Izpadanje las

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

16. apr 2008 8:00

Predvidevam, da bodo tudi tebi (kot vsem, nekoč tudi meni) povedali nekaj v smislu zapacanosti in zaradi tega lasje ne morejo poganjat in ... Ker nisem strokovnjak, pač ne morem reči, da je to en bla bla bla in dodaten cekinček v mošnjiček proizvajalca raznih maž, ki to zapacanost "kao" odpravijo. Jaz in še 4 znanke nismo imele nobenih dodatnih težav zaradi prebujnega naglavnega okrasja po takšni seansi (nekajkratni). So se pa meni lasje še bolj mastili in imela sem občutek, da mi bodo vsi odpadli.

In sem po dolgih letih srečala bivšo sodelavko, nekoč je imela izredno redke lase, ob tem srečanju pa lepo in kar bujno paž pričesko. Pa sem jo kar direkt vprašala, če je kaj bolna, saj sem bila prepričana, da ima lasuljo. Povedala mi je, da ji je neka gospa, ki se v njihovi vasi ljubiteljsko ukvarja z zeliščarstvom, rekla, naj si lasišče 2x mesečno natre s ricinovim oljem, zavije glavo v nekaj bombažnega in to pusti nekaj ur, še najbolje pa čez noč, potem pa normalno spere z vodo in šamponom. Seveda sem sprobala in tudi kar težko verjela, da so bili zjutraj lasje skoraj suhi (pa sem lasišče res izdatno zvečer natrla). Če ta maža pomaga sicer ne morem trditi, vendar pa imam jaz sedaj res opazno več las, kot pred 3 leti (kar lahko potrdijo vsi, ki me dalj časa poznajo). Je pa najbrž zdaj tak čas, ko vsem lasje malo bolj izpadajo.

Ognjič

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

16. apr 2008 19:53

Ognjič, prav imaš,res imam zamaščeno lasišče,kupila sem neko čistilno peno firme Rougj(sploh ne znam izgovorit),je pa res da mi ni vsiljevala nič drugega,ker sem povedala da že uporabljam Vichy ampule,češ naj jih porabim,čez en mesec pa sem spet naročena. Z ricinus oljem sem se masirala že pred leti,pa še en rumenjak sem dodala,ja tudi to bi še lahko sprobala... Skratka še en mesec čakanja,če bo vse padlo dol.... A katera mogoče pozna izdelke Rougj.. Darja -

darja-  

22. apr 2008 17:59

Nobena nič ne napiše,menda ja se ni vsem stanje že izboljšalo,samo meni ne.!! Darja -

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

22. apr 2008 18:16

Naj se jaz malo pohvalim,tretji teden jem proso in drugi teden siliceagel,se mi zdi da je veliko manj las po kopalnici.Samo sedaj ne vem kaj pomaga,silicea ali proso.Sem si rekla da bom vztrajala mesec dnibomo videli,ali se še splača.Sem pa opazila ,da imam nohte bolj čvrste. lp goga

darja-  

25. apr 2008 20:23

gogad kako si ti lahko srečana,jaz pa še kar "jem"lase,povsod so tako da so že drugi živčni... menda bo bolje no,upam.. Darja -

darja-  

8. maj 2008 14:58

lp Naj napišem samo to da pri meni še kar ni sprememb,moji lasje so prava katastrofa... Darja -

darja-  

21. maj 2008 20:43

Danes sem bila že na drugem pregledu z mikro kamero.Spet sem dobila čistilno peno in ampule s katerimi se moram masirat.Teh še nisem uporabljala,prej sem imela Vichy-jeve. Kljub vsem vitaminom in napitkom pa je moje stanje porazno. Tako zdaj pa grem h zdravniku in si bom dala pregledat kri in ščitnico,pa bomo videli kaj bo. Zdaj pa me že mal grabi panika,sam moram pa napisat da imam izredno veliko novih las,mi vse "štrli",ko da imam na glavi venec ha,ha,ha.. Darja -

anemona  

član od: 9.5.2008

sporočila: 124

22. maj 2008 12:56

Izdelki Rough niso slabi vendar se rezultati pokažejo šele po 4 mesecih.Sama sem to rabila pred 3 leti.Biti moraš reden, potrpežljiv uspeha ni čez noč.velikokrat je kriv tudi stres. anemona

darja-  

23. maj 2008 9:12

Do takrat bom plešasta............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Darja -

sukrček  

član od: 3.6.2007

sporočila: 7

23. maj 2008 12:09

Draga Darja berem ta tvoja poročanja in držim pesti..... Podobne probleme z izpadanjem las sem imela tudi sama, pa mi je dermatolog predpisal nek losjon za lasišče dexa... (ne vem več celega imena), ki je kar pomagal s tem, da sem mogla tudi dvigniti železo v krvi. Imam podoben problem, venadar z nohti. Jem proso, lan .... in vendar se mi na konicah nohtu kar naprej pojavljo zarezice kakor bi noht cvetel.... Vztrajnost se nama bo 1 x obrestovala vem :) lp iz balija... pardon obale sukrček

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti