Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Damjana2  

član od: 21.5.2004

sporočila: 17

23. jun 2004 11:25

Hello! Leva, držim pesti zate, da ti bo uspel vodni dan. Jaz sem imela včeraj 2. vodni dan, vendar se mi je zdel lažji kot prvi. USPELO MI JE!!!! V vsakem primeru, mi je bilo najhuje jutro po vodnem dnevu. Zato si jutri za zajtrk privošči kar banano, da dobiš malo energije. Jaz zdej komaj čakam, da bo ura 12:00, da bom lahko jedla kosilo. Nevtralna živila imajo veliko maščobe, zato jih res ni dobro veliko pojesti, pa še upočasnijo prebavo, vendar izboljšajo okus hrane, zato si jaz vedno privoščim kislo smetano s krompirčkom, mnjam. Nevtralna živila so še: sladka smetana, polnomastno mleko (3.2 ali 3.5 %), vsi kisani mlečni izdelki, kefir, naravni jogurt, skuta, vsi mehki in poltrdi siri z več kot 45 % m.m. (gavda, gavdar, ementalec), masleni sir, sveži sir, vsi oreški (razen arašidov), kokosov oreh, lešniki, mandlji, orehi, pistacije, vsa semena bučna, sončnična, maslo, olje, margarina, majhne količine vseh surovih in prekajenih izdelkov, kvas, rumenjak, kokosovo mleko. To je prepisano iz knjige JEDILNIKI ZA ZDRAVO KOMBINIRANJE HRANE. Nevtralna živila uporabljajte kot dodatek k hrani, ne pretiravajte!!!! Lep dan vam želim!! Čau.

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

23. jun 2004 11:31

Pozdravljeni! Leva, držim pesti zate in za tvoj vodni dan. Saj boš vzdržala. Boš videla. Če pa bo težko, pa kar mimo kuhinje hodi, oziroma, ko boš začutila lakoto, kar vodo pij. Ja Marjana, kako bi pozabila nate, ko pa sva neplanirano skupaj začeli z zdravim prehranjevanjem. Pa še bodrila si me tako, skoraj še prej, kot em imela krizo. Prej sem imela krizo pri hrani, sedaj pa imam krizo pri garderobi. No ja, saj zaenkrat še gre. Vlačim ven stara oblačila, ki jih nisem nosila že kar več kot pet let, kolikor še jih imam in so uporabna, ko pa mi bo še to preveliko, pa bo nastopila kriza v denarnici (ha,ha,...) Pa bom še to prestala, le naj gredo kile dol. Matjaž, pa tvoje doma lepo preseneti in se drži tega načina prehranjevanja. Saj boš videl, le na začetku ne vreč puške v koruzo, potem pa te to tako pritegne in je to že del tebe, tako da se že navadiš na tak način, in niti ni hudo. Če pa se kdaj pa kdaj malo pregrešiš, pa je še vedno bolje, kot da se vrneš na prejšnji način prehranjevanja. Boš videl, najdi voljo in dokaži, da to zmoreš. Držim pesti za vse nove! in seveda tudi stare! Bajči Renata

leva  

član od: 26.5.2004

sporočila: 32

23. jun 2004 11:56

uuuuaaaaauuuu Damjana zdaj si me pa razveselila s temi nevtralnimi živili. Me pa zanima al potem ni nič narobe, ker jaz vsak dan pijem kavo z mlekom - črne ne prebavljam. Če je to res, poem pa čisto malo grešim na kakšen dan. Zdajle grem na kosilo - vodo seveda. hvala za vzpodbudne besede. leva

komirka  

član od: 23.6.2004

sporočila: 1

23. jun 2004 12:11

Pozdravljeni vsi sedanji in bodoči vitki in vitke Tudi jaz sem se odločila za ločevalno dieto. Držinm jo že tretji teden, sem pa večkrat pregrešila. Sedaj sem zvedela za forum in vas že par dni kar redno prebiram. Moram reči, da ste mi v veliko pomoč. Ta teden, ko vas spremljam veliko manj grešim. Rada bi shujšaka 8 kg. Sedaj jih imam 70 na 172 višine. Pa mi ravno ne uspeva (shujšala sem samo 1 kg). Verjetno zaradi mojih pregreh, ali pa zato ker prepozno jem večerjio Najhuje je konec tedna, ko sem doma. Hudo je tudi zvečer, ker sem bila poprej navajena zelo pozno jest (ne večerje, ampak razne priboljške) in se mi želodček zvečer neprestano oglaša. Pa to ni prava lakota, ampak želja po nečem dobrem. Ima še kdo take težave v večernih urah? Kako jih rešujete (pijača in sadje me ne zadovoljita). Bomo videli, kako bo ta teden, ko se poskušam bolj držati pravil. Danes imam sadni dan. Včeraj sem jedla hamburger z zelenjavo, brez sira (obliiičen). Se lahko to je na OH dan? Popijem pa namanj 2l tekočine in veliko telovadim (aerobika vsaj 3X na teden), kilce pa vseeno ne in ne dol. Je mogoče kriva kava z mlekom, črno pijem le na sadni dan. Takrat potrpim, da se telo prečisti. Komirka

Damjana2  

23. jun 2004 12:22

Hello! Kava s smetano je vseeno bolj zdrava za želodec, kot kava z mlekom (ta kombinacija je strup za želodec). Čau. PS: Mi se pa zdravo prehranjujemo, kajne? Sporočilo je spremenil(a) Damjana2 dne 23. jun 2004 12:23:51

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

23. jun 2004 12:23

Kaj je zdaj to??? Sir nevtralno živilo - to pomeni, da zelenjavna pizza s sirom ... ?????????????????????????????????????????????????????????????????? Noel

Damjana2  

23. jun 2004 12:27

Jaz imam danes 59. dan diete in sem shujšala 8 kg. Vsakič, ko si za OH delam pizzo, jem na njej sir gaudar, v bistvu s 45% m.m. in je veliko boljša kot samo zelenjavna pa še prej te nasiti. Res da malo več redi (maščobe v siru), ampak temu užitku se ne odpovem. Prav tako ne kisli smetani s krompirčkom na škrobni dan. Čau, čau!

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

23. jun 2004 12:38

Kar se tice locevanja kaj sodi meb B, OH... in nevtralno je v prvi vrsti odvisno od tega katera kemicna spojina prevladuje. Zato npr. mleko enkrat sodi pod beljakovine (posneto mleko), drugic pa pod nevrtalno ( polnomasno mleko, kjer prevladujejo mascobe). Isto velja za sir. Ce vsebuje cca. 50% mascob, sodi v nevtralno podrocje z manj mascob pa pod beljakovine. Kar se tice jajca, sodi beljak pod beljakovine, rumenjak pa pod nevtralno.... Tako, lepo prosim, prebrala sem ze toliko teh raznih seznamov hrane in se mi zdi, da je taka delitev neka skupna logika/tocka raznim delitvam. raznorazne delitve pa se po mojem medsebojno locijo v pogledu natancnosti razvrscanja. No, kje so odgovori na moja vprasanja, punce in 2 fanta! Jamie Oliver

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

23. jun 2004 12:41

No, ker sodijo gobe pod NEVTRALNO- a jih kaj nabirate? Mene je ravnokar poklical en poslovni partner in rekel, da mi jih prinese. Baje so koncno zacele poganjati! Skoda, da danes ni OH dan, bi si jih lahko spekla in pojedla s kosom kruha.. JamieO

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

23. jun 2004 14:25

Juhu! Ja, gobice so zažimba ij jih lahko ješ vse dni. Npr. z jajčki na B dan, z rižom ali kus kusom na Š dan in na pici na OH dan. Jaz jurčkov sicer ne maram, ampak šampinjoni so mi pa v tej dieti zelo pogosta jed in še čedalje raje jih imam. Zelo super so tudi polnjeni z različnimi siri in zapečeni. No, spet hrana, jaz pa na vitaminih. Matjaž, tisti vrček piva namesto sladkarij na OH dan sem pa tudi jaz že prakticirala.Sicer alkohola ne bi smeli, ampak saj ga spiješ namesto sladkarij. Lp vsem skupaj! Pa veliko sončka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti