Neurje po sloveniji

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

19. sep 2007 14:41

ojoj...kaj ste naredili iz tega...... ideja je bila...ali pozna tu kdo na forumu koga, ki potrebuje pomoč...nebi na vrat na nos leteli tja in delali zmedo, sigurno se bi z dotičnim tudi dogovorili, kdaj in kako mu lahko pomagamo. Prostovoljno pomagati, po naših najboljših močeh, je lepo in humano.Tako kot so prostovolni gasilci......pa verjetno ne vprašajo za plačilo in se ne trkajo po prsih. Je pa res najbolj elegantno iz fotelja nakazati denar...mogoče bo pa v delu objavljen spisek plačnikov, ali pa bo mogoče nakazilo prijaviti za znižanje dohodnine?? Ideja je bila..zbrati za člana, članico Kulinarike,ali pač nekoga, ki ga kdo pozna, sem prepričana, da je kdo tudi s tistega konca, pa mogoče vaših nakazil sploh ne bo deležen-a....kar spomnite se POSOČJA. Petra 1

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

19. sep 2007 14:43

:) dobr, ste me vsekakor prepričale, da je najboljša denarna pomoč preko organizacij. Ker se res zamisliš - kot je rekla Pistacija - to niso neke vojne sirote. In kot je rekla Vendelina, če malo priredim: dobrota je lahko tudi sirota in če bi kdo od nas res kaj konkretnega organiziral, bi ga verjetno potem še za hrbtom obrekovali, ker je to storil tako, to pa tako in mi bi drugače. Scorpy

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

19. sep 2007 14:44

Ko je ravno omenjeno Posočje v pozitivni luči...

Pri meni ima ravno pomoč Posočju negativen prizvok. Morda imam napačno mnenje, vendar: ali je tam po toliko letih stanje že vzpostavljeno v takšno kot je bilo pred nesrečo?

lp veverica cak

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

19. sep 2007 14:50

Bravo Petra1, se absolutno strinjam s teboj.

Ne razumem zakaj bi se moral nekdo trkati po prsih. Če pa mu to paše in prej naredi nekaj koristnega za nekoga, pa naj to kar počne.

Humanitarnim organizacijam, katere so že objavile svoje TRR, ne zaupam.

Pa še takole je z denarjem: če ima nekdo odveč npr.kuhinjske elemente in jih je pripravljen odstopiti nekomu, ki jih potrebuje, zakaj ne? Obstaja namreč zelo velika verjetnost (vsaj po mojem mnenju), da ta isti človek ni sposoben oz. pripravljen nakazati toliko denarja, da bi lahko kupili novo kuhinjo.

lp veverica cak

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

19. sep 2007 14:54

Ognjič, tudi jaz sem zapis o tem, da naj nakažemo, pa čeprav malenkost zapisala zato, da morda prepričamo tiste (to velja tudi zame), ki bi nakazali 10, 20 ali 30 in ne 100 €. Zapisala sem, da če bomo vse/vsi tu na KulSlo dali en delček svojega zaslužka, da se lahko nabere ravno toliko, kot bi donirala kakšna večja firma... Se pa popolnoma strinjam s Petro: želeli smo konkretno pomagati, ker bi marsikomu kakšna reč iz naše omare prav prišla!!! Pa ste nekatere tako čudno nastrojene proti temu. Pošteno vam povem, da sem bila pripravljena marsikaj organizirat oziroma namenit kar nekaj svojega časa, pa sem naletela na tak odziv. Čudno! In da ne boste mislile, da sem neomajna - ne, sploh ne, ste me prepričali, da akcije ne bo, zato sem nekaj € že nakazala! veverica

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

19. sep 2007 16:26

Katti je nekje  iz Škofje Loke ali okolice. Nič se ne oglasi, upam, da je samo prezaposlena, ne pa brez elektrike in interneta.

Cila

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

19. sep 2007 18:20

Prebrala sem prvi prispevek Petre1 in sem že hotela vklopiti mojega sina, ki se po službeni dolžnosti prav sedaj nahaja v Železnikih. Pa sem le prebrala vse do konca in prišla do zaključka, da akcija na žalost ne bo uspela. Žal mi je, da ste nekateri tako reagirali. Tudi jaz sem, tako kot Veverica nakazala le denar. Tako je najlažje mar ne ? Lili lili A.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

19. sep 2007 19:07

lili A., ne najlažje za nas, ampak najbolj primerno v tem trenutku.

Semza to, da z obleko, obutvijo , posodo in še čem pomagamo, ampak takrat, ko so razmere za to, sicer pa samo neposredno tistim, ki jih poznamo. A zdaj sam z avtom riniti tja bi bilo nesmiselno, ker je tako težav že dovolj in bi bili mi, ki bi na lastno pest šli tja, res samo za zgago in to v času, ko ljudje potrebujejo najnujnejšo pomoč.

Jaz se bom odzvala, ko bodo na to pozvali, v tem času pa denar. Srčnost je sicer lepa lastnost, a če pretiravamo, je lahko kontraproduktivna. Mamamia

mamamia

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

19. sep 2007 19:07

Pravkar pri poročilih kažejo prizadeta področja, poslušam, kako so v Braslovčah takoj stopili v akcijo in našli stanovanje za moškega, ki mu je plaz odnesel hišo. Brez RK in podobnega. Verjamem, da je zamisel o pomoči izvrstna in sem že pospravila po omarah. Ko se bo kaj konkretnega dogajalo, bom zdraven. Prepričana sem, da zmoremo. Petra 1, bravo! Pozdravček, Vrana

Coccinella  

član od: 6.9.2007

sporočila: 20

19. sep 2007 19:10

Popolnoma se strinjam s Petro 1. Verjetno ni mislila darovanja stvari, ki jih sam ne rabiš več. Pomoči je več vrst, in če je človek v hudi stiski, jo rad sprejme. Sama sem sicer še mlada, vendar sem doživela že marsikaj res hudega in tragičnega. In v takih trenutkih je lepo, če veš, da imaš nekoga, ki ti je pripravljen pomagati, pa čeprav le z dobro mislijo. Seveda nočem nikomur soliti pameti. Vsak ima pravico do svojega načina nudenja pomoči prizadetim in do svojega mnenja. Lep pozdrav vsem, Coccinella

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti