10. jan 2008 15:31
Draga sneguljčica, imam en ponesrečen občutek, da si pomešala jabolke in hruške.
Vsi ljudje smo seksualna bitja. Celo življenje od rojstva dalje in dokler se še kolikor toliko zavedamo samih sebe. Accept it.
Vsi otroci raziskujejo svoje telo in spoznavajo občutek ob tem. Tam nekje pri šestih letih so otroci itak v analni fazi - to je frojdovski izraz za fazo, ko človek nazarensko uživa pri kakanju (lepi časi!), pa tudi druge točke spoznava. Npr, verjetno spoznava, da malo draženje tam okoli dimelj, da to prav paše....(me smo to sprobale v vrtcu). Se prav spomnim izkušnje - je bila super in jaz sem tam pri sedmih to isto odprakticirala na plaži. In mi je mama rekla z najbolj mirnim glasom, da velike punce se pa ne čohajo med stegni in med nogami če je zraven še kdo drug - in to mi je rekla z enakim glasom, kot mi je razložila, da se ne vleče smrklja v nos, temveč se ga obrišeš z robcem. In potem se nisem več otroško čohala in public.
Nikoli, ampak nikoli pa se ne reče otroku, da SE SPLOH NE SME DOTIKATI, nikoli, ampak nikoli se od otroka ne vrta z vprašanji ZAKAJ TO POČNE in sploh se nikoli ne dela drame iz tega, da otrok raziskuje samega sebe. Ker s tem samo tabuiziraš telesnost in na otroka prenašaš svoje seksualne inhibicije in frustracije. This is not helping.
Ti si to že naredila enkrat preveč. Nimaš problema s hčerko. Mislim, da imaš ti problem. Malo v knjižnico in poišči literaturo o razvojnih fazah človekove seksualnosti. Ti želim veliko zabave pri emnaciprianju od inhibicij. Otroka pa ne straši več, okej?
Vendelina jr.