4. avg 2004 8:35
Dobro jutro vsem skupaj!
Vidim, da ste bili včeraj popoldne pridni, kar lepo ste se razpisali.
Marjana, vem kako je, če se prekršiš in ti vsa volja pade v vodo. Jaz sem to delala nekaj let in si na ta način pridelala toliko kilogramov, da sem se sama sebi začela upirati. Poleg tega sem si strašno želela drugega otroka, po mukah zanosila in ga lansko leto izgubila. Hud šok sem doživela ob izgubi in nikoli ne bom pozabila malčka, ki bi danes že tekal okoli mene. V enem letu sem naklepala 10 kg pojedenih ur žalosti.
Pa sem se letos v poletnih oblačilih zagledala v izložbenem oknu in še enkrat pogledala če je res, da sem ta debela deklica jaz. Poleg tega me je mož začel zelo pazljivo spraševati, kako se v zadnjih letih giblje moja teža. Starša in brat so vsi debeli in vem, da jaz nimam možnosti biti suha sama po sebi.
Torej sem se odločila, da si popolnoma spremenim življenje. Zamenjala se barvo las in začela hujšati.
Jaz ti svetujem, da takoj začneš in ne razmišljaš, kaj bi in kdaj bi. Pogosto se tehtaj in veseli se vsakega izgubljenega dekagrama. To naj ti bo največja motivacija. Pa resnično, ne daj je speljati skušnjavam. (Jaz sem včeraj dala v usta košček čokolade ob 23h in se takoj zavedla, kam me bo to pripeljalo. Takoj sem šla na WC in ga izpljunila še preden sem ga začela konzumirati).Če tega nebi naredila, bi bila danes najbrž spet na stari poti. Veš, nekatere spodrsljaji še bolj motivirajo, nekateri pa smo bolj labilni. Torej, pazi se kiksov. Pa draga moja, saj 10 kg pa ni tako veliko. Če se slabo počutiš, ne imej vodnih dni. Toliko bo izgubila tudi, če boš imela dva sadna dneva naenkrat. Malo si prilagodi dieto, pa bo šlo.
Tukaj smo zato, da si pomagamo in jaz ti bom gotovo stala ob strani, tako, kot vem, da boste ve meni.
Kar se tiče količin, jaz si dam na krožnik toliko, da je videti lepo. Nikoli si ne dolagam hrane.
Danes imam sadni dan in sem začela z ananasom, za malico imam nektarine, za kosilo pa bodo slive.
Tako, spet sem se razpisala. Razkrila sem vam malo mojega skrivnega življenja, pa ne zamerite mi...
alja