Neurje po sloveniji

Patio  

član od: 16.12.2005

sporočila: 6

20. sep 2007 15:40

Vsak pomaga po lastnih močeh, kajne. Vsako malo šteje za te ljudi veliko. Hvala Patio

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

20. sep 2007 15:41

Patio, meni vsekakor pošlji.

Cita75  

član od: 20.9.2007

sporočila: 52

20. sep 2007 16:11

Tudi jaz sem nova tukaj in sem se odločila, da pomagam. S kuharca37 sva že kontaktirali preko zs. Jaz mislim, da so ti ljudje potrebni kakršnekoli pomoči, pa čeprav so to samo oblačila. Kjub temu, da se zbirajo oblačila, jih ni nikoli dovolj. Pa to ni samo ena družina, ki šteje 4člane, to SO družine in to je veliko članov, zato je prav, da se zbira. Tudi jaz sem že zmenjena z drugimi, da mi dostavijo stvari, potem pa bom jaz vse skupaj napokala in odpeljala. Tudi otroška oblačila bom zbrala, pa kakšno igračko, pa odeje. Napišite kaj je še tisto, kar potrebujejo. Vem da je to vse, sam tolk da vem kaj napokat. Pokažimo, da smo solidarni in da znamo v takšnih situacijah pomagat. Lp Cita75

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

20. sep 2007 16:11

silva, tudi jaz imam v mislih nekaj takega kot ti.

Morda bi se lahko tudi kdo od večjih trgovcev ponudil za pomoč, vsaj pri dostavi kupljenega blaga. Sem namreč mnenja, da če se stvari dostavi v nek lokalni zbirni center civilne zaščite ali kaj podobnega, ni vrag, da ne bi prišle do nekoga, ki jih potrebuje. Verjetno npr. higienskih pripomočkov ipd. ni nikoli preveč.

lp veverica cak

Patio  

član od: 16.12.2005

sporočila: 6

20. sep 2007 16:19

Občina Železniki sporoča, da so iz Rdečega križa in Karitasa priskočili na pomoč, in sicer lahko občani pridejo v osnovno šolo Železniki po hrano, obleko in obutev; tudi na lokaciji za cerkvijo v Železnikih, nasproti vrtca je možno dobili oblačila. Zaradi odstranjevanja poškodb po poplavah je zaprta regionalna cesta skozi Železnike za celoten civilni promet. Nujne prevoze domačinov bo opravljal kombi PGD Železniki, ki bo bo vozil na relaciji od podjetja Niko do Tehtnice; na teh dveh lokacijah lahko počakate na prevoz. V občini Železniki nujno rabijo čimveč cistern za gnojevko, s katerimi bi lahko črpali vodo in blato iz stanovanjskih hiš. Če razpolagate z njo, Vas prosimo, da pokličete na sedež občine Železniki, tel. 04/500-00-00. Patio

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

20. sep 2007 18:04

Mi smo se z nekaterimi sosedi prav na hitro organizirali, zbrali nekaj oblačil, dek, posteljnine in nekaj hrane. Sin je bil včeraj v Železnikih dopoldan in ponovno popoldan. Stvari je kar po občutku oddal eni družini. Bili so presrečni. Bil pa je presenečen, ker je v nekaj urah bilo kar nekaj narejenega. Veliko manj blata in ostalega nanosa, avtomobile pa so odstranili in odpeljali na posebno parkirišče. Mislim pa, tako kot je nekdo prej omenil, da je prav, da se ne vozi vsak posebej in dela gužvo. Mi smo pač izkoristili njegove službene poti. Lili lili A.

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

20. sep 2007 19:44

Danes bodo zbirali denar tudi v Trenjih. Upam, da bo denar prišel v prave roke.

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

20. sep 2007 19:48

ful lepo da ste se zbrale in boste peljale stvari tja. Jaz trenutno nimam nič takega da bi lahko podarila. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

20. sep 2007 21:44

Haj,

malo prej smo gledali oddajo Trenja..

Gospa, ki je opozarjala na katastrofo, pa župan...ste videli??? Saj človek ne ve več, kaj bi rekel.

Je pa ena misel, kar me preganja. Naša vojska ima postrojenje takšno, da ga zavida kdorkoli. Ne vem koliko obrokov lahko priskrbijo v trenutku, bolnišnična oskrba in tako dalje.... kje pa so pr vragu zdaj vsi ti? Vem, da je nekaj vojske odšlo na pomoč, pa vendar vidite, da je katastrofa s poplavami ogromna.

Ne morem si kaj, da bi ne bila jezna ob misli na to, da gredo naši ljudje tam na bližnji ali daljnji vzhod, ko pa je doma toliko tega za postoriti.

Kolegi, ne me grajat, ampak res me jezijo takšne stvari. Denarja bo vsekakor premalo, za preklemanske volitve in shode in plakate in ....ja, za to pa bo....eh, mi živce parajo!

titta

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

20. sep 2007 22:04

Mene je sokirala izjava ministra Erjavca, da je na terenu 150 pripadnikov slovenske vojske, pa se te so posiljali postopoma, tako da se jih je v treh dneh nabralo 150. In potem sem sla prav na net pogledat, kolk pripadnikov hudica ima nasa vojska, in ce je moj podatek tocen potem je to 7143. Na terenu pa jih je 150. Halooooo, kaj pa ostali? Se praskajo po riti al kaj? Oprostite izrazu, ampak nic kaj bolj pametnega mi ta trenutek ne pride na misel. vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti