5. feb 2007 11:10
Tudi jaz se že dolgo ukvarjam s kilami :) Shujšala sem malo več kot 20 kg v enem letu in pol. To pomeni, da je primerno hujšanje 2-3 kg na mesec ozirom 1/2 kg na teden. Več na enkrat ni primerno. Predvsem pa je pomembno, da se ne greš hujšanja na ta način, da se določen čas (kot narekuje dieta) držiš diete potem pa spet vse po starem. Važno je, da preučiš sama sebe. Katere stvari delam narobe, kaj bi se dalo spremeniti,..., in narediti spremembe za vedno. Moj način je bil, da sem prestavila večerjo na zajtrk (zdaj brez njega ne morem), se izogibala sladkarijam, pila veliko vode (tega se tako navadiš) in seveda vsak dan gibala. Pa je uspelo! Vendar vseh teh navad se v dveh letih tako navadiš, da postanejo del tvojega načina prehranjevanje in tako po hujšanju (oz. se nikoli ne neha, ker si na novem načinu prehranjevanja ostala) na pridobiš teže... Aja, moarm pa poudariti še to, da sem tudi jaz taka, da rada kuham, pečem in seveda jem. Tako, da mi je tudi v veliko oteževalno okoliščino pri hujšanju. Ampak, vseeno se da! Veliko uspeha! tasau