13. jul 2007 14:09
Dvojčica, to je grozna odločitev, ki jo moraš sprejeti.
Tudi jaz sem imela prijateljico, ki je naredila splav pred mnogimi leti. Vendar jo je to vse do njene, prerane, smrti težilo. Najhuje pa je bilo, da je obsojala vse okoli sebe, da ji niso takrat pomagali. Najbolj seveda moža, češ, da se je strinjal z njo, namesto, da bi ji preprečil. Pa tudi mene je obsojala, ki sem sicer vedela in sem spoštovala njeno odločitev, da je nisem prepričala, da tega ne bi storila. Pa na začetku sploh še ni bilo tako hudo, kasneje pa je vedno večkrat izbruhnilo iz nje, koliko bi bil sedaj njen otrok star, pa še vedela ni ali bil fantek ali punčka. To bi bil njen tretji otrok. Kar naprej je preštevala leta koliko bi jih imel in kakšen bi bil.
Takrat, ko me je prvič obsodila, da je nisem poskusila prepričati, da tega ne bi storila, sem bila tudi jaz v šoku in še danes mi je hudo, da sem jo takrat preveč samo poslušala. Zato danes vsaki ženi pravim, nikar ne stori tega, saj nikoli ne veš kaj te čaka. Mogoče bo to tvoj edini otrok ...
Življenje se kar naprej obrača, enkrat sije sonce, drugič dežuje ali grmi in se bliska. Pa zmeraj spet posije sonce, za vsakega. Poznam dekleta, ki so zanosila, ko tudi ni bil pravi trenutek, pa se je vse dobro izteklo in otročički sedaj veselo rastejo. Na otroka je potrebno samo pogledat z druge plati, da prinašajo veselje in ne težavo.
Zato dvojčica dobro premisli, želim ti pravo odločitev, ki je ne boš obžalovala.
zvezdica55