9. jan 2007 15:32
No, kar se Maje tiče - saj sploh ne vemo, če ima res toliko kg viška, da bi dejansko morala hujšati... MOgoče se ja pač začasno odločila, da še ni tako kritično... Če se je in se dobro počuti v svojem telesu, potem je vse ok. (Se pa strinam, da takrat, ko je pisala ta post, se verjetno ni, če je hotela nekaj spremenit). Jaz nimam izkušenj z (namernim) hujšanjem, sem imela srečo do zdaj, nekaj pa sm se učili na faksu in nekaj sem pobrala sproti. Res je, da če telo navadiš na manj hrane, se nauči prit skoz z manj hrane, zato ga je treba nekak okoli prinest. Jaz sem recimo zdaj bila kar nekaj časa bolana in nisem jedla skoraj nič, kar pa sem, sem zbruhala in zdaj, ko včasih ne zbruham večerje, sem se že zredila za 1 kilo. Je pa res, da je pri meni to trenutno zaželjeno, ker sem med boleznijo precej shujšala, pa še drugi razlogi so;) Ko sem zvedela, da sem noseča in mi je začelo bit slabo skoz, je bilo na začtku boljše, če sem kaj pojedla, zdaj ne pomaga nič več;) No in takrat sem si rekla, da verjetno ni najbolj zdravo, da vedno v takem primeru jem sladkarije in slanarije, ker so pač najbolj priročen prigrizek in sem si jemala s sabo zdravo hrano in pač to žvečila. Dejstvo je, da ješ to, kar imaš v bližini. Torej o hujšanju nimam pojma, ampak prigrizke pa lahko spremeniš takole: - v trgovini ne kupuješ vedno svojih ljubih piškotov, čokoladk,... če jih ne boš imela doma, jih enostavno ne boš mogla jest - kot ti je že Vandy svetovala, kupi si jih takrat, ko se hočeš nagradit za nekaj, kar si dobro naredila, ne pa vsak teden - jaz si v trgovini rečem, da si lahko privoščim katerokoli zdravo hrano, k mi zapaše, ampak zato en bom kupila sladkarij - ker dejansko sem tudi veliko bolj vesela enega mangota kot vrečke bonbonov, ki je sicer včasih cenejša, ampak če postane redni artikel, si z denarjem kmalu na istem... Torej privošči si kako eksotično sadje, probaj novo vrsto zelenjave, kupi si boljšo ribo, če jih imaš rada in se rajši s tem nagradi, en pa s piškoti - v službo si za malico nesi oprano in natrgano solato, opran, narezan korenček, redkvice, jabolka, mandarine, skratka sadje in zelenjavo, suho sadje in kake oreške (pri njih baje ni dobro preitravat, če hujšaš) vse te zadeve lahko človek mirno gricka in ima mir, če je to to, kar rabiš, se počuti fajn, pa se od tega ravno ne boš zredila... - te zdrave zadevice si lepo zapakiraj, daj na lep krožnik,... mora ti bit užitek, ko to ješ... Ker je vsekakor lažje odvit snikers kot pa oprat korenček, ampak se splača:) Evo moji razlogi za to, da sem spremenila prigrizke, so bili sicer čisto drugi, saj sem pač rabila več prigrizkov in toliko sladkarij ne bi bilo ok za naju, čeprav prej nisem imela težav s kilogrami, ker pač veliko športam, ampak princip je pa isti. Aja, potem sem itak zbolela in se ni bilo za bat, niti da bi se pretirano zredila niti da bi pojedla preveč sladkarij, ker mi je pasalo samo sadje, pa še shujšala sem toliko, da sem se tega ustrašila... Ampak zdravi prigrizki bojo pa kar ostali do konca, čeprav zdajle mi ne paše nič... Je pa tudi res, da sem bila že od otroštva navajena, da sem za malico vedno imela sabo vsaj par jabolk, seveda pa še kaj drugega zraven, sadje obožujem, samo ne morem samo od nejga živet... Veri