17. okt 2006 12:08
mimika je napisal/a: |
Namreč gender issue. 3 so izpadli, vse tri ženske. Ljudje imajo rajši moške. Presenetljivo je to, da se niti ženske medsebojno ne podpirajo. Ni solidarnosti, zgolj fovšija ali kaj?! Ne vem. Na volitvah je zelo podobno. Večinoma so izvoljeni moški. Naj še tako uzakonijo ženske kvote, ne pomaga, izvoljeni bodo moški. Pri volitvah vedno pridem do zaključka, da je glavnina volivcev v srednjih letih in starejših in ta populacija ja patriarhalno vzgojena. A so znani podatki od prejšnjega Bara, kateri spol pošiljateljev SMS prevladuje?
Vsakega komentarja na moja razmišljanja bom zelo vesela. |
Meni je najbolj ostala v spominu razlaga na to temo pri Ally McBeal, ko so odvetniki delali "fišizme" (mislim, da se je tem ugotovitvam tako reklo) in so rekli nekako takole: ženska, žensko sovraži, ne mara, tekmuje z njo, ji postavlja polena pod noge, dostikrat se poistoveti z njo in hoče biti ona samo zato, da bi imela stvari (oblačila, obutev, avto, hišo, moškega, družino,...), ki jih ima, vendar pa, ko je druga ženska v kakršnih-koli težavah, ji bo vedno priskočila na pomoč in se zavzela za njo, da ji bo našla rešitev in pomagala in to samo zato, ker bi v nasprotnem primeru ženska žensko že zdavnaj uničila... Tako nekako je šla njihova razlaga...
Teško rečem, da se strinjam z njo. Res pa je, da nikoli nisem marala zadrtih, vreščečih, paničnih, cmeravih,... žensk/moških. Problem je v tem, da se moški lažje in bolj kontrolirajo (bog ve zakaj) in imajo manj izpadov. Tisti, ki pa so, pa pridejo in hitro minejo (takšne imam tudi jaz), potem pa grejo dalje... Ne javkajo in mjavkajo v nedogled par let zaradi enega problema...
Pa seveda to ne velja za vse, da ne bomo posploševali.
Ljudje smo si različni in prav je tako. Nekatere bolj sprejmeš, druge manj... Tudi prav.
Lp,
Silva