4. jun 2004 15:52
lep pozdrav vsem skupaj! malo me ni pa napišete prave spise :). naj še jaz malo pojamram - 2 dni sem kiksala, ker enostavno ni šlo drugače, zdej sem pa spet pridna. se pozna, da sem ga včeraj polomila, ker je danes moj sadni dan pa sem fejst lačna, kar se pri prejšnjih dneh ni poznalo. še vedno ohranjam moje 3 in še nekaj minus kilograme. zdaj sem bom očitno še temu posvetila, da bo moja hrana - predvsem zelenjava več ali manj huhana, čeprav imam raje surovo, če se le da. s sadjem nima težav, da ga ne bi marala, ampak ga imam celo zelo rada. res pa je da ga jem samo zjutraj, nekdo je namreč napisal, da naj bi ga jedli samo na tešče, do 12. ure zaradi presnove in ker ima telo še od spanja dovolj energije in ga ni potrebno obremenjevati s hrano, potem pa ga naj ne bi jedli več. ker ima preveč sladkorja.
drage moje nehajte se tehtat toliko, ker ste malo obsedene!!! vsakodnevno tehtanje je absolutno preveč!! če ne drugega ni merodajno, ker en dan pojeste več in popijete več kot pa drug dan. in niti pojma nimate koliko se to pozna, tud do kilo pa pol - preizkušeno! popolnoma dovolj je, da se stehtate 1x na teden. takrat se bo zares poznalo!!!! ali pa tako kot je ena rekla - poskušajte obleči stare stvari. vsak dan je absolutno preveč in preveč obremenjujoče. in od tega nimate nič. malo sem vas morala pokregat, ker je to psihično nezdravo. tudi jaz sem se nekoč in bla pol vsak dan nase jezna, ker ne gre dol. pa sem nehala. ko sem namreč videla, da ne gre dol, gor pa tud ne, sem še nalašč pojedla kako čokolado. :)
zdej sem pa dolžna napisat še enih par stavkov o postu: jaz se postim z madal balom, ki se dobi v lekarni. stane cca 8.000 sit na liter, ki zadošča nekje za 10 dni. en dan pred postom jem samo sadje in zelenjavo, potem p zares. pripraviš ga takole: 1 dcl sirupa zmešaš z 1.5 litra vode, dodaš sok treh limon in ščepec čilija. potem piješ čez cel dan. kadar koli se vam pojavi lakota - spijete kozarec mišunge in lakota izgine. po treh dneh je ne čutite več. opaziš spremembe na telesu - kar te muči, ti v teh 10 dneh vdari ven, zato je pametno to počet med dopustom, ko ni stresa in poleti, ko že itak nisi preveč lačen zaradi vročine. jezik se obarva rjavo, mozolji vdarijo ven, potiš se zelo - znaki, da strupi gredo iz telesa. vsak večer je pametno popit odvajalni čaj ali vzeti odvajalo, lahko pa prakticirate po naravni poti: 1 liter vode, ki jo solite z jedilno žlico soli. kar vem je ljubše. jaz nisem počela nič od tega, ker nimam problem s tem, da hodim vsak dan na wc - tud med postom ja!!!! v normalnih dneh pa tudi 2x. če se vam zdi, da enostavno morate nekaj dobiti vase, spijte sok svežega sadja - ampak ne pretiravat, ker telo obremenjujete z vso tekočino ali hrano, ki ni voda. polega tega spijte še kake 2 litra vode. možnih je več varijant. da ga delate 10 dni do 14 dni, kar je najbolj priporočljivo, lahko ga od 3-5, lahko tud 1x tedensko. če mislite da ne boste zmogle, potem naredite takole: 6 tednov en obrok dnevno nadomeščajte z naslednjo mišungo: v 3 deci kozarec dajte 2 žlici sirupa, eno limono in malo čilija in popijte namesto večerje, kosila, zajtrka, kj najlažje pogrešate. tole je smiselno narediti po tej 90 dnevni dieti ali pa na splošno. verjemite, da sploh ni težko. prej sem se matrala, da bi naredila 1 dnevni post s sadjem, pa mi ni ratalo, s temle pa sem 10 dni uspela - in to tako zelo, da nisem mogla verjet od kod se mi jemlje energija, glede na to, da nič ne jem! celo moj fant mi je na začetku rekel: ne boti uspelo1 na koncu pa: če ne bi videl, da nič ne ješ, ne bi verjel, da ti je uspelo. dol sem šla 6 kil, 2 sem dobila nazaj, s tem, da sem grešila: obvezno sem spila eno kavo z mlekom, ki je ne bi smela. od kolegice mama je v 14 dneh šla 10 kg dol, in nič ni dobila nazaj. je pa res, da morate po postu pazit: najmanj 1 teden bit na tekočih stvareh, juha, sokovi, zelo malo "trde" hrane. jaz sem na enodnevnem naredila napako: pojedla zvečer obrok (hotla sem ga pretsvit za nekaj dni), pa sem celo noč bruhala ko vidra. če vas pa zanima še kaj več pa povejte.
upam, da bo tole kracarijo sploh kdo prebral, šele zaj vidim koliko je teksta :)!
pa pogumno naprej!