Predsodki do živil

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

30. jan 2007 16:38

Jerneja, ti si prava baba, če ješ vampe! Jade probaj, mogoče pa ti bodo všeč. Moj gospod vedno trobi, da on vse je, ko pa pride do vampov, pol pa ni več tako siguren. Sicer pa: pujcek, pesek ali pa pesek, glavno da je mesek. Šala mala, vse glih ni za pojest, jazbec je že tu zraven. Aja, pa kralj živali je svinja, ko pa bom leva poskusila,.... Zdaj pa grem po marelo, ker me bo ziher kdo poplj..... jass

SINEJA  

član od: 22.9.2006

sporočila: 676

30. jan 2007 16:39

Jaz pa ne bi mogla jest žrebička,eni pravijo da je zelo dober,meni se smili ,konj naj bi bil človekov prijatelj.Ne maram tudi morskega psa,se takoj spomnim na žrelo. SINEJA

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

30. jan 2007 16:51

Po navadi hrano poizkusim,preden se odločim ali bom ta isto še naprej jedel,ali pa črtal iz jedilnika.Moram reči,da sem jedel že skoraj vse kar je mogoče pri nas dobiti.Dobil sem tak občutek,da je več odvisno od kuharja kakor od sestavin. ati zlati

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

30. jan 2007 16:59

Jaz pa ne jem enostavno zato, ker mi okus ni všeč. Jem krave in prašiče in kure, ostalega pa ne, razen v izjemnih primerih, še kake lignje. Drobovine tudi od naštetih živali ne maram, z izjemo vampov in ledvičk (če jih jaz pripravim, ker jih dlakocepsko operem in še druge vražarije z njimi izvajam). jedla sem že vse mogoče, od srn, merjasca, kozlička, jagenjčka, morskih ježkov, žrebička - ne vem, mi nekako ni potegnilo. Ima zame vse premočan vonj in okus, čeprav je bilo pripravljeno tako, kot se šika in se je pacalo. Če bi mi kdo pod nos pomolil jazbeca, bi ga najprej vprašala, če ni bilo dost krav, da se je te lepe živali moral lotiti, če bi bil pa ravno pečen, bi ga pa probala. Stran pa res ne bomo metali! Lp cervus

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

30. jan 2007 17:08

elaphus ela

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

30. jan 2007 17:11

ati zlati, pa odvisno je, kako si vajen iz otroštva. Če ti starši dajo poskusit različno hrano, se navadiš različnih okusov in ti ni težko probati nekaj novega. Poznam take, ki so odrasli samo ob župi in makaronih in ne bi školjke ali škampa poskusili niti mrtvi. Od rib jejo pa samo sardele iz konzerve, ali pohane, ali pa ribje palčke. Priznati pa moram, da je meni najboljše meso daleč pred drugim - svež domač zajček. Moj oče jih goji že od kar pomnim. Sem pa enkrat slišala krik zajčka in me je tako prizadelo, da sem šla jokat, pa tisti dan ga nisem mogla jesti. Ampak sem na srečo pozabila. matilda

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

30. jan 2007 17:22

Evo, jaz zares samo zaradi predsodka ne jem takih in drugačnih zajčkov / kuncev - pritlikavi kunci so bili več let moji ljubljenčki (dobesedno - doma sem jih imela spuščene v svojih prostorih in so bili prosti). Sicer pa načeloma probam vse. Če mi je všeč, jem, če mi ni všeč, ne jem, edino polžev do zdaj nisem in nisem mogla vtaknit v usta, pa baje nisem ničesar zamudila. Na kakšne bolj eksotične stvare (kobilice, psi po kitajsko, lače ipd.) pa še nisem naletela, tako da ne morem reči, kako bi odreagirala na takšno jed. Se bojim, da bi sploh pri kakih psih prišel spet kakšen predsodek na plano. Od teh za nas "nenavadnih" živali sem težko vtaknila v usta le goloba, pa je šel dol, se ni nikjer zataknil Sicer pa jem vso drobovino, čeprav nisem ljubitelj mesa, se ne odrečem dobro pripravljeni divjačini (takšni ali drugačni), tudi meso živali na beee in meee mi je odličen, nimam odpora do želatine, imam pa odpor do sadnih jogurtov :) Sasenka Sporočilo je spremenil(a) Sasenka dne 30. jan 2007 17:24:09

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

Ja čisto odvisno od iskušenj in še ostalih negativnih dejavnikov.Sama ne jem školjk,ker sem gledala domačina pri uživanju surovih.Bljak! ena mš

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

jass odkar sem v ZDA vampov se nisem naredila (se jih tudi ne dobi za vsakim vogalom), se bom pa potrudila in jih poiskala, pa bova oba z mozekom vesela (no, sedaj se mi pa sline cedijo). Matilda, res je, da je odvisno na kaj te navaidijo ko si majhen. Jaz sem sicer domace zajcke jedla, ker me je mama prisilila v to, na zalost pa so bili to res moji ljubljencki, ker smo jih gojili bolj tako, da sva jim jaz in brat dala imena. Potem pa kar probaj jesti Kiko ali pa Piko.... me se sedaj zmrazi. Ravno zaradi tega, ker ni bil nikoli pravi trenutek, da bi jih spravili s tega sveta, smo z gojenjem doma prenehali (prevec joka in stoka za vsa, tudi za oceta). Jerneja USA

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. jan 2007 17:31

Ne jem račk, gosk, malih prašičkov, teličkov, zajčkov, osla, ovčk, koz, pa seveda srn, jelenov in druge divjadi... Ostanjeo mi v bistvu ribe, mehkužci, pa stare krave, prašiči, purani in piščanci, pri katerih zaenkrat še ne vidim "trupla" na krožniku... Čeprav, če začnem enkrat razmišljat o tem, se mi vse upre... Drugače pa pred raznimi želatinami nimam predsodkov, pred vampi tudi ne... Me pa vedno prsti zasrbijo, ko je govora o kakšni divjačini, samo ne...ne smem...vsak ima svoje stališče o tem in prav je tako! jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti