Pa saj to ni res....

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

21. jun 2006 20:18

Jej punce! Kaj pa če se še jaz razpišem po svoje, te pa me živi vrag nede mogo prešteti, kama ešče razmiti. Vej pa tou sploj neje slabo, kak meni tou trno fajn ide. heheheheheh Pa na zdravje vsem skupaj in lep prekmurski pozdrav. S tem sem mislila povedati, da se mi vsi trudimo za pravilen jezik, samo se nam vedno ne posreči najboljše. Kyara

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

21. jun 2006 21:09

do sedaj se nisem oglasila, čeprav mi slovenski jezik veliko pomeni in se trudim pisati in govoriti pravilno. A tema se je sedaj že tako "razrasla", da je prešla prve okvire in zavila tudi na kakšno stranpot. Zato dodajam tisto, kar mene bolj zmoti kot kakšna slengovska beseda. Namreč: članica XY prosi za nasvet. V naslednji uri (ali dnevu) se pod njenim vprašanjem pojavi kup odgovorov in kar vidi se, kako so ostali člani iskali rešitev za njen problem. In kaj se zgodi potem? Lahko da nič. XY se morda sploh ne oglasi več, ali pa se obrne le na eno od tistih, ki so ji odgovorile. Kot da bi bila v življenju navajena, da ji popolnoma tuji ljudje skoraj v trenutku pomagajo reševati probleme. Kdo bi rekel, da nikomur ni TREBA pošiljat odgovore ali svetovati in tudi zares verjetno tega nihče ne počne zato, da bi iskal hvaležnost. Vendar - ali ne bi bilo lepo in taktno, ko bi tista XY vseeno napisala - "hvala vsem, a odgovor, ki sem ga iskala je od YY" - in od tam dalje ignorirala ostale? Meni bi bilo to všeč tudi če bi pisala v dialektu. Lisa

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

22. jun 2006 9:01

ma men je pa prav zanimivo brat,če kdo napiše malo bolj po domače.se sploh ne obremenjujem s tem.prav simpatično mi je.rada berem primorke in štajerke.punce nikar se s tem ne obremenjujte,važno da se zastop,če ne se pa še enkrat vpraša.no to je moje mnenje gajka

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

22. jun 2006 17:35

se podpišem pod tvoje mnenje gajka :))) jessy6

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

28. jun 2006 16:53

Da še jaz malo privlečem to temo na plano.Kar se tiče pisanja v pravilni slovenščini,raje ne komentiram,ker imam pač svoje mnjenje glede forumov ali klepetalnic(menda je tudi v klepetalnici zaželjena pravilna...) Mene pa moti že dolgo časa pisanje,kot je : Mjlac, za prste oblizat.mlac,kaj je to dobro,njaminjami,uuuu,mljac,mljac....To spada pa kam? Mene spominja na eno mlaskanje,saj se ve kje.Mi je pa to veliko bolj nerazumljivo pisanje,kot pa kakšna narečna beseda,ki včasih prav paše. lp vemves

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

28. jun 2006 17:01

Morda bi bilo pa fajn, da vsi napišete v zvezi s slovnico kar imate, pa pustimo pol temo da gre malo dol. Samo predlog Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

28. jun 2006 17:24

Jernej 100-krat prelajnano, a ne?. Najbolje, da temo zakleneš. Se vsaj kregali ne bomo Lep dan in veliko se smejte

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

28. jun 2006 17:54

Zakaj pa bi zaklenili tole temo? Meni postaja vedno bolj všeč. Morda pa se bom še kaj naučila na stara leta Ja, no jaz pa nebi nič napisala v zvezi s slovnico, vas čakam da me boste kaj naučili Vroč pozdrav Anamarija

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

28. jun 2006 21:14

Se pridružujem Anamariji 1! Lp,N kobra 1

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

28. jun 2006 21:33

Kdo jo misli zakleniti? Nisem pa vedel, da so koristne informacije skrite tu notri. Kadar jo jaz odprem so samo komentarji na jezik Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti