Ikea

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

26. jun 2008 10:22

Žal danes kvaliteta ne pomeni tudi visoka cena, ravno tako se dogaja v Ikei. Nekateri imajo slabo mnenje o Ikei ravno zaradi tega ker imajo nizke cene ampak noben se ne vpraša zakaj, pač pri njih ni marže. ycrna

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. jun 2008 11:43

ma ni to čist res... smo bli prejšnjič s starši gor, da bi pogledli mal pohištvo, pa je fotr sred ikeje bentu ker škart les je.. pa sej porineš not noht, pa so kr odtisi.. večina sedežn brez fedr... res smo bli jezni ker smo brezveze gor tolkli. do zdej smo bol kot ne gledli dodatke, pohištvo bol tko tko, se nam že prej ni zdelo neka kvaliteta, pa nas je ena prepričala da nej gremo pohištvo pogledat.. pa se nismo zmotli... les je večina breza in smreka... tanajbol mehk ena lepa hrastova kuhna v katalogu, gor pa totalno rumena... ajd, sej hrast itak postane rumen, sam taka razlika med katalogom in realnostjo? jaja, lepo pa je... še in še.. js bi kr vse mela ;) tamalo in pocen pohištvo še nekot gre.. tist si pač prvoščiš tud če ni high quality, samo tapravo pohištvo se pa men ne zdi oh in sploh pocen, sploh kake sedežne pa ja majo drage.. všeč so mi posteljnine! vedno prvlečem kako ;) igrače majo dost pocen, pa sploh dekor bannanna Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 26. jun 2008 11:46:06

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

26. jun 2008 11:47

Meni se zdi kakovost ikeinega pohištva primerna ceni, s tem, da marsikaj sploh ni poceni. Samo nizkih cen pa zanesljivo nimajo zato, ker ni marže - kako bi pa sicer postal njen lastnik najbogatejši Evropejec? Lažje gre s pritiskom na cene dobaviteljev čez vsako mero - Razgoršek je eden takih lepih primerov, se ga še kdo spomni? Kako naj recimo prodajajo komplet posteljnine za ceno, za katero še metra blaga ne dobiš? Verjetno jo je nekdo v Bangladešu šival za nekaj deset evrov na mesec. Cenovna prijaznost do kupcev pač udari koga na drugi strani, trgovca zanesljivo ne... lep pozdrav, Sonja

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

26. jun 2008 22:27

Imela sem priliko videti dokumentarec posnet skrijaj, kako delajo za Ikeo v deželi tretjega sveta otroci, ženske im možje za minimalen zaslužek. Kako rokujejo s kislinami brez zaščite .... Seveda so avtorja tri urnega (če ne štiri) dokumentarca, dobro plačani Ikejini odvetniki dobesedno zmleli. Verjetno posneti flm prav tako.

kobra 1

ycrna  

26. jun 2008 23:04

limnol kar jaz vem Ikea svoje pohištvo tudi izdeluje...ne vem o katerih dobaviteljih torej govoriš.. ycrna Sporočilo je spremenil(a) ycrna dne 26. jun 2008 23:06:16

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. jun 2008 1:09

like,, na mojih škatlah piše clo made in slovenia ;) bannanna

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

27. jun 2008 7:52

jaz grem v ikeo po dopustu, torej po 7 juliju. mimika povej kaj rabiš. nektarina

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

27. jun 2008 11:00

Mislim, da Meblo dela vzmetnice, pa Armal pipe, Razgoršek je odstopil od pogodbe. Verjetno še kakšno slovensko podjetje dela za njih. Maržo zagotovo imajo, nizka cena pa je verjetno na eni strani posledica "privijanja" izdelovalcev in na drugi strani masovna proizvodnja. Poleg tega je tudi sistem prodaje zelo poceni. Če prav pomislim, nakupovanje večjih kosov sploh ni tako preprosto. Pa tisto skakanje po skladišču... mimika

ycrna  

27. jun 2008 11:03

hmmm...jaz pa sem imela vedno v glavi da oni pohištvo vse sami delajo, sicer pa pipe, vzmetnice...to ni pohištvo. ycrna

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

27. jun 2008 11:05

Zanimivi so tile komentarji , jih je kar luštno brat, kolikor ljudi toliko različnih mnenj.Ikea ne proizvaja sama pohištvo, ampak ga naroča pri raznih pohištvenih firmah, od tega smo tudi mi-tam kjer sem zaposlena.Cena je nizka zato, ker se to dela v res velikih količinah-serijah.Glede kvalitete- vsak izdelek je kvaliteten, glede na svojo ceno in glede na namen. Seveda z ceno kuhinje v Ikei ne moremo pričakovati kvalitete take kot jo ima nek mizar pri nas. Glede na dohodke ki jih imamo , temu primerno si običajno izbiramo tudi trgovine. In tisti, ki malo zaslužimo in, ki si kupujemo sami, ne ati ali mami, smo ponosni na to kar imamo pa če je tudi kupljeno v Ikei. Sama imam kuhinjsko mizo in komodo  kupljeno sicer pri nas, vendar delana za Ikeo, sestavila sem jo sama in sem kar ponosna ko pogledam proti mizi( če je seveda pospravljena).

Je pa nedavno pri kolegu naročil kuhinjo en zelo znani slovenec, ki ima veliko pod palcem, mimo grede njegove kuhinje niso iz pod 10.000€, stranka pa je kupila najcenejše pomivalno korito , ker so bili drugi baje predragi. Mizar le tega ni hotel vgraditi.

Mogoče bi pri vseh teh mnenjih, bilo prav, da bi vsak napisal res svoje mnenje, oziroma izkušnje, ne pa na splošno kritiziral celotno ime neke firme ali posamezne zadeve.

Nektarina lepo te prosim, če mi lahko sporočiš, ko boš šla v Ikeo , ali imajo tudi rastavljeno toliko kot je na njihovi internetni strani. Do septembra moramo nabaviti še eno otroško ali mladinsko sobo , ker imamo prvošolčka.

upam, da nisem dodala na ogenj, to je samo moje osebno mnenje.

lp

sladkajmo se

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti