Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

4. jun 2004 8:20

Dobro jutro! Tudi jaz sem že tukaj in pridno prebiram nova sporočila (namesto kafeja). Nenni, kako vzdržiš celi mesec brez tehtanja? Jaz moram zjutraj namreč najprej na tehnico in potem sem malo razočarana, ker mi teža kar stoji pa stoji. Pa vendar ne morem mimo tehtanja. Misliš, da tudi zelenjave ne smemo medsebojno mešat na vitaminski dan?, če je pa drugače tako suhoparna jed, če bi jedla samo paradižnik, ali samo kumarco. Danes imam Š dan in sem si pripravila za kosilo, ki sem ga prinesla seboj v službo riževo solato (riž, malo gobic, paradižnik, paprika, par brstičnih brokolijev, malo redkvice vse na kocke narezano in zabeljeno s par kapljicami solatnega olja in domačim kisom). Se kar veselim. Ste mi dale pa pravo idejo z jedmi, ki si jih lahko pripravim za v službo, ko pa pridem popoldan tako pozno domov. Saj res, Marjana, kako pa gre tebi? Se hitro približujema vodnemu dnevu, kajne? Se beremo! Renata Sporočilo je spremenil(a) bessybori dne 04. jun 2004 08:22:57

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

4. jun 2004 8:28

Kar zdržim brez tehtanja. Da gre dol vidim po oblekah, če bi pa vsak dan stala na tehtnici in da ne bi šlo dol, bi mi po moje motivacija padla! Sem prejšni teden probala ene hlače, ki jih nisem nosila že 4 leta in mi manjka še 2 cm in mi bodo komot! Jaz imam občutek, da se ta dieta bolj pozna po cm kot po kg. Po mojem, da lahko mešaš zelenjavo, ampak moj želodec tega ne prenese. Sem to sprobala v nedeljo in mi je bilo za znort slabo. Kadar pa jem kuhano zelenjavo ali pečeno (pizza, musaka) pa mi ni nič, tko da zdaj ne vem kaj to pomeni.

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

4. jun 2004 9:15

zdravo vsem! kako je danes, ko je petek, dan za metek?! Včeraj sem preživela prvi sadni dan in danes že komaj čakam, da bo kosilo, čeprav nisem nekaj lačna... no, saj še bom - to sigurno! Juhica, tudi jaz nimam rada sadja in tudi meni je muka, ko sem npr. danes zjutraj morla pojesti dve pomaranči, sem kar 3 krhlje raje pustila, ker jih ne morem več.... pa tudi sadni dan mi je bolj "bljak" kot dober, ampak takrat pač raje več pijem in manj jem - sadja mislim.,.. :) včeraj npr. sem za zajtrk pojedla 2 banani, za kosilo malo solatike, za malico pa spet dve banani, zvečer pa 1 pomarančo, pa je to bilo to... ne vem, kaj bi lahko jedli namesto sadja!? mogoče ima kdo kako dobro idejo??? lp, Studentka1

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

4. jun 2004 9:27

Nenni, tudi jaz imam danes B dan in v torek (sicer drugi) vodni dan, tako da bom držala pesti za naju obe. Prvič ni bilo kakega posebnega problema, samo če ne bi bila v službi, bi težko zdržala, ker je doma preveč skušnjav. Najbolje je - ali služba - ali pa da greš kam ven - npr. na kopanje ali dolg, ne prenaporen sprehod. Sicer pa vas redno berem, le oglašam se ne kaj dosti, od prvega vodnega dne se mi teža zelo počasi znižuje, včasih pa tudi malo zaniha. Vmes je bilo par prekrškov, pa ne prevelikih, se mi zdi, da mi je začetni zagon malo popustil. Dvakrat sem podlegla sladici izven OH dneva, pa se je - sploh na B dan - ful poznalo, na škrobni dan sploh ni bilo opaziti - na tehtnici namreč. Tudi jaz se tehtam vsako jutro, da vidim, pri čem sem. Tehtanje mi je prešlo v navado že pred časom, ko sem se odločila, da nekaj naredim zase in se znebim odvečne teže. Vsaj meni se zdi, da pomaga, ker še pravočasno zajeziš morebitno vnovično nabiranje kil. Pa še eno vprašanje. Ste poleg zniževanja teže, boljšega počutja in večje samozavesti opazile/opazili še kake spremembe na sebi oz. pri svojem zdravju? Zanima me npr. glede visokega pritiska, ki naj bi se znižal pri tem načinu prehranjevanja. Sama s pritiskom nima problema, poznam pa par ljudi, ki imajo povišanega in tudi nekaj kg preveč in jih zanimajo vaše izkušnje. Lep dan vsem skupaj!

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

4. jun 2004 9:45

Nenni, Renata in ostali, ki imate problem v surovi zelenjavi. V knjižici (stran iii) piše, da je osnovno načelo diete to: če želite močno shujšati, jejte vse dni v glavnem kuhano in dušeno hrano, odpovejte se kruhu, zmanjšujte količino sadja v sadnih obrokih. Če želite, da so jedi okusnejše, polnejše, pestrejše, včasih celo pečene, pa bo izguba kg manjša. Torej, količina in priprava hrane sta odvisni od tega, za koliko želite shujšati. Manj ko boste pojedli, več boste shujšali. Če ste se odločili, da boste shujšali za manj kilogramov, prav. Toda NATANČNEGA urnika prehranjevanja NE SMETE spreminjati. Lahko pojeste malo več. Dieta je sestavljena tako, da lahko jeste po restavracijah. Malo ponergajte in zahtevajte točno to, kar morate tisti dan zaužiti; meso in solata ali krompir in solata ali testenine s paradižnikovo polivko ali sadna kupa. Se bo že našlo kaj. Enako se obnašajte na različnih slavjih. Kuhana in dušena zelenjava se presnavlja bolj hitro kot surova. Moja praksa je bila, da sem si vso zelenjavo popekala in dušina al dente, ker sem ugotovila, da me po surovi, posebno po solati, tišči. Zdaj v glavnem vzamem mehko solato, naribam notri korenček, zeleno, paradižnik...in popapcam. Dober tek Irena Aha, kar se sadja tiče: zelo ga imam rada, pojedla sem ga prej kolikor mi je pasalo, zdaj ga dopoldan en komad ali pa še to ne, ker sem se ga prenajedla. Še ene 75 dni ima druge runde, pa mi grejo deke zdaj bolj dol kot prej, cm pa tudi.

Študentka1  

4. jun 2004 9:46

še nekaj bi vprašala... danes imam beljakovinski dan - ali lahko jem za kosilo mogoče kak burek? sirov ali mesni? hvala za odgovor. lp, Studentka1

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

4. jun 2004 10:08

Encijan, moji kolegici se je občuno znižal pritisk. Zelo je zadovoljna. Tudi, ko pride do hujše situacije(ki jih ima v zadnejm času ogromno) je povedala, da jo preseneča, ker je pritisk še vedno v normali. Študentka, bodi vesela, lahko ješ burek, jaz sem zraven jedla še solato, če sem bila doma. Papa in dober tek Irena

Študentka1  

4. jun 2004 10:27

Hvala Irena19, jaz pa bom zdaj med službeno malico skočila na burek, potem pa bom doma pojedla še malo solatike in spila juhico, pa bo... kaj misliš, da bi morala potem tudi večerjat? hvala za odgovor! lp, Studentka1 p.s. pa vseeno kateri burek vzamem? Sporočilo je spremenil(a) Študentka1 dne 04. jun 2004 10:38:37

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

4. jun 2004 10:29

Juhu! Še sem z vami. Za mano je drugi vodni dan - brez problema, kile gredo sper dol. Samo 2. mesec, ta je bil pa za znort - nič WCja. Si predstavljate? Komaj sem še sedela in se gibala. Nič ni pomagalo, tud tablete ne. Šele svečke so me mal "odmašile", pol je pa počasi šlo tudi z raznimi grenčicami in čaji in kapljicami. Ma je blo na trenutke tako hudo, da nisem vedla kaj naj naredim in preklela vse diete sveta. Kljub temu sem se še več ali manj držala ločevanja, samo sprijaznit sem se morala, da brez vsaj enga jogurta vsak dan moja prebava ne zna funkcionirat. U glavnem, sedaj je ok, spet vse po starem, imam B dan, zgubila sem med prebavnimi motnjami vrnjene kilce (očitno je bilo par kil svinjarije v meni) in še malo zraven. Sicer je res, da je vsak organizem drugačen, ampak polagam vam na srce - pojejte vsak dan nekaj toplega. Saj ni tako težko, na vitaminski dan si skuhajte kislo repo ali zelje ali podušite rdeče zelje ali kako zelenjavno juhico. Tudi druge dneve jejte vsaj en obrok topel, to res pomaga. Naš organizem je namreč pri takih šokih, kot so diete, izjemno občutljiv in se brani na vse možne načine, zato se dobro opazujte in vzemite čas zase. Meni tako grozno, kot je bilo tamesec, še ni bilo, saj včasih nisem mohla ne hodit, ne sedet, nič. No, izpela sem tele moje problemčke, pa pozdravit moram vse nove člane - še frajerje smo pritegnile, a vidte kako fejst smo? Držite se tegale foruma, res je zlata vreden!!! Čeprav se nisem nič javljala, sem vas brala in spremljala - komaj, tako hitri ste! Lep in komaj kaj sončen pozdravček iz Lj!

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

4. jun 2004 10:43

u dve uri me ni bilo pa sem porabil 10 min da sem vse prebral danes je moj prvi + vsem p.s. jernej dej kake banane še gor da ne bomo sam jabolčke gledali Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 04. jun 2004 10:46:00

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti