Steklokeramika - plin

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

10. jan 2006 15:20

Jaz imam steklokeramično ploščo na kateri sta 2 plina in 2 elektriki. Vendar več uporabljam plin kot elektriko. Toda takrat, ko mi zmanjka plina in moram kuhati naprej na el. sem zelo nesrečna. Mogoče če bi imela samo eno možnost in to samo el. pa bi se sigurno navadila. Pojdi po trgovinah in si oglej posamezne primerke teh kuhalnih plošč. Pa veliko sreče pri izbiri! marja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

10. jan 2006 15:37

Glede voka na steklokeramiki: oogromno kuham kitajske hrane, pa še ni bilo težav. Litoželezni vok z velikostjo dna natanko kot ena izmed plošč je za mene super rešitev, saj tistega pravega špičastga voka tako nikdar nisem uporabljala. Litoželezni pa se mi tudi na steklokeramiki dovolj segreje, da je vse tako,kot mora biti. Ne vem, kaj za eno ploščo imam jaz, štedilnik je Gorenjev, ampak tudi s palačinkami ni nobenih težav, z devetke moram vedno znižat na sedemko, da se mi preveč ne zapečejo (oziroma tistemu, ki jihpeče, ker jaz palačink sploh neobvladam). Pa tudi časa ne mine ve,d a mi kajzavre ali podobno,je pa res, da imam vso posodo z dvojnim dnom n mogoče tudi to vpliva na hitrost kuhe. Kakorkoli, s steklokeramike grem samo še na indukcijskega, na plin in elektriko nikdar več (pa čeprav smo imeli v hiši plinsko napeljavo in smo jeklenke v plinski postaji na dvorišču menjali ogoče dvakrat na leto, ker smo imeli tiste velike). Ampak, kot sem rekla, različne smo si. Dragička, kaj pa če greš h kakšni prijateljici na obisk pa pri njej poskušaš sama kaj malega skuhat na steklokeramični plošči? Takole, da dobiš občutek? Lahko pa prideš tudi k meni, pa poskušaš pri meni, kjer je samo steklokeramika, pa pri tašči, ki ma plin in steklokeramiko, pa pri svakinji, ki ima plin in eno električno ploščo...Pa da vidiš, kaj ti je najbolj blizu? Moja mama ima v letni kuhinji pleg štedilnika na drva še kombiniran štedilnik plin- elektrika, v novi kuhinji pa samo steklokeramiko. In oče, ki je mojster kuhanja kave, jo še vedno kuha v kletni kuhinji, na plinu, mami pa to napamet ne pride več...Jaz čisto razumem navezanost na nekaj, ampak ko se spomnim, kak luksuz je čiščenje steklokeramike v primerjavi s plinskim štedilnikom...če že vse drugo ne bi, to bi gotovo odtehtalo. Aja, Dargička, kako kaže razpredelnica s plusi in minusi? Mamamia mamamia

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

10. jan 2006 15:41

Dragička, v podobni dilemi sem bila tudi sama. Ko sem hodila od trgovine do trgovine kjer sem ogledovala štedilnike, se nikakor nisem mogla odločiti kako in kaj. Pa je prišla rešilna biljka. Gorenje. Takrat se je pojavil, sicer prostostoječ štedilnik, s steklokeramično ploščo na kateri sta tudi dva plinska gorilca. Dileme ni bilo več. Kupila in sem več kot zadovoljna. Uporabljam pa oboje. Sedaj obstaja tudi ločena varianta z vgradno pečico. Pojdi malo na oglede, da boš videla kako izgleda. Jaz sem tako rešila kozo, pa še volk je sit. Čisti se zelo lepo. S plinskega dela enostavno odstraniš gorilce in cel štedilnik očistiš. Tudi gorilci ostanejo lepi. Moj štedilnik je po skoraj dveh letih hude uporabe, še vedno tak kot nov. lp Julija

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8891

10. jan 2006 15:44

Mamamia, nimam časa, mudi se mi domu... Jutri odgovorim... Mogoče danes pade odločitev. Č a o! Ugani, s kom sem bila danes na kavici... Pozdravček!

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

10. jan 2006 16:16

Dragička,za karkoli se boš odločila,poglej malo na odprodajo rastavljenih eksponatov.Cenovno se zelo splača. l.p. Vesna Leben

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

10. jan 2006 20:11

Dragička,naj te v sredo že čaka moja torkova večerna pošta...karkoli boš kupila, neizmerno uživaj v kuhi. In zaupaj, s kom si bila na kavici? Gotovo s kom, ki ga poznam, ali pa je tudi mene vabil??? Sem že radovedna, in solze - , ker me ni bilo zraven, pa , ker sta se gotovo lepo imeli. Mamamia mamamia

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

10. jan 2006 21:02

Dragička,a mi lahko zaupaš kje si našla ploščo z plinom.Na našem koncu se trgovcem niti sanja ne kaj jaz iščem.V trgovini me namreč gledajo kot tele nova vrata. Bernarda

santina  

član od: 30.7.2003

sporočila: 227

10. jan 2006 21:49

Tudi jaz sem kuhala 30 let na plin. Sedaj sem se odločila za steklokeramično ploščo. Moje mnenje: nikoli ne zamenjam več za plin. Plošča zmaga pri porabi (kuham za 6 ljudi) in pri čiščenju. Odločitev pa je tvoja....

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

10. jan 2006 22:28

Dragička, še moje mnenje- lani sem menjala kuhinjo, dala vprašanje (enako kot ti) na forum in večina mi je svetovala steklokeramiko. Nikakor se nisem mogla ogreti zanjo, tako da sem, starokopitnica, pristala zopet na plinu. Danes mi je tako žal, da bi se najraje zgrizla . Najbolj takrat, ko mi kaj skipi in potem drgnem tiste rinke od plina, da imam prste popolnoma razjedene . Ko bo prvi cvenk viška, bom menjala, pa če me mož ugrizne zaradi razsipnosti. kakorkoli se boš že odločila, uživaj za šporhetom V.

lenca58  

član od: 16.7.2002

sporočila: 131

11. jan 2006 8:50

Jaz imam že štiri leta sk ploščo in sem zelo zadovoljna. Res imam v kleti še rezervo na plin, ampak sk je zakon. Priporočam tako z dvignjenim robom, za vsak slučaj, če ti bo šlo kaj čez. Veliko užitkov pri kuhanju želim! lenča

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti