študirat že zaradi otrok ampak midva se ne obremenjujeva z hrvaško ,ker ,če probleme iščeš jih tudi v "ljubljani" lahko najdeš hvala vam za vaše komentarje in malo še "mi gremo pa na morje se plavet naučit......" jupii,lp harmonika

neznan uporabnik

16. jul 2009 17:46

Vsekakor se strinjam, da si kar sami sprogramiramo negativne izkušnje, če jih skoz premlevamo. O tem je veliko vedel povedati gospod Silva. Res je pa, da sem hodila k sosedom na morje vedno s pozitivnim odnosom, nazaj pa z dolgim nosom (pa še rima se). Primeri zelo na hitro: -dvojno zaračunana parkirnina v Puli -grožnja s policijo in zaplembo vozila v Premanturi -odvzem potnega lista na recepciji kampa, ker kao nismo plačali in posledično dvojno plačilo+kazen -ignoriranje natakarjev na Malem Lošinju, Pagu in Krku - naslednji dan smo govorili angleško in smo bili takoj postreženi odspredi in odzad -metanja iz počitniške hišice ob 22h zvečer, ker so nam "pozabili" povedati, da je ta zaseden -polomljeni špegli na avtu -arogantnost in nesramnost carinikov (Šta imate od droge? in posledično premetavanje prtljage, in je******* v glavo zaradi aspirina in flonidana) pa res ne zgledamo ko zapušeni dilerji Je pa sodelavka v času "monsuna" na Hvaru dobila gratis počitniško hišico, ker je bila v šotoru s 4 majhnimi otroki. Res hvale vredno. Največ slabih izkušenj imam z Istro, Dalmacija pa res res redko. jancka

neznan uporabnik

16. jul 2009 17:47

Sem ravno to hotela povedat, harmonika, zaradi otrok. Kakor vidim, če se greste "plavat naučit", so še manjši. Kljub vsemu malo previdnosti ne bo odveč. No, pa saj lahko vidiš, če te kdo postrani pogleda, čeprav ima sončna očala gor nataknjena. Se umakneš. Zaradi otrok. Pa brez paranoje, jasno! In lepo se imejte! A namesto 110 procentno pejte rajši 99 procentno na to, da bo vse super krasno. Mi ob takih pogovorih na žalost pade pred oči vedno tisti prizor iz filma Kajmak in marmelada, ko je eden pustil osdklenjeno kolo pred vrati gostilne in je vprašal prijatelja:"Ja, kaj pa kolo, nimam ključavnice..? Da mi ga ne bojo ukradl?" "Ne bojo, ne bojo, brez skrbi!" No, pa so mu ga. japaja

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

16. jul 2009 18:38

Večinoma velja tisto: kar daš, to dobiš. Če pokloniš nasmeh in prijaznost, praviloma to dobiš tudi nazaj. Vedno se do ljudi obnašam tako, kot si želim, da bi se drugi obnašali do mene. Ne samo na dopustu, ampak kjerkoli. In verjemite, nimam prav nikakršnih slabih izkušenj. jana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti