Neurje po sloveniji

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

19. sep 2007 19:43

Mene štejte zraven, če bo kdo potreboval kaj konkretnega. Mimo dobrodelnih organizacij in mobitela. Mi gre na živce, da ti še pri takšnem prispevku trgajo stran za posredovanje.. Ali pa se mogoče motim? LP juhica

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

19. sep 2007 20:22

Petra 1 je napisal/a:
...ali pozna tu kdo na forumu koga, ki potrebuje pomoč...nebi na vrat na nos leteli tja in delali zmedo, sigurno se bi z dotičnim tudi dogovorili, kdaj in kako mu lahko pomagamo.

Petra 1

Romanad je iz Braslovč...če ima katera njen GSM, ga lahko posreduje Petri

LP, V.

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

19. sep 2007 20:31

Ja, zaenkart nlb še trga !???! Sem nakazala preko klika in ker je sklic drugačen kot pri standardnem nakazilu v humanitarne namene, ga program "ne prebere" kot takšnega in ti banka odtrga nekaj centov... Ne vem kako je z mobitelom in sms-i! Tudi jaz sem gledala dnevnik in so mi šli mravljinci po hrbtu. Še vedno vam ne dam prav. Nihče ni rekel da bomo sami rinili z osebnimi avtomobili tja gor. Če ste tako prebrali mi je žal, tega jaz nisem zapisala. Niti Petra 1. Zagotovo bi prej kontaktirali ljudi na tistih območjih, npr. prostovoljna gasilska društva, civilno zaščito. Saj nismo z lune!!!!! Tudi firbca ne bi šla tja past, se po tv-ju dovolj vidi! Na nek način sem razočarana, priznam. Lažje je reči, da je denar boljše sredstvo, boljša, bolj primerna pomoč, kot ponuditi svoj čas. Marsikdo bi lažje dal kakšno reč, kot nakazal znesek in tu so tisti reveži na Cerkljanskem in Škofjeloškem, pa na Celjskem na slabšem. Občutka za sočloveka je vedno manj; to se prepričam vsak dan, ko me npr. v vrsti za kruh (kjer stojim z ne preveč zadovoljnim dojenčkom v naročju) brez slabe vesti prehiti moški srednjih let. Ko nesem iz trgovine pod eno roko šteko mleka, v drugi roki okorno vozim voziček, pa me nihče ne opazi; na vratih se celo 2 vrineta pred mene, da moram počakati, ker se njima mudi... Včasih se mi zdi zanimivo, ko nekomu nekaj pade na tla, pa se z otrokom v naročju sklonim, da bi reč pobrala in šele potem opazim, da sem pravzaprav jaz tista, ki bi morala pričakovati pomoč.... V takem svetu, kjer bi ljudje čutili druge ljudi, bi rada živela veverica

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

19. sep 2007 21:38

"V takem svetu, kjer bi ljudje čutili druge ljudi, bi rada živela". Tudi jaz Veverica. In prav na to sem mislila, ko sem prej pisala. Lili lili A.

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

19. sep 2007 21:46

Po izkušnjah iz Bovca, dam samo še direktno, na roko !!!  Vprašajte "bovčane" kako so odplačevali denar, ki smo ga mi zbrali in kako se je pral denar na računa račun nesreče v Logu pod Mangrtom.

KO sta kriminalita brskala po mojih službenih papirjih, sta tako ali tako opravljala samo svoje delo, ker sta ga morala, a jima je bilo povsem jasno kaj se je dogajalo in kako se je kupčkal denar na račun nesrece v Avstrijo na poseben račun .... Raje nebi omenila, koliko miljonov SIT so izgubili obrtniki, ki niso nikoli dobili plačila za opravljeno delo, ki so ga opravljali na težko dostopnih krajih ....

Ne bom trdila, da ne zaupan nikomur več, a raje pomagam pomoči potrebnim sama ali skupno s prijatelji in verjamite, da smo to že večkrat storili.

kobra 1

miki miška  

član od: 15.6.2007

sporočila: 155

19. sep 2007 21:52

kakor je napisala juhica 101 mene tudi štejte zdraven.meni osebno se zdi boljše ,da darujem mimo teh orjanizacij- konkretno ljudem kateri so potrebni miki miška

londonska rezina  

član od: 1.6.2006

sporočila: 312

19. sep 2007 22:13

Sem takoj ZA materialno akcijo mimo RK in njim podobnim. Vandelina lahko nakazuje denar jaz ne bom(slabe izkušnje). Imam nekaj oblačil pa še kaj bi se našlo. londonska rezina

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

19. sep 2007 22:42

Moji sodelavki je odplaknilo dva avtomobila, zalilo spodnje-stanovanjske prostore hiše, ki so za bivanje zdaj neprimerni, za povrh pa ni imela nič zavarovano. Ker pa je na njenem območju takih še veliko, je težko organizirati takšno pomoč tako, da se bo pravično in enakomerno porazdelila med prizadete. Moram se strinjat z vendelino in mamamio, da je v takšni situaciji bolje zaupati RK ali karitas, da bo pravično sredstva razdelila. Če pa bi kdo vseeno rad daroval za to družino, lahko posredujem njihov naslov (preko zs) , da se bo res vedelo, da je šlo v njihove roke. Potrebovali pa bodo sigurno najbolj denar, za ostale stvari pa ne vem, ker so ti kraji po telefonu nedosegljivi, oziroma so linije rezervirane samo za nujne primere. lp menci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti