Bar2 - za tiste ki ga gledamo

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

17. okt 2006 12:08

mimika je napisal/a:
Namreč gender issue. 3 so izpadli, vse tri ženske. Ljudje imajo rajši moške. Presenetljivo je to, da se niti ženske medsebojno ne podpirajo. Ni solidarnosti, zgolj fovšija ali kaj?! Ne vem. Na volitvah je zelo podobno. Večinoma so izvoljeni moški. Naj še tako uzakonijo ženske kvote, ne pomaga, izvoljeni bodo moški. Pri volitvah vedno pridem do zaključka, da je glavnina volivcev v srednjih letih in starejših in ta populacija ja patriarhalno vzgojena. A so znani podatki od prejšnjega Bara, kateri spol pošiljateljev SMS prevladuje? Vsakega komentarja na moja razmišljanja bom zelo vesela.
Meni je najbolj ostala v spominu razlaga na to temo pri Ally McBeal, ko so odvetniki delali "fišizme" (mislim, da se je tem ugotovitvam tako reklo) in so rekli nekako takole: ženska, žensko sovraži, ne mara, tekmuje z njo, ji postavlja polena pod noge, dostikrat se poistoveti z njo in hoče biti ona samo zato, da bi imela stvari (oblačila, obutev, avto, hišo, moškega, družino,...), ki jih ima, vendar pa, ko je druga ženska v kakršnih-koli težavah, ji bo vedno priskočila na pomoč in se zavzela za njo, da ji bo našla rešitev in pomagala in to samo zato, ker bi v nasprotnem primeru ženska žensko že zdavnaj uničila... Tako nekako je šla njihova razlaga... Teško rečem, da se strinjam z njo. Res pa je, da nikoli nisem marala zadrtih, vreščečih, paničnih, cmeravih,... žensk/moških. Problem je v tem, da se moški lažje in bolj kontrolirajo (bog ve zakaj) in imajo manj izpadov. Tisti, ki pa so, pa pridejo in hitro minejo (takšne imam tudi jaz), potem pa grejo dalje... Ne javkajo in mjavkajo v nedogled par let zaradi enega problema... Pa seveda to ne velja za vse, da ne bomo posploševali. Ljudje smo si različni in prav je tako. Nekatere bolj sprejmeš, druge manj... Tudi prav. Lp, Silva

ealy  

član od: 27.5.2004

sporočila: 173

17. okt 2006 12:27

Bastjan na trenutke nima pojma kaj govori in kaj sprašuje. Najprej mu je Katja povedala kaj vse bo v baru pogrešala, potem pa jo vpraša - kaj pa boš najbolj pogrešala?? Če človek ne odgovori tako kot bi on hotel slišati, kar večkrat vpraša, kekec!! ealy

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

17. okt 2006 12:42

Uh, tega pa nisem opazila, Ealy. ( Pa ga imam kar pod drobnogledom. Smo zamenjale v službi radijsko postajo zaradi njega...) Pa baje mastno služi s temle voditeljstvom... Pa že v prejšnjem Baru je oz. so navijali za Mišota in ko je bila naloga, je Bastjan prišel in vneprej povedal, kdo je njihov favorit za oddajo. ( To je bilo bolj proti koncu oddaj...). zato je bilo par stvari prikritih in na vse pretege so se trudili, da bi Mišo zmagal. Pa ni...

silva  

17. okt 2006 13:19

Ali mogoče kdo ve, katerega je Tina izbrala, da "prestopi" iz njene skupine v drugo (včeraj na koncu oddaje je bilo rečeno, da ima 5 min časa, da se odloči...

vegeterianka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 282

17. okt 2006 13:26

Silva izbrala je Špelo. Samo nekaj pa mi je bilo danes zelo smešno ko sem brala 24 ur Bar, da sta Tamara in Jernej spet imela telovadbo pod odejo, ko sem včeraj videla na Tv kako je Jernej poslal Tamaro v Baru nekam ******* Kako so se skregali, da bo tukaj še zelo napeto ozračje, ker največji faktor je tukaj alkohol saj ga je več kot v prvem baru....sedaj teče po potokih vsak večer. najbolj mirni so nekako : Špela. Tina, Gašper, Klemen in dokaj "Gregor" in Bojana, ki misllim, da bodo edini še na koncu ostali, da bodo tekmovali med seboj. vendar pustimo se presenetit vegeterianka Sporočilo je spremenil(a) vegeterianka dne 17. okt 2006 13:27:52

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

17. okt 2006 13:26

Špela bo šla v drugo skupino. alexis

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

17. okt 2006 13:28

No vegetarianka, pa si me prehitela za nekaj sekund. alexis

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

17. okt 2006 13:29

Ampak tole med Tamaro in Jernejem je pa že mal smešno, no... ( Čim sta nabita skup prideta...???)

silva  

17. okt 2006 13:43

Hvala vam za odgovor. Torej je Špela z eno nogo že na vročem stolu (že drugič). Se res bojim, da bo ona letos "Andrej" - soigralci je ne trpijo, ljudje jo bodo pa kar "noter tiščali". Špela meni ni všeč, ker je prav hinavsko tiho - nikoli ne veš kaj misli - tudi nič ne pove...
vegeterianka je napisal/a:
najbolj mirni so nekako : Špela. Tina, Gašper, Klemen in dokaj "Gregor" in Bojana, ki misllim, da bodo edini še na koncu ostali, da bodo tekmovali med seboj.
Izmed zgoraj naštetih, sta mi najbolj všeč Bojana in Gašper. Ko je treba povesta svoje mnenje, ko pa ni treba sta pa tiho. Za hrbti pa (vsaj nisem opazila) ne ogovarjata.
vegeterianka je napisal/a:
Samo nekaj pa mi je bilo danes zelo smešno ko sem brala 24 ur Bar, da sta Tamara in Jernej spet imela telovadbo pod odejo, ko sem včeraj videla na Tv kako je Jernej poslal Tamaro v Baru nekam *******
Je mogoče kdo dobro slišal, zakaj jo je poslal? Zdelo se mi je (nisem pa dobro slišala zaradi pare pri likalniku ), da ji je rekel nekako v smislu, kaj je narobe in zakaj ga tako gleda... Samo nisem pa ravno zaštekala, zakaj je ona njega grdo gledala in potem jo je poslal... Se pa tale 18 letnica res glupo obnaša!

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

17. okt 2006 14:00

Jah, Tamara je zaljubljena ...takrat se noben normalno ne obnaša, kr spomnite se nase. Ok, res pa da se jih snema, to je pa druga stvar...jst ne bi niti mogla tega počet pred javnostjo. Men je pa Špela ok, vsaj ne afna se non stop, pove, kar misli - in to takrat, ko se jo vpraša, ne pa kr prek in prek. Res da izstopa, ker ne pije, ne kadi...tudi jaz s temi stvarmi ne pretiravam, ampak ko je žur, je žur. Zakaj bi morali bit vsi enaki...mislim...svašta, da iskrenost, abstinenco, odraslost...in ne vem kaj še vse obsojate...moje mnenje pač. jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti