Evrovizija

tema je zaklenjena

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

tema odprta - 19. maj 2006 13:24 | ogledi: 2.958 | odgovori: 65

Hojla!

Totalno nekulinarična tem, ampak se moram izkašljat....

Enostavno bom nehala gledat, nas Anžej , res da je preveč migal (vsaj meni se zdi tako), ampak pesem je pa bila fantastična... Majko mila....vsako leto se mi zdi nas komat vreden finala, pa se kar capljamo... Imam obcutek, da smo res en klinac palac vredni. Očitno nobenemu sosedu ni kaj dosti mar za nas (razen redkih izjem). Italjani tako ali tako ne glasujejo, Avstrijci so tako tako, Madžarom se fučka (se mi zdi), s hrvati smo pa tako ali tako non stop na boljni nogi....Kot sem prej omenila..najdejo se redke izjeme, ki so sposobne videti prek plota, ampak te izjeme so res izjemne...

Mogoče sem pa samo jaz preobčutljiva...

Ludeki božji, naj nam enkrat en finale privoščijo no, kaj smo res tako neprepoznavni, celo armenci, s totatlno bednim komadom so noter prišli.... Za zjokat... Saj vem, da o okusih ne gre razpravljat, ampak.....

Vsaka pohvala Anžeju, ves se je dal noter...še najbolj mi je žal za njega. Škoda, škoda....

Lp,

veverica

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

19. maj 2006 13:30

Kaj a ni v finalu???

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

19. maj 2006 13:31

Se kar strinjam. V finale je prišlo kar nekaj poraznih pesmi. Nasploh se mi je zdelo, da skoraj ni nobene dobre pesmi, ko sem poslušala tekmovanje... Če bi bilo po moje, bi kar ukinila Emo. Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

19. maj 2006 13:33

Sara, z eno besedo si rekla vse: neprepoznavni. Ne samo na Evroviziji, še kje drugje. Se pa zgodi, da nas zelo prepoznajo: ko so naši nogometaši igrali pred nekaj leti v PArizu s Francijo, je tamkajšnji l"Equipe objavil na prvih petih straneh vse mogoče o Sloveniji. Športni dnevnik, a poln podatkov o Sloveniji, kaže, da jim je bil vir naš statistični urad. Še take podrobnosti, kdaj je kdo od naših športnikov dosegal uspehe pod Yu zastavo in od kdaj pod slovensko. V tistih dneh so me nekatere prodajalke v Parizu, ko sem plačevala s kreditno kartico, spraševale, če sem iz "Slovenie" in pa kakšno o naših nogometašim smo rekle... Tako da smo v določenih okoljih zaradi kakšnega dogodka kdaj tudi prepoznavni. A kdo od Parižanov na primer ve, da je na enem njihovih trgov od lanske jeseni tudi cepič najstarejše trte na svetu, tiste 400 letne iz MB? Popularna glasba pa je po mojem mnjenju področje, na katerem smo ne evropski sceni res popolnoma neprepoznavni. In nima se smisla zaradi tega obremenjevat. Mamamia mamamia

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

19. maj 2006 13:44

Res škoda, komad ni slab pa tipo ma dober glas! katti

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

19. maj 2006 13:47

Me kar srh spreleti če pomislim na Finsko in njigove "gnijoče" obraze... Mislim, da sploh kaj takega dovolijo. Sem se danes že dovolj presikirala zaradi Anžeja- roko bi dala v ogenj, da bomo prišli v finale. Pa bi se močno opekla. Kot je rekla mamamia, glavni razlog je neprepoznavnost. Lep dan vam želim

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

19. maj 2006 13:57

Jaz se pa vsako leto tresem, da ne bodo spet kakšne sestre... Ma, mi je bilo res nerodno takrat... Od takrat ne spremljam več niti Eme niti Evrovizije. Mogoče pa preveč kopiramo in smo zato prepoznavni samo toliko, kolikor je povprečje. Je pa napredek že to, da je bila na Emi izbrana pesem, za katero ni bilo merilo "kdo bo najbolj slečen". Tako Anžej kot Omar sta dobra, pa še edina nista. Samo svoj stil morata izpiliti. Vrana

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

19. maj 2006 13:57

Mi imamo danes "dan žalovanja", ker so Anžeja vrgli izven ringa. Izgleda, da se moraš maskirat, potem pa prideš noter, če imaš dobro muziko in ali super glas-to pa sploh ni važno. Pekarica

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

19. maj 2006 13:58

No, Rožanec, tole je že debata o glasbenih zvrsteh in čisto možno, da če tebi metal rok ni všeč, da pa drugim je. Vsaj včerajšnje glasovanje tako kaže - pesem je bila tudi meni všeč, kar se kostumov tiče pa Finci niso bili edini s slabim okusom za oblačenje na včerajšnjem odru. Sej ni point v tem... da je Evrovizija pravzaprav neke vrste politična kuhinja, vemo že od davno. Stara Juga je bila velika država in je imela nekaj vpliva zunaj, tako da tam smo še imeli kako šanso in parkrat tudi uspeli. Zdej je pa na žalost tako... da je pač, kot je. In tudi televoting nič ne pomaga, če očitno naši "mali" glasbeni okusi in stili v evropskem formatu niso prepoznavni. Očitno ne zvenimo niti nostalgično mediteransko ali eksotično vzhodnjaško, niti melodično nordijsko (ne spominjamo na Abbo). In tudi toliko denarja ne prispevamo v evrovizijsko blagajno, da bi si - tako kot na primer VB ali Francija - lahko s tem kupili avtomatski nastop v finalu. Moj je včeraj zvečer bentil, zakaj ne pošljemo raje Sidharte ali pa Laibacha... Kaj pa vem! Tako kot pri turističnem oglasu na CNN nam manjka NEKAJ! Mogoče pa bi pomagalo tudi, če bi imeli malo manj "domače kuhinje" pri Emi in bi vsaj enkrat pesem napisal kdo krug in ne vedno ista družba Vlašič in Vlašič. Ne oporekam jim glasbenega znanja, ampak že neštetokrat se je pokazalo, da se njihove viže v Evropi ne primejo. Še Sestre, ki so bile dobre in "dugačne", kar ponavadi zapali, niso uspele. Kako naj potem "še ena" slovenska viža... tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 19. maj 2006 13:59:47

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

19. maj 2006 14:22

No nekaj na temo o prepoznavanju Slovenije: Nekega dne sta se sestala Bush in Drnovšek. Najprej se pogovarjata , potem se pa skregata. Nato gre vsak v svojo državo. Ko preide Drnovšek v Slovenijo naroči slovenski vojski, da napade New York. Letala odletijo in ga zbombardirajo. Drnovšek čaka, da bo Bush kaj rekel. Čaka tri dni, a odgovora ni. Zopet napoti letala na Chicago. Letala opravijo svoje, pridejo nazaj, a od Busha ni odgovora. Pošlje še enkrat letala , a tokrat na Washington. Spet ni odgovora. Drnovšek se razjezi in pokliče Busha, ter ga vpraša, zakaj ne reagira na to, da mu je on sesul tri mesta. A Bush mu odgovori:" A je pri vas na Slovaškem sploh še kdo živ?" marja

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

19. maj 2006 14:24

Nikakor ne gre za neprepoznavnost,mislim,da je slovenska glasba na evropski sceni vedno bolj prepoznavna,ampak politika dela svoje. Evrosong je vedno bolj bedna prireditev,kjer nikoli ne izbirajo pesmi,ampak države in bi bilo najbolje,da namesto tekmovanja za najboljšo evropsko pesem uvedejo tekmovanje za najbolj priljubljeno evropsko državo.Prepričana sem,da bi verjetno vedno zmagala katera od državic nekdanje Sovjetske zveze. Italjani so bili najbolj pametni in so hitro ugotovili,da je evrovizija bedna in da tam nimajo kaj iskati. Vsa čast pa Anžeju in njegovi ekipi,kajti uspel jim je najboljši nastop slovenskih predstavnikov na evrosongu do sedaj. Mogoče ga evropa res ni opazila,opazil pa ga je marsikateri glasbeni producent in kaj lahko se zgodi,da bo naša pesmica bolj popularna,kot pa sama zmagovalka.To pa je "plan B"! Tako,da Sara,naj ti ne bo žal Anžeja,prepričana sem,da bo s tega tekmovanja odnesel več,kot sama zmagovalna pesem.Baje bo Anžejevo pesmico kmalu slišati v ruščini. Finci,ha,ha,ti pa imajo jajca,da si upajo takšni pred obličje vse Evrope.Jaz bom glasovala zanje.Res zgledajo grozno,ampak njihov komad je boljši od marsikatere eksotične na,na,na,la,la,la zvijajoče se pesmice. Pa še nekaj glede prepoznavnosti Slovenije:glede na to kakšne politike imamo je bolje,da ostanemo neprepoznavni,kot pa da smo v sramoto celi uniji. Ali veste,da bi za denar,ki ga bodo namenili za obnovo parlamenta lahko kupili šest najmodernejših operacijskih miz? Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti