Neurje po sloveniji

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

tema odprta - 19. sep 2007 7:31 | ogledi: 7.941 | odgovori: 188

Ne poznam vas vseh, ne vem, kje stanujete, zato na splošno sočustvujem z vsemi, ki stanujete na prizadetih območjih.

Če rabite pomoč, naj bo to čiščenje, pranje, obleke, postelnjina,skrb za otroke ....javite se mi na ZS, vam z vsem srcem pomagam.

Miren dan

Petra 1

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

19. sep 2007 8:12

Tam kjer jih je neurje prizadelo, sedaj najbž ni mogoč priklop na internet, če ne drugega pa se zagotovo ukvarjajo z drugimi rečmi. Petra 1, je pa to vsekakor izjemna gesta. Morda pa bi se tu na forumu poskusili dogovoriti in zbrati kakšne odvečne reči, ki jih imamo doma... Zagotovo vsak najde kakšno posteljnino, brisače, otroška oblačila, tudi kakšen kuhinjski aparat morda,... ki jih ne potrebuje več!?! Nato pa bi jih na kakšen način dostaviti prizadetim? veverica

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

19. sep 2007 8:16

Pridružujem se Petri 1. Vsem, ki vas je prizadela poplava, želim čimprejšno umirjenje in povrnitev v normalno življenje. Vem, da vsi tisti, ki ste ogroženi nimate časa za pogled v "kulinariko", naše misli in dobre želje pa so z vami! mestnac2

Petra 1  

19. sep 2007 9:28

Kar se tiče prevoza, se javim takoj....itak sem na cesti 24 ur.....pa tudi vse te konce poznam...Celje zato ker sem iz Celja in smo imeli davnega leta 70 tudi tako poplavo...prav tako Železnike, Selško dolino...zaradi svojega dela.... Petra 1

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

19. sep 2007 9:47

Če boste kaj zbirali, bi tudi jaz kaj prispevala oz. pomagala. Grozno je to. Jutri pa se lahko prav tako zgodi nam. Scorpy

janinamo  

član od: 18.8.2007

sporočila: 42

19. sep 2007 9:53

Punce, res ste solidarne. Sicer nisem iz prizadetih območij, vendar pa sočustvujem z vsemi, ki so jih neurja prizadela in občutim njihovo krizo. Veverica, jaz se tej dobrodelni akciji vsekakor pridružujem, Petra 1, tebi pa zahvaljujem, da si odprla to temo. Res se zmenimo tko kot je svetovala Veverica; mal preglejmo doma in pomagajmo družinam, ki trenutno bolj kot kdajkoli potrebujejo našo pomoč. Jaz sem pripravljena odstopit par stvari, ki še niso bile uporabljene ( brisače, posteljnina....), pa tudi nekaj lepih otroških stvari in verjetno bi se našlo še kaj. Ko pridem domov naredim akcijo in že klikam po ZS. janina***

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

19. sep 2007 10:08

neurje je zahtevalo že štiri smrtne žrtve, dve osebi pa še pogrešajo. grozno kako hitro se ti vse podre in ko gledam včerajšnje posnetke vidim kakšno moč ima voda in narava. tudi mi smo pred leti imeli poplave, včeraj na srečo ni bilo nič hujšega. upam da si bodo ljudje kmalu opomogli, da bodo dobili potrebno pomoč in da se kmalu vrnejo v normalno življenje. nektarina

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

19. sep 2007 10:11

ja, res je grozno ko gledaš posnetke. Ampak pomoje da če to doživiš je še 100× hujše. Meni se tako zdi kot bi gledala film. Ne dojamem da se to dogaja pri nas..v Sloveniji. Groza res. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k

Petra 1  

19. sep 2007 10:17

ful razmišljam, kako priti do ljudi...ki potrebujejo pomoč in verjetno je tako kot je rekla veverica....klicala sem že na RK , da mi dajo podatke...vendar še ne vejo...tako, da bi prosila, če kdo pozna koga v kriznih štabih ali pa gasilce, ki so bili na tem področju.. V prispevku iz Železnikov je bila mlada gospa, ki je rekla, da so čez noč postali brezdomci.( verjetno kakšna mlada družina..)..a jo kdo pozna? Petra 1

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

19. sep 2007 10:21

Sučustvujem z vsemi prizadetimi in sem pripravljena tudi pomagati. Pridružujem se akciji, samo napisati je treba, kam naj se vse dostavi in kaj je najbolj potrebno. Se najde kakšna odeja, nova seveda, pa brisače, posteljina, kaj za večje otroke, nekaj ženskih in moških oblačil, pa še kaj v kuhinji. Sama osebno ne bom mogla dostaviti, ker sem v takšni službi, ki mi vzame celi dan, lahko pa pošljem. Kyara

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

19. sep 2007 10:23

rdeči križ je pri meni odpikal. tako grdo kot se obnašajo in tako malo solidarnosti kot so je pokazali v našem kraju ne nesem tja niti oblačila več, raje jih osebno podarim tistim ki jih potrebujejo, takih ljudi pa ni malo. prav rdeči križ bi moral tukaj sedaj narediti veliko, se organizirati in pomagati, oni so organizacija za pomoč ljudem v stiski. ljudje ki imamo kaj odveč ali kaj ne potrebujemo več to podarimo rdečemu križu v upanju da bodo te stvari komu prišle prav in da bodo v pravih rokah pa kot vidim na rdečem križu ni pravega odnosa, vodenja in zagnanosti. škoda. morda je tako samo pri nas, upam da je drugje bolje, vsekakor pa imam jaz slabe izkušje. nektarina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti