Problem s hčerko

tema je zaklenjena

sneguljčica  

član od: 11.10.2007

sporočila: 8

tema odprta - 10. jan 2008 15:16 | ogledi: 4.169 | odgovori: 82

Lepo pozdravljeni.

Imam en problem, in upam da mi boste pomagali.

Imam hčerko staro 6 let in se samozadovoljuje.

Z njo se se lepo pogovorila in ji poveda da ne sme to delati, in da mi lahko zaupa zakaj sploh to počne, ampak od nje ne dobim nobenega odgovora.

Lepo prosim za kakšen nasvet kako jo odvaditi od tega, ker sem že čisto obupala.

Hvala že v naprej.

sneguljčica

Temo je spremenil(a) sneguljčica dne 10. jan 2008 15:17:17

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jan 2008 15:31

Draga sneguljčica, imam en ponesrečen občutek, da si pomešala jabolke in hruške. Vsi ljudje smo seksualna bitja. Celo življenje od rojstva dalje in dokler se še kolikor toliko zavedamo samih sebe. Accept it. Vsi otroci raziskujejo svoje telo in spoznavajo občutek ob tem. Tam nekje pri šestih letih so otroci itak v analni fazi - to je frojdovski izraz za fazo, ko človek nazarensko uživa pri kakanju (lepi časi!), pa tudi druge točke spoznava. Npr, verjetno spoznava, da malo draženje tam okoli dimelj, da to prav paše....(me smo to sprobale v vrtcu). Se prav spomnim izkušnje - je bila super in jaz sem tam pri sedmih to isto odprakticirala na plaži. In mi je mama rekla z najbolj mirnim glasom, da velike punce se pa ne čohajo med stegni in med nogami če je zraven še kdo drug - in to mi je rekla z enakim glasom, kot mi je razložila, da se ne vleče smrklja v nos, temveč se ga obrišeš z robcem. In potem se nisem več otroško čohala in public. Nikoli, ampak nikoli pa se ne reče otroku, da SE SPLOH NE SME DOTIKATI, nikoli, ampak nikoli se od otroka ne vrta z vprašanji ZAKAJ TO POČNE in sploh se nikoli ne dela drame iz tega, da otrok raziskuje samega sebe. Ker s tem samo tabuiziraš telesnost in na otroka prenašaš svoje seksualne inhibicije in frustracije. This is not helping. Ti si to že naredila enkrat preveč. Nimaš problema s hčerko. Mislim, da imaš ti problem. Malo v knjižnico in poišči literaturo o razvojnih fazah človekove seksualnosti. Ti želim veliko zabave pri emnaciprianju od inhibicij. Otroka pa ne straši več, okej? Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jan 2008 15:32

Zakaj pa tega ne sme delati??? Ali se ji bo posušila roka???Bo zbolela??? Je to družbeno nesprejemljivo? Ko vidiš, da se dolgočasi in da se bo zatekla k igranju sama s sabo, jo pač zamoti s kako drugo stvarjo. Le nikar v njej ne vzbujaj občutka krivde zaradi tega!!!!

LP

P.s. Aja, mislim, da to ni nikakršen problem. Dela pa to verjetno zato, ker ji je luštno

cervus

neny111  

član od: 29.10.2007

sporočila: 358

10. jan 2008 15:35

Poznam podoben primer, le da je otroček mlajši, 4 leta ima. S pogovorom se ne da doseči nič, ker otroku ne moreš dopovedati, da se to v prisotnosti drugih ne dela. Poskušajo reševati tako, da takrat poskusijo njeno pozornost preusmeriti drugam, jo zamotiti s kako drugo zanimivo igrico, grejo na sprehod, berejo pravljico.... pa nikakor ji ne govorijo, da je to nekaj grdega, se ne zgražajo in jo kregajo. In moram reči, da kar nekako uspevajo, po treh mesecih se otrok vse redkeje spomni na to svojo "igrico". neny111

Vendelina jr.  

10. jan 2008 15:37

Pa še nekaj Igranje s samim sabo je znak veselega in netravmatiziranega otroka. Otroci, ki so travmatizirani in izpostavljeni nasilju (psihičnemu, spolnemu) imajo zelo drugačne odzive (da ne bi po pomotoma normalnega obnašanja mešali s čemerkoli tretjim). Vendelina jr.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

10. jan 2008 15:38

Vendelina jr. je napisal/a:
Nikoli, ampak nikoli pa se ne reče otroku, da SE SPLOH NE SME DOTIKATI, nikoli, ampak nikoli se od otroka ne vrta z vprašanji ZAKAJ TO POČNE in sploh se nikoli ne dela drame iz tega, da otrok raziskuje samega sebe. Ker s tem samo tabuiziraš telesnost in na otroka prenašaš svoje seksualne inhibicije in frustracije. This is not helping. Vendelina jr.
Vendelina ima prav! Otrok bo celo življenje mislil, da je spolnost kaj grdega in prepovedanega. Jelenckova

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

10. jan 2008 15:39

Imem kar nekaj kolegic ki so mi zaupale, da to počno njihove male deklice. Bile so toliko pametne, da s takimi in drugačnimi vprašanji niso drezale v otroka. Ta dekleta so zrastla v čisto normalne dečve in danes ima vsaka svojega fanta. Spolnost in spolne navade že zdavnaj niso več tabu v naši družbi, o tem se veliko piše in govori in moje osebno mnenje je, da si storila veliko napako, ko si s tem dregnila v v njo. Čisto lahko se zgodi, da bo imela zaradi tvojih vprašanj občutek krivde ker si ji spolnost že nekako začela nakazovat v negativnem smislu. Ne vem kako lahko popraviš storjeno napako, saj razmer v vaši družini ne poznam. Jaz bi vsekakor iskala nasvet predno bi karkoli rekla otroku. Milo rečene, lahko si jo že zaznamovala za celo življenje kot pregrešnico in bo zaradi tega imela kasneje velike težave. lp Vesna

a1  

član od: 26.6.2007

sporočila: 123

10. jan 2008 15:51

Js pa mislim, da vse pretiravate... Pa brez zamere! LP;) a1

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

10. jan 2008 16:01

Pusti času čas,....Znanka iz sosednje ulice ni sina nikoli oblekla oblačil,NIKOLI OBLEKLA OBLAČIL njegove starejše sestrice,da nebi postal Sestra in mogoče kdaj odšel na Emo.Pusti času čas in otroku otroštvo,saj drži da čas zaceli vse rane,vsaj tako pravi pregovor,resnica pa je nekje vmes. Če se že sedaj obremenjuješ s tvarmi,ki so čisto lepo povezane z življenjem,kako bo potem,ko bo pokadila prvo cigareto,poljubila prvega fanta,poiskusila prvo pivo,prvič se zlagala,da je bila pri prijateljici,.....Otroka ne moreš zaviti v celofan in dati v vato,pa na polico,raje se pojdi ta čas en človek ne jezi se ali pa zgneti dobro testo za kruh,pa te bo že počasi minilo,... anaeva

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

10. jan 2008 16:06

Pretiravajo morda, a vsekakor imajo prav. Dejanje je popolnoma normalno. Čakam le še komentarje na ime oziroma nick avtorice teme. Pravljica "Sneguljčica in 7 palčkov" je v nekaterih krogih razložena kot pravljica z izrazito negativno sporočilnostjo, ravno v seksualnem smislu. Tudi meni ne zamerite, saj ni zraslo na mojem zelniku. veverica

Vendelina jr.  

10. jan 2008 16:15

Veverica, ha, ha....V originalu gre pri Sneguljčici za motiv tekmovanja dveh žensk, kjer ena ugotovi, da jo druga ogroža v lepoti=privlačnosti in potem to svojo nesigurnost razreši tako, da se tekmice znebi. Palčki so seksualno deprivirani. Ne počnejo kaj veliko tozadevno. Baje sta brata Grimm dobila idejo za palčke v zgodovinskem dejstvu, da so v 16. in 17. stoletju v revnih familijah z veliko otroki že zelo majhni otroci morali delati težka dela (tudi v rudnikih) in so bili zaradi tega izčrpani, starikavi ipd ipd in nižje rasti. Anyway, pravljice so okej. Dasiravno nam puncam prodajajo iluzijo o princih, ki te rešijo, ki so junaki in te stvari...potem te pa real life pouči o nasprotnem... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti