Izpadanje las

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

1. okt 2008 15:15

Vendelina jr, pa sej jest te obožujem! Košuta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2008 15:17

Košuty, bejb, ni treba tako strastno... A si probala s kroglicami ali z linžerijo ali z obojim?... Lep dan Vendelina jr.

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

1. okt 2008 18:40

Ko pa te nekdo sreča na cesti in ti reče ja kje so pa tvoji lepi lasje,bi se pa človek kar zjokal...moje stanje ni po vseh žavbah nič bolje...sem pa res že na koncu z živci...traja pa že mesece. Darja -

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

2. okt 2008 7:21

darja- je napisal/a:
...moje stanje ni po vseh žavbah nič bolje...sem pa res že na koncu z živci...traja pa že mesece. Darja -

Mogoče pa je tvoje stanje slabše ravno zaradi raznoraznih žavb... poskusi se prenehati živcirati, pa bo stanje dosti boljše. Vsaj pri meni je tako (in kot avtorica te teme lahko rečem, da sem tudi jaz imela težave). Moji lasje so kakršni so, zanje skrbim do določene meje, ne vem kako lepe frizure pa tako ali tako ne morem imeti, ker imam že od nekdaj na glavi sračje gnezdo. Navadila sem se, da jih umivam na 2 dni, da enostavno moram imeti krajšo frizuro (potem, ko sem se postrigla, se je izboljšalo tudi stanje las), redno hodim k frizerju in se barvam (pa pač dam gor kakšno lepo barvo, da vsak najprej opazi to ) in to je to. Lasje ne padajo več ven v šopih, v glavi sem si naredila, da je fino če se malo kodrajo (čeprav tega res ne maram in so ti kodri res "kar nekaj"- prej ena čudna štrenasta "nevem kaj", kot pa karkoli lepega). Če komu nisem všeč, mi visi, da ne povem do kje... nisem lepotica, sem pa povprečno sposobna kmečka deklica, ki je prepričana, da lahko s svojim obnašanjem, pametjo in odprtostjo prileze dosti dlje, kot pa če bi bila "supermiss ne vem česa". Super miss si lahko nekaj let, pamet, izkušnje in pozitiven pogled na življenje pa ti ne more vzeti nihče

In življenje je lepše, sonček spet sije- in jaz ga vidim tudi na takšen deževen dam

Lep dan in veliko se smejte

MancaS  

član od: 28.9.2007

sporočila: 107

8. okt 2008 14:50

Ladies, danes v DM-u opazila novo kolekcijo Schwarzkopf Activ, ki vsebuje šampon in tonik proti izpadanju las (Activ F za ženske in Activ M za moške). Za lažjo predstavo sta tukaj dve slikici (za tiste, ki obvladate nemško, pa tudi informacije o izdelkih): http://www.cosmoty.de/news/1658/ Nalepk na embalaži nisem prebrala, ker me je pred trgovino čakal en živčen :), zato ne vem, kakšne učinke obljubljajo, ampak morda bi bilo vredno poskusiti. Lp, Manca MancaS Sporočilo je spremenil(a) MancaS dne 08. okt 2008 14:56:25

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

14. okt 2008 11:20

Košuta je napisal/a:
Sem nova na forumu.....Jem bolj ali manj normalno hrano, le neredno, pojem pa ogromno tune Rio Mare, skoraj vsak dan, sira, sadja in zelenjave......

Zanima me, če še katera izmed vas, ki vam izpadajo lasje, pojeste dosti tune Rio Mare?

silva  

14. okt 2008 12:14

Pazljivo sem prebrala vse strani in vidim, da je to omenila samo Košuta.

Stvar je namreč takšna. Nekje od marca letos sem si skoraj vsak dan (vsaj 3x na teden) za malico kupila Insalatissimo RioMare (pikantno varianto). Željo po teh ribah sem imela več kot 4 mesece. Junija sem opazila, da se mi lasje nenormalno mastijo in izpadajo bolj, kot ponavadi (tudi jaz imam malo daljše).

Ni mi bilo logično (saj živim vedno enako, razen tega, da letos poleg ostalega dela, še gradimo). Konec julija se je cena teh rib drastično zvišala in sem jih nehala kupovati - dobesedno sem jih "odrezala" z menija (niso mi toliko vredne, kot zahtevajo, da jih plačam).

Lase imam zdaj takšne, kot so bili prej... Ne vem, če so ravno ribe "krive", ampak, ko gledam nazaj, se mi zdijo edini možen krivec.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. okt 2008 12:23

No, tole s tunino je pa zanimivo. Anyway, jaz danes praznujem šest mesecev nekajenja. Sem vedno v lase in kožo precej vlagala (in se je trud splačal), ampak sem v zadnjih mesecih brez nikotina tozadevno precej avansirala. Kdo bi si mislil.... Vendelina jr.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

14. okt 2008 16:04

Košuta, tudi živciranje (ob gradnji) veliko doprinese k izpadanju las, tako da mogoče ni nujno, da je kriva tunina. Glede na to, kako "naravna" je postala že vsa hrana, ki jo uživamo, tudi najbolj opevano zdrava, pa tudi lahko vpliva na poslabšanje.... mogoče bi bile krive kakšne težke kovine, nakopičene v ribah? Samo razmišljam, ne vem. Lep dan! Sy

silva  

14. okt 2008 16:36

Sy je napisal/a:
Košuta, tudi živciranje (ob gradnji) veliko doprinese k izpadanju las,...Lep dan! Sy

To je že res, ampak gradnje še nismo zaključili (torej se živciranje nadaljuje in se še bo vsaj naslednje leto), lasje pa so spet takšni, kot so bili: bolj suhi (skoraj krepasti), občasno si jih moram mazati s preparati, da niso presuhi.

Res nisem v preteklosti delala nič drugega drugače kot to, da sem jedla (pre)več tune iz konzerv...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti