Zadnjič sem pri frizerju vzela v roke eno revijo - moralo je biti nekaj za mlajše ženske (po frizurah sodeč) in prebrala en članek o zamrzovanju jajčec. In sedaj ga ne spravim iz svojih misli. Kaj vem, šokiral me je do konca. Šlo je za to, da so z navdušenjem pisali o tem, da se sedaj lahko požvižgaš na biološko uro, saj jajčeca zamrzneš in si otroke lahko omisliš takrat ko ti paše. O tem je diskutirala 36-letnica, ki se absolutno še ni počutila dovolj(!?) zrelo za materinstvo.
Seveda sem sama druga generacija in verjetno izhajam iz drugega sveta - tako vsaj misli moja hči. Ampak otrok vendar ni pudelj, ki si ga omisliš ko greš v pokoj - da ti ni dolgčas, ali da te zaradi oslabelega srca sili v zdravilne vsakodnevne sprehode!
In potem berem - "otroka bom imela takrat, ko bova s partnerjem imela zgrajeni karieri, ustrezen standard in ko bodo za nama velika avanturistična potovanja" - in potem? Ko bo imela otroka, ali se bo vsedla k zibki in sedela ob njej? In nehala delat in nehala uživati življenje, se učiti, potovati, varčevati za karkoli? Kakšno žalostno življenje, kakšno breme za obogega otroka! Stara betežna mati, ki visi na njem kot pijavka....
Tako, vrgla sem iz sebe. Kaj pa mislite drugi?
Lisa