11. jan 2008 20:38
meni se zdi, da se tukaj vsi po malo narobe razumemo kakšen krat
zdi se mi, da je snegulčica želela reči, da nekateri malo preveč gopcate kaj se ne bi smelo....ali kaj naj bi se smelo in, da se imate za malo egocentrike....vandelina, meni se osebno zdi, da se je obregnila vate iv tvoj....da se razumemo v ang.......delovalo je res kot, da jo napadaš, da ni dovolj zrela, zavrta, da si ti nevem kakšen ekspert.... in, da je nenormalna, če tega ne naredi.....tvoje besede so bile vsekakor dobronamerne, ma kakšen krat je potrebno premisliti kako človeku odgovoriti na take kočljive teme, nismo vsi ljudje enaki in nakateri so bolj občutljivi....
prijaznost in topla lepa beseda zmeraj lepo mesto najdeta.....ko so ljudje obupani si želijo konkretnih nasvetov, sploh iz lastnih izkušenj....ne pa obsojanj, soljenja pameti ali filozofije o temi, ko človek prosi za nasvet, ne prosi za problematiziranje (ne se vsi tu poistovetiti)
res, pa je sneguljčica, da moraš tudi ti razumeti, da so ljudje različni.....moj nasvet je, da izluščiš bistvo iz nasvetov in ne vzameš stvari preveč čustveno....ni vsak bav bav res bav bav
upam, da mi ne bo kdo zameril, sem želela samo umiriti vode, ker opažam, da so se zelo razburkale
p.s.: vandelina, ne zamerit, ma tudi jaz sem odkrit človek, sigurno, pa nisi želela nikomur slabo
moj nasvet: zdi se mi najbolje, da otroka opazuješ, da ugotoviš kdaj, ob katerih prilikah in zakaj to počne
morda ma res glivice, lahko je kje to vidla, jo je kdo nagovoril, ali iz dolgčasa, res pa je kot pravijo drugi vsak na svoj način ogleduje, se zanima za svoje telo
lahko je prehodna faza, če pa ni ji na lep ljubezniv način povej in uporabljaj otroku razumljive besede (n.p.: da ni lepo lulice kazati pred drugimi, da se jo kaže samo na sončku na plaži, da mora biti lulica na toplem pokrita----zveni morda smešno, vendar imajo otroci drugačen način izražanja in dojemanja), če se ti zdi, da zadeve ne znaš ali ne moreš sama rešiti se obrni na psihologinjo in osebno zdravnico otroka....otroka, pa nikar ne optožuj, kriči nanj ali govori, da je to grdo-glas pri vsaki vzgoji naj bo umirjen, vendar ko more biti naj bo odločen
kdaj je otrok res zdolgočasen, zato mu poskušaj pozornost obrniti drugam-igrice knjigice, vprašaj jo kaj jo zanima in če bi te rada kaj vprašala....deluj pristopno, prijazno in bodi otroku v podporo in mu s prijaznostjo, da je vedeti, da si zanjo vedno na razpolago
res pa je, da je vsak otrok drugačen, samosvoj in, da pri nekaterih zaleže kar pri drugih ne-sama najbolje poznaš svoje otroke, literatura, pa nikoli ne škodi
srečno in upam, da sem bila kaj v pomoč
krokodilček