Izpadanje las

dzeljan  

član od: 4.1.2004

sporočila: 79

26. mar 2008 21:03

darja- jaz sem bila čist obupanja, ker so mi lasje začel izpadat zaradi dojenja. saj vem, da naj bi nehali izpadat, ko bom nehala dojit, sam to pač ne bo tolk kmalu. in sem že preventivno delala vse, kar so mi svetovali (kapsule za lase, vitamini...), pa ni pomagal. pred 10 dnevi sem začelo s prosom in se mi zdi, da je zdaj izpadanja veliko manj. tko, znormaliziralo se je upam, da bo s tabo tudi tako

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

26. mar 2008 21:39

dzeljan je napisal/a:
darja- jaz sem bila čist obupanja, ker so mi lasje začel izpadat zaradi dojenja. saj vem, da naj bi nehali izpadat, ko bom nehala dojit, sam to pač ne bo tolk kmalu. in sem že preventivno delala vse, kar so mi svetovali (kapsule za lase, vitamini...), pa ni pomagal. pred 10 dnevi sem začelo s prosom in se mi zdi, da je zdaj izpadanja veliko manj. tko, znormaliziralo se je upam, da bo s tabo tudi tako
Lasje ne izpadajo (vsaj praviloma ne bi smeli) do konca dojenja, ampak samo določen čas (kakšen mesec), dokler se hormoni, ki se spet normalizirajo na stanje pred nosečnostjo, ne uravnajo. Tako je bilo vsaj pri meni...... 3x . Zato tudi razne kapsule in vitamini v tem primeru na pomagajo, ker pač ne vplivajo na hormone. Lasje po porodu izpadajo predvsem iz razloga, ker med samo (zaradi spremembe hormonskega ravnovesja) nosečnostjo izpadajo manj, in ker se po porodu to spremeni, se zgodi pač to, da bolj obilno izpadajo. Panika je predvsem zaradi tega, ker se to zgodi v kratkem času in včasi gredo dol tudi šopi las. Tudi pri meni se je prvič zgodilo tako...... sedaj tretjič pa sem bila na to že pripravljena. Pa občutek imam, da so nazadnje najmanj izpadali, ali pa sem se na to nisem toliko ozirala, ker sem to pričakovala, lahko pa tudi zato, ker imam krajše lase... Tako da dzeljan, možno da se je pri tebi stanje že normalizira zaradi drugih dejavnikov..... Meni je do sedaj še najbolj pomagala kura s prej omenjeno kolekcijo in skrajšanje las ter s tem povezano striženje. Lase sem si sedaj spravila na neko normalno raven, ampak bom poskusila tudi s prosom, saj preventiva ne škodi, pa tudi zaradi moža, ki se še bolj trudi okrog svojih las, on pa seveda zaradi drugih razlogov........... katjushka

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

27. mar 2008 15:32

Punce,hvala,res pa je da jaz nisem nič dojila...pa mam dost velike j...,in po porodu nisem imela problemov nastali so kasneje. Darja -

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

27. mar 2008 19:03

Jaz proso uporabljam za zakuho v juhi, je tudi zelo dobro. Bom pa še probala uživati surovo proso zjutraj v kislem pudingu, katerega jem za zajtrk. Bom poročala, če se mi bodo lasje kaj popravili. regina

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

27. mar 2008 19:58

Jaz imam zelo dolge lase, barvane enkrat mesečno po celi dolžini. Z izpadanjem, cepljenjem konic, prhljajem in ostalimo nevšečnostmi nimam težav, odkar sem odkrila frizerko, ki uporablja naravne izdelke za nego las. Pri njej kupujem šampon, koprivin pripravek proti prhljaju, redčenju las - to predvsem potrebujejo moški. K njej sedaj prihajajo čisto obupane stranke, ki si ne znajo več same pomagat. Pravi, da je finta v preveč onesnaženem lasišču. Baje, da šamponi in ostale zadeve vsebujejo preveč silikonov, ki se nalagajo na lasišče. Lasišče zboli in posledica so izpadanje las, prhljaj, preveč suho lasišče.... Strigla se že nisem dve leti in pol, torej bo nekaj od tega držalo. Lasje so zdravi in imajo lesk, lasišče ne srbi in se ne masti. PACKA

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

27. mar 2008 23:40

Nisem prebrala vsega, je preveč strani. Mogoče je katera že napisala, a vseeno ... pred leti so moji mami po premočni trajni zelo na veliko izpadali lasje in v skrajni sili, ko ničesar drugega ni pomagalo, si je v lasišče vmasirala čebulin sok. Ne vem točno, kako dolgo je to delala, ampak stanje se ji je vidno popravilo. Probaj, škoditi ne more. seherezada

darja-  

28. mar 2008 13:36

Packa lahko bi napisala s katerimi barvami se barvaš..pa kateri šampon kupiš. Tudi moja frizerka uporablaj dobre barve (Kadus),vsaj pravi da so pri njej pa sem kupila šampon Rising ali nekaj podobnega.. Darja -

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

29. mar 2008 21:08

darja- je napisal/a:
Packa lahko bi napisala s katerimi barvami se barvaš..pa kateri šampon kupiš. Tudi moja frizerka uporablaj dobre barve (Kadus),vsaj pravi da so pri njej pa sem kupila šampon Rising ali nekaj podobnega.. Darja -
Harologi. PACKA

darja-  

31. mar 2008 8:58

LP Sem poštudirala,da je mleto proso čist naraven diuretik.........prebava super ja, še vedno pa mi grozi pleša.. Darja -

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

31. mar 2008 9:45

Po mojem mnenju dolgoročno proso s svojimi učinkovinami pripomore k boljši kvaliteti las, verjamem, da čudežev pa ne dela. V vsakem primeru škodi ne, bo pa naše črevo bolj hvaležno... katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti