Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

4. jun 2004 11:11

študentka, vseeno je, kateri burek ješ, oba sta B. Za večerjo pa pojej kakšen jogurt, če že bureka ne boš imela. Kar se tiče solatke, je bolje, da jo poješ prej, ker na B dan se hrana presnavlja 4 ure in bi ti solatka ostala za večerjo. Anomis, ko sem pred leti prvič hujšala mi je prijateljica svetovala klistiranje. V tej dieti mi sicer ni bilo treba, ampak da vidiš takrat, kako je bilo. Sploh si človek ne predstavlja, koliko s...ima v črevesju. Toliko strupov se še drži na stenah, da bi bilo prav dobro, če bi jih odstranjevali vsaj dvakrat letno. To počnem z grenko soljo, ki je temu namenjena. Lp Irena

tiya  

član od: 3.6.2004

sporočila: 6

4. jun 2004 11:35

Ojla vsem skupaj! Hvala za vse vzpodbudne besede. Danes imam B dan, in si bom za kosilo naredila solato iz tune, kislih in navadnih kumaric, paprike, dodala pa bom tudi paradižnik, pa bomo videli kako bo, saj ga do zdaj nisem marala. Vsega se je treba navadit! Naslednji preizkus bodo gobe, ki jih tudi ne maram, vendar jih tako hvalite, kako dobre so na pici in v raznih omakcah, da bom zbrala pogum tudi za to! V nedeljo grem na morje in imam OH dan, zato me zanima, če je na slovenski obali kakšna dobra picerija, kjer razumejo tudi izbirčneže na dieti? Lep dan vam želim in bodite še naprej tolk fajn Tiya

rambica  

član od: 4.6.2004

sporočila: 1

4. jun 2004 11:59

Pozdravljeni vsi skupaj! Tudi jaz sem od tega ponedeljka na 90 dnevni locevalni dieti. Zaenkrat mi kar gre, spodbudo pa dobim tudi na tem forumu, ki ga večkrat na dan preberem. Včeraj je bil moj pri sadni dan, pa niti nisem bila lačna. Irena, imam eno vprašanje, kje pa se kupi grenka sol? Sporočilo je spremenil(a) rambica dne 04. jun 2004 12:53:01

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

4. jun 2004 11:59

Živjo, tko lepo je med vami, da bi še kar vztrajala na dieti. Nisem si mislila, da mi bo žal, da jo je konec Tole prehranjevanje ti res pride v kri in to je zeeeelo dobro. Po treh dneh izven diete imam še vedno iste kile. Niti pol kilograma razlike. LP, Sy

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

4. jun 2004 12:35

Juhu! Irena, kje res dobiš tole sol? Za vsak slučaj - ker se res ne bi rada še enkrat tako mučla. Lp

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

4. jun 2004 13:10

Tiya, picerija zraven hotela Delfin (ne vem, kako se ji reče- pred vhodom v Marino) ima za moj okus na obali najboljše pice. Naročim zelenjavno brez sira z veliko rukole in tržaško omako. Super je, ker je zelenjava sveže popečena in ne iz konzerve. Res je Njamci. Rambica in Anomis sol dobita v lekarnah. Zraven paše še grenivka ali limone in dopust. Začne se v petek popoldan in konča s počitkom v nedeljo. Bom poiskala v mojih poštah še natančnejše podatke in vama bom poslala na naslov, če bosta želeli.

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

4. jun 2004 14:14

Pozdravljeni vsi ki ste se nam pridružili v zadnjem času. Danes je moj zadnji vitaminski dan v 90 dneh, moram reči da sem bila kar disciplinirana, le zadnji teden je bil čist zmešan. Dnevov nisem mešala, mi je pa uspelo jesti (kosilo, večerjo) šele ob 6h zvečer, ker prej enostavno ni blo časa. Zajtrkovala sem sadje (temu se ne odpovem) samo z kosilom oz. večerjo je bla pa kriza. Tako da sem včer mela ob 6h kar zelenjavno pizzo in pa mal jedilne čokolade čez. Vaga kaže po 90 dneh -20 kg, kar je zame neverjeten uspeh. Sedaj jem ponavadi tako, da taprvo pojem solato in zelenjavo pol pa sele meso oz krompir. oz karkoli je tisti dan :) pa mi prov paše. Vse obleke so mi aboslutno prevelike (iz kof. 48-50 sem prilezla na 44),tako da bo moja denarnica jokala k bo mogla it v shopping. Če katera misli da vas bom sedaj zapustila ker sem z dieto zaključila, se moti, je preveč fleten brat vaše uspehe kako vam lezejo kilce dol. In zdej smo dobile pa še moški primerek na forum :) Jaz mojmu možu pravim da bi mogu dat kako kilo dol, pa me sam zaboden pogleda pa prav, to so sam atletske mišice :) Škoda je samo, k je vreme tko slabo, nč toplo, prov mraz, jest bi šla pa v kakšen bazen kazat moje nove kopalke :) Lep pozdrav, ne volje vršt v kuruzo pa veliiiko izgublenjih kil vam želi Marjeta Žniderčič

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

4. jun 2004 14:24

juhu! Marjeta čestiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitam! Naj ti rata tudi "ohranjevat"!!! To je tudi moja pobožna želja! Upam, da mi vsaj delno uspe.

marjana  

član od: 11.5.2004

sporočila: 87

4. jun 2004 14:38

Bravo Anita iskrene čestitke in želim ti da boš to tudi obdržala..

aisha3012  

član od: 19.5.2004

sporočila: 41

4. jun 2004 15:52

lep pozdrav vsem skupaj! malo me ni pa napišete prave spise :). naj še jaz malo pojamram - 2 dni sem kiksala, ker enostavno ni šlo drugače, zdej sem pa spet pridna. se pozna, da sem ga včeraj polomila, ker je danes moj sadni dan pa sem fejst lačna, kar se pri prejšnjih dneh ni poznalo. še vedno ohranjam moje 3 in še nekaj minus kilograme. zdaj sem bom očitno še temu posvetila, da bo moja hrana - predvsem zelenjava več ali manj huhana, čeprav imam raje surovo, če se le da. s sadjem nima težav, da ga ne bi marala, ampak ga imam celo zelo rada. res pa je da ga jem samo zjutraj, nekdo je namreč napisal, da naj bi ga jedli samo na tešče, do 12. ure zaradi presnove in ker ima telo še od spanja dovolj energije in ga ni potrebno obremenjevati s hrano, potem pa ga naj ne bi jedli več. ker ima preveč sladkorja. drage moje nehajte se tehtat toliko, ker ste malo obsedene!!! vsakodnevno tehtanje je absolutno preveč!! če ne drugega ni merodajno, ker en dan pojeste več in popijete več kot pa drug dan. in niti pojma nimate koliko se to pozna, tud do kilo pa pol - preizkušeno! popolnoma dovolj je, da se stehtate 1x na teden. takrat se bo zares poznalo!!!! ali pa tako kot je ena rekla - poskušajte obleči stare stvari. vsak dan je absolutno preveč in preveč obremenjujoče. in od tega nimate nič. malo sem vas morala pokregat, ker je to psihično nezdravo. tudi jaz sem se nekoč in bla pol vsak dan nase jezna, ker ne gre dol. pa sem nehala. ko sem namreč videla, da ne gre dol, gor pa tud ne, sem še nalašč pojedla kako čokolado. :) zdej sem pa dolžna napisat še enih par stavkov o postu: jaz se postim z madal balom, ki se dobi v lekarni. stane cca 8.000 sit na liter, ki zadošča nekje za 10 dni. en dan pred postom jem samo sadje in zelenjavo, potem p zares. pripraviš ga takole: 1 dcl sirupa zmešaš z 1.5 litra vode, dodaš sok treh limon in ščepec čilija. potem piješ čez cel dan. kadar koli se vam pojavi lakota - spijete kozarec mišunge in lakota izgine. po treh dneh je ne čutite več. opaziš spremembe na telesu - kar te muči, ti v teh 10 dneh vdari ven, zato je pametno to počet med dopustom, ko ni stresa in poleti, ko že itak nisi preveč lačen zaradi vročine. jezik se obarva rjavo, mozolji vdarijo ven, potiš se zelo - znaki, da strupi gredo iz telesa. vsak večer je pametno popit odvajalni čaj ali vzeti odvajalo, lahko pa prakticirate po naravni poti: 1 liter vode, ki jo solite z jedilno žlico soli. kar vem je ljubše. jaz nisem počela nič od tega, ker nimam problem s tem, da hodim vsak dan na wc - tud med postom ja!!!! v normalnih dneh pa tudi 2x. če se vam zdi, da enostavno morate nekaj dobiti vase, spijte sok svežega sadja - ampak ne pretiravat, ker telo obremenjujete z vso tekočino ali hrano, ki ni voda. polega tega spijte še kake 2 litra vode. možnih je več varijant. da ga delate 10 dni do 14 dni, kar je najbolj priporočljivo, lahko ga od 3-5, lahko tud 1x tedensko. če mislite da ne boste zmogle, potem naredite takole: 6 tednov en obrok dnevno nadomeščajte z naslednjo mišungo: v 3 deci kozarec dajte 2 žlici sirupa, eno limono in malo čilija in popijte namesto večerje, kosila, zajtrka, kj najlažje pogrešate. tole je smiselno narediti po tej 90 dnevni dieti ali pa na splošno. verjemite, da sploh ni težko. prej sem se matrala, da bi naredila 1 dnevni post s sadjem, pa mi ni ratalo, s temle pa sem 10 dni uspela - in to tako zelo, da nisem mogla verjet od kod se mi jemlje energija, glede na to, da nič ne jem! celo moj fant mi je na začetku rekel: ne boti uspelo1 na koncu pa: če ne bi videl, da nič ne ješ, ne bi verjel, da ti je uspelo. dol sem šla 6 kil, 2 sem dobila nazaj, s tem, da sem grešila: obvezno sem spila eno kavo z mlekom, ki je ne bi smela. od kolegice mama je v 14 dneh šla 10 kg dol, in nič ni dobila nazaj. je pa res, da morate po postu pazit: najmanj 1 teden bit na tekočih stvareh, juha, sokovi, zelo malo "trde" hrane. jaz sem na enodnevnem naredila napako: pojedla zvečer obrok (hotla sem ga pretsvit za nekaj dni), pa sem celo noč bruhala ko vidra. če vas pa zanima še kaj več pa povejte. upam, da bo tole kracarijo sploh kdo prebral, šele zaj vidim koliko je teksta :)! pa pogumno naprej!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti