19. sep 2007 13:49
Ja, Vendelina, najbrž imaš prav...
Ampak veliko nas tam ne pozna prav dosti ljudi. Klicala sem kolegico v Cerkno, pa mi je rekla, da pri njih ni posledic, da je pri svakinji "le" odneslo cesto. Drugje ne poznam nikogar. Mislim, da je bilo huje v okolici Železnikov in Škofje Loke.
Kar se denarja tiče ne vem, če sem tako korajžna... humanitarnim organizacijam pa ne zaupam preveč. Čisto iskreno!!! Ko slišiš kakšno plačo ima nekdo na RK, kakšno odpravnino dobi!?! Ne, hvala. To je tako, kot je Jernej zapisal v neki drugi temi, gre jim najprej za svojo rit...
V mislih sem imela tako akcijo, da se v različnih krajih po Sloveniji zbira reči, ki jih lahko podarite. V Ljubljani en član, na Primorskem npr Anamarija1, v Zasavju Elaphus ali Ežoj, na Gorenjskem spet nekdo drug,... Reči bi moral vsak zapakirati v škatlo in nanjo napisati kaj je notri, da ne bi bilo na koncu prevelike zmede.
V končni fazi lahko reči dostavimo tudi čez nekaj dni, saj so nekateri res ostali brez vsega in jim bo tudi takrat prav prišlo. Če nam ostane, pa peljemo h kakšni družini, za katere so zbirali denar npr. pri Tedniku ali pač peljemo robo h kakšni organizaciji.
Petra se je že javila, da bi peljala, če bi bilo treba; morda ima še kdo kak kombi doma...
Ne vem, ali smo za akcijo, ali ne??? Ali se rajši držimo Vendelininega nasveta in doniramo denar?
veverica