Neurje po sloveniji

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

20. sep 2007 8:35

Pozdravljeni!

Hvala vsem, ki ste se spomnili name. Res smo imeli neurje pred mesecem dni in poplavo v torek,vendar je veliko takšnih, ki imajo še več škode kot mi. Smo jo odnesli samo z zalito kletjo tako da bo kar šlo.

Škoda še ni prevelika. V naši občini smo imeli tudi dve smrti, ko je zasulo hišo ,zraven pa še sina ki je bil star 34 let in njegovo dekle staro 24 let. Starša sta se komaj rešila.Sedaj sta popolnoma izgubljena.

Tadva bi po moje res rabila pomoč.Bom poskusila pridobiti več podatkov pa se beremo.

Lep pozdrav!

Romanad 

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

20. sep 2007 8:38

Medtem ko se vi tukaj kregate ali pomagati ali ne, bo pri njih najhujše že mimo... Mislim, da bi se mnogim dalo pomagati tudi z materialno pomočjo. Mislim, da je še mnogo primerov, ki se niso znašli na internetu (kot npr. na zgornjem linku), pa še bolj potrebujejo pomoč. Zato podpiram prvi post in pozdravljam pobudo za zbiranje. Ne tako hitro obupat! Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 20. sep 2007 08:41:57

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

20. sep 2007 10:09

Pravkar sem govorila z prijateljico v Železnikih,njena hiša je na srečo ostala nepoškodovana....kakšno je stanje si ne morete predstavljati,njen oče je ostal totalno brez vsega,danes grem pogledat kje imam kaj trenerk,nogavic,posteljnine....jutri gre moj mož in sin tja pomagat,da spravijo blato iz hiše,hkrati bo še videl kje še potrebujejo pomoč.....klicala sem še kolegico iz kulinarike,ki mi je takoj priskočila na pomoč z oblačili.....jaz jim bom kar peljala tja pa kar ne bo rabil njen oče bojo dali drugim.....saj je tudi njen bratranec brez vsega. Mislim,da jim moramo pomagati.... Romanad res lepo od tebe,jaz bom pomagala tukaj okoli Železnikov ker sem čisto blizu njih....nas je katastrofa obšla...smo le pol urce stran doma... Lahko mi katera piše na zs in se dogovorimo... kuharca37

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

20. sep 2007 10:15

Punce, tiste, ki ste še pri volji za pomagati, pišite Kuharci37 na ZS. Ljudje so dobesedno brez vsega, zato jim bojo tudi nemoderna oblačila in rožasta posteljnina prav prišla. Glede na to, da so že tri dni v istih oblačilih, bojo verjetno veseli vsega in čimprej... matilda

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

20. sep 2007 10:40

Pri nas bom v poslovni stavbi sprožila akcijo zbiranja, ko bo kuharca37 javila kaj in komu poslati. Kot rečeno, tudi jaz ne bi pošiljala na Karitas ali RK, ker sem na lastne oči videla, kako zadeva tam poteka. Ljudje, ki imajo kljub tragediji še nekaj dostojanstva, se težko odpravijo tja po "ostanke", kaj druga bolj malo ostane (za veziste s ezmeraj kaj lepšega najde). Mogoče se motim, ne bi želela delati krivice, bi pa resnično želela vedeti, KOMU poslati, da bo prišlo v prave roke. Ko bom videla, kaj se bo do jutri nabralo, pa bom razmišljala še KAKO poslati tja. Tudi mi imamo poslovne pratnerje v Železnikih, je pa težko iz tega vidika klicati tja ljudi, kako so, ker le komuniciramo le na poslovni ravni.... Želeli bi pomagati! tabina

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

20. sep 2007 11:35

Moj namen je tak....vse ki ste obljubile pomoč lahko pošljem moj naslov vsaki preko zs in potem dalje dostavim ,če bojo stvari večje je najbolje da se pelje kar tja.... Nekaj stvari bom dala kar tam na zbirni center pa naj vzame kdor bo potreboval kaj....ne bom nič ugotavljala kdo je kaj vzel.... Z kolegico sva se domenili da reči ,ki jih dostavim v Železnike ona odda dalje... kuharca37

janinamo  

član od: 18.8.2007

sporočila: 42

20. sep 2007 11:36

No, tud jaz mislim, da bo tovrstna pomoč zelo dobrodošla, saj ljudje trenutno potrebujejo najnujnejše življenske potrebščine ( hrana, obleka...). Kaj mislite, da bodo v primeru, da dobijo denar laufali v trgovine in kupovali obleke ???!!! Ne se zezat, no. Momentalno potrebujejo najnujnejše, čez par dni pa lahko še vedno razmišljamo o tem, da bomo raznim organizacijam nakazali denarna sredstva ( čeprav imam tudi jaz z njimi zelo slabe izkušnje ) in s tem pripomogli k izboljšanju situacije. Kuharica37, hvala za informacije. Jaz bom zbrala nekaj stvari in ti tipkam na zs, da mi javiš naslov kamor ti bom poslala kakšno škatlo ali več uporabnih stvari. Lep, s soncem obsijan dan vsem.... Aja, vsekakor pa bom darovala tudi nekaj denarja, pa čeprav preko organizacij, ki jim ne zaupam...... janina***

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

20. sep 2007 12:52

OBVESTILO za tiste, ki želijo pomagat z materialnimi stvarmi: danes popoldan štartam iz LJ proti Kuharici37 s prvo pošiljko oblek in vsega nujnega. V avtu imam še nekaj prostora, tako, da če je kdo iz LJ oz ob poti proti Poljanski dolini, pripravljen še kaj dodat, lahko pridem iskat. srečno Petra 1

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

20. sep 2007 13:49

Mi smo iz MB, jutri doopoldan bi skušala dobiti hitro pošto, da bi zadevo dostavili še isti dan. Da ne bi bilo nepotrebnih čakanj; ko je enkrat plačana poštnina zadeva najlaže prispe do končnega naslovnika. Ali ima kdo naslov zbiralnega centra - kuharica37? Mislim, da bi bilo tako najlažje in najhitreje? LP; tabina

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

20. sep 2007 13:50

Petra, boš imela slučajno še v naslednjih dneh kakšno furo? Danes še zbiram pri prijateljih... sicer bom odpeljala sama. Si bom pa drznila vprašati še nekaj. Na interneti naslov, ki ga je posredovala Ligojna, sem prav tako kontaktirala in družini Nemec obljubila eno reč, ki bi jo težko odpeljali sami. Gre morda v teh dneh kdo z večjim (praznim) avtom iz Ljubljane na Štajersko in bi bil pripravljen peljati? veverica Sporočilo je spremenil(a) veverica dne 20. sep 2007 13:50:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti